۲۶ تير ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۲
کد خبر: ۲۲۵۹۴
در نخستین همایش ملی امنیت سامانه‌های هوشمند مطرح شد:
مهندس خالقی گفت:سامانه‌های هوشمند همراه سرمایه ملی سایبری محسوب می‌شوند و از آنجایی که قادرند ارزش میلیاردی بیافرینند قابلیت تأثیر درآمدی بر اقتصاد ملی دارند.
 مهندس محمود خالقی، رئیس پژوهشکده امنیت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در دومین روز از نخستین همایش ملی سامانه‌های هوشمند به بررسی موضوع تهدیدات امنیت ملی با بهره‌گیری از سامانه‌های هوشمند همراه درباره مؤلفه‌ها و نحوه تهدیدات امنیت ملی و سرمایه ملی و عوامل شکل‌گیری مخاطرات سایبری پرداخت. 

وی گفت: بر اساس طبقه‌بندی‌ها تهدیدات سایبری در سطوح مختلف قابل بررسی هستند. در پایین‌ترین سطح آن می‌توان آن دسته از تهدیدات را قرار داد که صرفاً آزاردهنده هستند هزینه چندانی به بار نمی‌آورند اما در بالاترین سطح سرمایه‌های میلیاردی می‌طلبند و اصولاً زیرساخت‌های حیاتی و موجودیت کشورها را هدف قرار می‌دهند و اصولاً دولت‌ها با آن درگیر می‌شوند. هکرها، مجرمان سایبری، مجرمان و تشکیلات سازمان‌یافته و بعد تروریسم و درنهایت دولت‌ها از منشاهای تهدیدات سایبری هستند. برای کشوری مانند ایران می‌توان آمریکا، اسرائیل و تا حدی ناتو را منشاء تهدید به حساب آورد. برای آمریکا کشورهای روسیه و چین در این حوزه هم‌تراز هستند و ایران در وضعیت آزاردهنده قرار دارد که البته در حال رشد در زمینه سایبری هم است. 

مهندس خالقی ادامه داد: در مورد سامانه‌های هوشمند همراه باید گفت که این‌ها سرمایه ملی سایبری محسوب می‌شوند و از آنجایی که قادرند ارزش میلیاردی بیافرینند قابلیت تأثیر درآمدی بر اقتصاد ملی دارند. فراگیری ۹۰ درصدی تلفن‌های همراه آن را قابل تأثیر بر اعتماد و آرامش عمومی و نیز جریان‌سازی سیاسی و اجتماعی می‌کند کمااینکه حاوی اطلاعات ارزشمندی نیز هست. 

وی افزود: تهدیدات امنیتی در سامانه‌های هوشمند همراه یا از طریق محتوا صورت می‌گیرد که اغلب در سطح قومیتی بسیار کاربرد دارد و تهاجم شناختی، جنگ نرم و یا جنگ روانی را شامل می‌شود. نحوه دیگر آن از طریق اطلاعات موقعیت مکانی است که علیه سرمایه‌های کلیدی کاربرد دارد و بسیاری از ترورها نیز بر همین بستر شکل می‌گیرد. نحوه دیگر این تهدیدات نیز از طریق سرقت اطلاعات روی می‌دهد. به جرات می‌توان گفت که سرقت اطلاعات از گوشی‌های هوشمند بسیار خطرناک‌تر از سرقت طلاعات اپراتور است چون حاوی اطلاعات بسیار گسترده‌تری از کاربر است. 

نخستین همایش ملی سامانه‌های هوشمند روزهای ۲۲ و ۲۳ تیرماه در مرکز تحقیقات مخابرات کشور برگزار شد و طی آن کارشناسان این حوزه به ارائه سخنرانی و برپایی کارگاه‌های تخصصی پرداختند.

منبع: افتانا
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر