این روزها ویروس زیکا به یکی از نگرانی های مهم بهداشتی در آمریکای لاتین به ویژه برزیل تبدیل شده است و با توجه به در راه بودن بازیهای المپیک ۲۰۱۶ ریو، محققان به شیوه های مختلفی جهت در امان نگاه داشتن ورزشکاران و گردشگران فکر می کنند.
اکنون از تله هوشمندی رونمایی شده که صرفا برای به دام انداختن انواع به خصوصی از پشه ها طراحی و ساخته شده است.
این تله هوشمند اطلاعات مختلفی را درخصوص زمان و اوضاع آب و هوایی زمان به دام انداختن این پشه جمع آوری می کند.
طراحی و ساخت این تله هوشمند بخشی از پروژه مایکروسافت موسوم به Project Premonition (پروژه پیشگیرانه) است که در آن تلاش می شود تا بیماریهای واگیردار و عفونی در همان مراحل اولیه شناسایی شده و کار به وضعیت سخت و پیچیده مسری شدن آن در نواحی شلوغ و پرجمعیت نکشد.
ایده این پروژه چیزی جز استفاده از پشه به عنوان ابزاری مطمئن جهت به دست آوردن نمونه های خونی نیست. در واقع محققان از این طریق به بهترین شیوه ممکن به پشه دسترسی می یابند. آنها در ادامه پشه را به دقت تجزیه و تحلیل کرده تا متوجه شوند که با چه پاتوژنهایی طرف هستند.
به همین منظور محققان به فناوری های خاصی نیاز داشتند که با استفاده از آنها بتوان به راحتی پشه را گرفته، به آزمایشگاه برده و مورد بررسی دقیق قرار داد.
در این نوآوری از الگوریتم مخصوصی برای تشخیص دقیق پشه های مورد نظر بر اساس نحوه بال زدن حشره استفاده می شود.
در عین حال مایکروسافت اعلام کرده که برای صرفه جویی در وقت و هزینه از پهپادها برای جاسازی کردن تله ها در محیطهای دورافتاده استفاده می کند.
این نوآوری در حالی ارایه شده که پیش بینی می شود طی هفته های پیش رو و همزمان با گرمتر شدن هوا، شاهد انتشار ویروس زیکا در آمریکا و بخشهایی از اروپا باشیم.