۰۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۵
کد خبر: ۲۲۲۵۲
سیل بی سابقه در تبریز
سیل بی سابقه تبریز مسئولین را سردرگم کرد.عده ای، بارش بی سابقه باران را دلیل اصلی مشکلات دانسته، سعی در تبرئه سیستم مدیریت شهری و طبیعی جلوه دادن مشکلات پیش آمده داشتند. غافل از اینکه ماهیت بحران غالبا با رخداد سریع و اکثرا غیرقابل پیش بینی متصور است. این در حالیست که هواشناسی و مدیریت بحران استان از چندی پیش هشدارهای لازم را در خصوص رخداد چنین حوادثی داده بودند. اما راهکار چیست؟ مدیر کل پدافند غیرعامل استانداری در این مورد بیشتر توضیح می دهد

هر چند بارش های شدید روزهای اخیر نوید بخش سالی پرباران برای استان کم آب مان بود، اما آبگرفتگی معابر و عدم توان مقابله و مدیریت بحران حاصله دوباره به محملی برای غرض ورزی های شخصی و سوء گیری های مبدل گردید و مسئولین امر نیز برای در امان ماندن از هر گونه انتقاد از سوی ارباب جراید و رسانه ها سعی در متهم کردن داشتند. دامن زدن رسانه ای به دیالوگ های دو یا چند سویه نیز به حاشیه کشاندن اذهان عمومی بی تأثیر نبود. حاشیه ای که در ادامه، بیشتر پرداخته خواهد شد.

عده ای، بارش بی سابقه باران را دلیل اصلی مشکلات دانسته، سعی در تبرئه سیستم مدیریت شهری و طبیعی جلوه دادن مشکلات پیش آمده داشتند. غافل از اینکه ماهیت بحران غالبا با رخداد سریع و اکثرا غیرقابل پیش بینی متصور است. این در حالیست که هواشناسی و مدیریت بحران استان از چندی پیش هشدارهای لازم را در خصوص رخداد چنین حوادثی داده بودند.

پس ایراد کار در کجاست؟ با کمی دقت به یک نکته اساسی می رسیم؛ نبود زیر ساخت های لازم در امر مدیریت بحران اعم از انسان ساخت و یا طبیعی . "امری که هم مسئولین و هم مردم به آن اذعان داشته، لکن اقدامی عملی برای بهبود اوضاع صورت نمی دهند. اقداماتی که چه در قالب مدیریت بحران و چه در قالب پدافند غیرعامل باید زیر ساخت های لازم برای مدیریت حوادث مشابه را فراهم ساخت.

پر واضح است که نبود زیرساخت های لازم و زمین گیر شدن مدیریت شهری، تنها با یک بارش، امری نیست که مربوط به مدیریت فلان مدیر اجرایی حال حاضر و یا قبل از آن باشد و در تمام کشورهای پیشرفته نیز ایجاد و تقویت زیرساخت های این چنینی امری پر هزینه و البته زمان بر است و به عنوان وظیفه ای دایمی برای مدیران اجرایی قلمداد می گردیده و تبیین موضوع و مطالبه گری جدی را از سوی رسانه ها می طلبد امری که البته با جنجال رسانه ای و مچ گیری و برجسته ساختن صرفا در هنگام وقوع حوادث، فاصله زیادی دارد. در این میان مدیران اجرایی نیز باید بدور از فرافکنی و اتهام زنی دست بکار شده و اقدام جدی صورت دهند و توجه داشته باشند که اگر روند روزانه فعالیت شهری می تواند با وقوع یک مخاطره طبیعی به چالش کشیده شود، در صورت همراه شدن با تهدیدات انسان ساخت غیرقابل کنترل خواهد بود.

توجه به کالبد شهری و اجرایی نمودن دستورالعمل های مبحث 21 آیین نامه اجرایی ساختمان و نیز پیاده سازی پیوست های پدافند غیرعاملی بویژه در زمان احداث، امری است که می تواند انسجام لازم را در امر ایجاد و تقویت زیرساخت های مورد نیاز شهری و ملی محقق سازد و علاوه بر ایجاد بازدارندگی دفاعی و ایمن سازی در برابر دشمن، زمینه ساز تسهیل مدیریت بحران طبیعی گردد.

لذا شایسته است در سالی که مزین به نام اقدام و عمل گردیده مسئولین و آحاد جامعه در تحقق این مهم گام برداشته و اجرایی نمودن مبحث 21 و آیین نامه های پدافند غیرعامل را به عنوان یک فرهنگ گروهی تعقیب نمایند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر