* ایران به بازیگری نوظهور در عرصه سایبری تبدیل شده است
بخشی از این گزارش که روز سه شنبه منتشر شده، به موضوع ایران و حزبالله لبنان پرداخته و با تکرار اتهامات بیاساس گذشته علیه ایران، مدعی میشود: نقشه نافرجام سال 2011 برای ترور سفیر عربستان در واشنگتن نشان داد که ایران ممکن است تمایل بیشتری برای استفاده از فرصتها برای حمله به ایالات متحده در واکنش به احتمال حمله به نظام این کشور، داشته باشد. ایران همچنین بازیگری نوظهور و تهاجمی در عرصه سایبری است. به هر حال ما در ارزیابی خود مبنی بر این که ایران ترجیح میدهد از تقابل مستقیم با آمریکا خودداری کند، تغییری ندادهایم چرا که حفظ نظام اولویت ایران است.
* حزبالله برنامه ضدآمریکایی خود را حفظ میکند
در ادامه این ارزیابی تلاش شده حزبالله لبنان را نیز به فعالیت تروریستی متهم کند. این گزارش میافزاید: فعالیتهای تروریستی حزبالله لبنان در خارج از لبنان متمرکز بر اسرائیل بوده است. به عنوان مثال میتوان به اعلامیه دولت بلغارستان مبنی بر این امر اشاره کرد که حزبالله لبنان مسئول بمبگذاری سال 2012 در اتوبوس در فرودگاه «بورگاس» بوده که به مرگ پنج اسرائیلی منجر شد. ارزیابی ما همچنان این است که این گروه دستورالعمل قوی ضدآمریکایی خود را حفظ میکند اما نسبت به تقابل مستقیم با آمریکا در خارج از خاورمیانه مردد است.
* جامعه اطلاعاتی آمریکا نمیداند که ایران تصمیم به ساخت سلاح هستهای دارد یا خیر
این گزارش بار دیگر ایران را در کنار کره شمالی به تلاش برای رسیدن به قابلیت تولید سلاحهای کشتار جمعی قرار داده و میافزاید: ارزیابی ما این است که ایران در حال توسعه قابلیتهای هستهای برای تقویت امنیت، پرستیژ و نفوذ منطقهای خود است، قابلیتی که بتواند به این کشور این توانایی بدهد که در صورت اتخاذ تصمیم، بتواند سلاحهای هستهای تولید کند. ما نمیدانیم آیا ایران در نهایت تصمیم به ساخت سلاح هستهای میگیرد.
تهران تخصص فنی در برخی از حوزهها از جمله غنیسازی اورانیوم، راکتورهای هستهای و موشکهای بالستیک را توسعه داده و با توجه به این تخصصها است که میتواند تصمیم خود برای ساخت سلاحی هستهای که قابلیت پرتاب با استفاده از موشک داشته باشد را عملی کند. این پیشرفتهای فنی ارزیابی ما را درباره این امر تقویت کرده که ایران دارای ظرفیت علمی، فنی و صنعتی لازم است تا در نهایت بتواند سلاح هستهای تولید کند. این توانایی، اراده سیاسی برای اقدام به این کار را به عنوان محور اصلی قرار میدهد.
* ایران نمیتواند مواد هستهای خود را به سمت دیگری ببرد بدون این که کسی متوجه شود
این گزارش میافزاید: لازم به ذکر است که ایران در طول سال گذشته پیشرفتهایی داشته و اکنون در موقعیت بهتری قرار دارد که اگر تصمیم گرفت، بتواند با استفاده از ذخایر اورانیومی و تأسیسات هستهای اعلام شده خود اورانیوم با غنای تسلیحاتی تولید کند. با وجود این پیشرفتها، ارزیابی ما این است که ایران نمیتواند مواد اعلام شده و تحت نظارت پادمانی خود را به کاربرد دیگری منحرف کند و اورانیوم با غنای تسلیحاتی تولید کند بدون این که کسی متوجه شود.
برداشت ما [جامعه اطلاعاتی آمریکا] این است که تصمیم گیری ایران بر مبنای روش سود و هزینه است و این امر به جامعه بینالمللی امکان این امر را فراهم میآورد تا بر ایران تأثیر گذارد. رهبران ایران بدون شک هنگام تصمیمگیری درباره برنامه هستهای به امنیت، شکوه و نفوذ ایران و همچنین محیط امنیتی و سیاسی بینالمللی توجه میکنند. در این رابطه، برداشت ما این است که ایران تلاش دارد میان اهدافی که در تضاد با هم هستند، توازن ایجاد کند. این کشور میخواهد قابلیت موشکی و هستهای خود را تقویت کند بدون این که واکنش شدیدی مانند حمله نظامی یا تحریمهایی که نظام را به خطر میاندازند را برانگیزد.
* توانایی تولید بومی موشکها قابلیت ایران در اعمال قدرت را تقویت کرده است
در ادامه این گزارش آمده است: قضاوت ما این است که ایران احتمالا ترجیح خواهد داد موشک بالستیک را به عنوان وسیله پرتاب سلاح هستهای به کار گیرد. موشکهای بالستیک ایران توانایی حمل سلاحهای کشتار جمعی را دارند. علاوه بر این، ایران نشان داده توانایی پرتاب ماهوارههای کوچک را دارد و ما بطور فزایندهای نگرانیم که این گامهای فنی در کنار نظامی که رویکرد تخاصمی در برابر آمریکا و همپیمانان ما دارد، به تهران ابزار و انگیزه کافی بدهد تا موشکهای فضایی و دوربردتری مانند موشکهای بالستیک قارهپیما بسازد.
ایران هم اکنون بیشترین تعداد موشکهای بالستیک را در خاورمیانه دارد و در حال توسعه دامنه، برد و پیچیدگی زرادخانه موشکهای بالستیک خود است. تعداد فزاینده موشکهای موجود بالستیک ایران و تولید بومی موشکهای کروز ضدکشتی و تولید نخستین موشکهای کروز سطحی، قابلیت ایران برای تقویت اعمال قدرت را بالا برده است. تهران از موشکهای متعارف خود به عنوان بخشی از راهبرد خود برای بازدارندگی و در صورت لزوم به عنوان قدرت تلافی در برابر منطقه و قوای آمریکایی مینگرد