۲۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۷
کد خبر: ۲۲۵۴۱
ایران در بازار جهانی هسته‌ای؛
مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر به طرحی رأی داده بود که دولت ایالات متحده را از خرید آب سنگین از ایران منع می‌کرد. اما این طرح در سنای آمریکا به تصویب نرسید.
مقام‌های ایران و آمریکا تایید کرده‌اند که مراحل خرید ۳۲ تن آب سنگین ایران توسط آمریکا و پرداخت هشت میلیون و ۶۰۰ هزار دلار بهای آن به طور کامل انجام شده است.
 
عباس عراقچی، رییس ستاد پیگیری اجرای برجام، روز دوشنبه در مصاحبه با شبکه دو سیما گفت: ۳۲ تن آب سنگین به آمریکا فروختیم و پول آن را دریافت کردیم.
 
در همین زمینه، یک سخنگوی وزارت انرژی آمریکا نیز به وب سایت «فری بیکن» گفته است: گزارش‌ها درخصوص تکمیل روند خرید ۳۲ تن آب سنگین از ایران را تایید می‌کنم.
 
به نوشته سایت آمریکایی رادیوفردا، گزارش‌ها حاکی است که در اردیبهشت ماه سال جاری ایران و آمریکا توافق کرده‌اند که در چارچوب «برنامه جامع اقدام مشترک»، برجام که سال گذشته امضا شد، ایران ۳۲ تن آب سنگین تولید شده در اراک را به قیمت هشت میلیون و ۶۰۰ هزار دلار به آمریکا بفروشد.
 
اما به دنبال رای دیوان عالی آمریکا در خصوص پرداخت غرامت به به خانواده کشته شدگان در انفجار پایگاه دریایی آمریکا در لبنان در سال ۱۹۸۳از محل دو میلیارد دلار اموال مسدود شده ایران در آمریکا مقام‌های ایران اعلام کردند که فروش آب سنگین به آمریکا را متوقف کرده‌اند.
 
علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، در ۱۱ خرداد ماه سال جاری گفته بود: «به علت بی‌اعتمادی که به آمریکایی‌ها بود و پس از دستبرد آنان به دارایی دو میلیارد دلاری ما این بی‌اعتمادی بیشتر شد از این رو گفتیم تا تکلیف واریز شدن این محموله و بقیه امور روشن نشود محموله را ارسال نخواهیم کرد.»
 
این در حالی است که عباس عراقچی روز دوشنبه گفته است: در مذاکرات نیاز رآکتور آب سنگین که ۱۳۰ تن است در داخل وجود دارد. ۳۲ تن به آمریکایی‌ها فروختیم پول آن را دریافت کردیم و ۴۴ تن در حال مذاکره با روس‌ها هستیم و با دیگر کشور‌ها نیز در حال مذاکره هستیم. آن‌ها هم‌اکنون ما را به‌عنوان تولید کننده آب سنگین قبول دارند.
 
وی اضافه کرده است: «ما با عمان در طول مذاکرات همکاری‌های خوبی داشتیم و آب سنگین مازاد در عمان قرار دارد. کارخانه آب سنگین اراک همانند چشمه‌ای می‌ماند که در حال تولید آب سنگین است.»
 
مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر به طرحی رأی داده بود که دولت ایالات متحده را از خرید آب سنگین از ایران منع می‌کرد. اما این طرح در سنای آمریکا به تصویب نرسید.
 


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر