معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی(ره) یزد گفت: استان یزد از جمله کانونهای آلوده بیماری سالک در کشور است و ابتلای سالک در استان یزد از میانگین کشوری بالاتر است.
محمدرضا لطفی در نخستین نشست علمی بیماریهای مشترک انسان و حیوان در استان یزد که با حضور پزشکان و کارشناسان بهداشت و درمان استان برگزار شد، اظهار داشت: توجه بیماریهای مشترک انسان و دام امروزه در دنیا اهمیت بسیار بالایی پیدا کرده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی(ره) یزد تصریح کرد: با توجه به رعب و وحشتی که این بیماریها با بوجودآمدنشان ایجاد میکنند، جزو بیماریهای اورژانسی بیماریهای غیرواگیر به حساب میآیند.
وی بیماری سالک را یکی از بیماریهای با ابتلای زیاد در استان یزد دانست و گفت: استان یزد به عنوان یکی از کانونهای آلوده بیماری سالک در کشور به حساب می آید.
لطفی با اشاره به اینکه از سال 87 تا سال گذشته میزان ابتلای استان یزد در این زمینه به نسبت میانگین کشوری بالاتر بوده است، گفت: از سال 1389 که ما به یک پیک در این بیماری رسیدیم، اقدامهای پیشگیرانه خوبی در زمینه مبارزه با این بیماری در استان یزد انجام شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی(ره) یزد با بیان این مطلب که استان یزد در 5 شهرستان با این بیماری به صورت جدی مواجه است، خاطرنشان کرد: عمده فعالیتهای پیشگیری ما در 5 شهرستان اردکان، ابرکوه، خاتم، بافق، یزد قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: بیماری دیگری که در استان یزد از بیماریهای مهم به حساب میآید، تب کریمه کنگو است، یزد به دلیل اینکه در مسیر ترانزیت حمل دام در کشور قرار دارد، امکان ابتلای این بیماری در استان یزد وجود دارد.
لطفی در ارتباط با مشکلاتی که در زمینه بیماریهای مهم در یزد وجود دارد، گفت: ما نیاز به افزایش همکاریهای بین بخشی برای مبارزه با این بیماریها در یزد داریم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی(ره) یزد وجود بافتهای فرسوده، قدیمی و مخروبه در شهرستان یزد، وجود پوکه قناتهای زیر زمینی، عدم دفع صحیح زبالهها و نخالههای ساختمانی، وجود جوندگان و پوشش گیاهی نامناسب در حومه شهرها و روستاها را از جمله مشکلات موجود در زمینه بیماری سالک در استان یزد دانست.