عضو هیأت عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: با اجرایی شدن خدمات IXP توسط زیرساخت زمینه تکمیل جورچین شبکه ملی اطلاعات فراهم شده است.
خسرو سلجوقی با اشاره به پروژه ۱۰ برابر کردن تولید محتوای داخلی با رویکرد کسبوکار دیجیتالی اظهار کرد: با اجرایی شدن بخشی از زیستبوم طراحی شده در نقشه راه این پروژه توسط شرکت ارتباطات زیرساخت با عنوان خدمات IXP (نقطه تبادل ترافیک اینترنت) و ایجاد زمینه برای ارائه خدمات شفافسازی (Clearing house) و اعمال تعرفه ترجیحی برای ترافیک داخلی، زمینه تکمیل جورچین شبکه ملی اطلاعات فراهم شده است.
وی افزود: آمار و ارقام اولیه ارائه شده توسط شرکتهای ارائهدهنده خدمات، حاکی از استقبال مصرفکنندگان و تولیدکنندگان محتوا از این اقدامات سازنده است.
عضو هیئت عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران تصریح کرد: راهاندازی خدمات IXP توسط شرکت ارتباطات زیرساخت در چند نقطه کشور باعث کاهش هزینه اینترنت در بخشی از زنجیره تأمین و به دنبال آن کاهش هزینه مصرف اینترنت برای کاربران نهایی خواهد شد.
وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه طیف گستردهتری از کاربران از این خدمات بهرهمند شوند و شاهد حضور سایر ارائهدهندگان خدمات محتوایی نیز باشیم، خاطر نشان کرد: برای مثال این اقدام باعث شده تا در همان دو هفته اول راهاندازی خدمات IXP، خدمات آپارات با ۱۵ درصد رشد ترافیک و فیلیمو با ۱۰۰ درصد رشد مخاطب روبرو شوند.
سلجوقی تاکید کرد: در صورتی که دارندگان و تولیدکنندگان محتوا از این ظرفیت آگاه باشند و بخواهند محتوای خود را رایگان یا با دریافت هزینه در اختیار کاربران نهایی قرار دهند، لازم است به ظرفیت این زنجیره آگاه شوند و این مسئولیت را ارباب رسانه به خوبی میتوانند ایفا کنند.
مدیر پروژه ۱۰ برابر کردن تولید محتوای داخلی گفت: از آنجا که ۸۳ درصد کل محتوای شبکههای جهانی ویدئو است، راهاندازی این خدمت برای تولید محتوای داخلی با رویکرد کسبوکار دیجیتالی با محوریت حداکثری بخش خصوصی ارزش خود را بیشتر نمایان میکند.
سلجوقی ادامه داد: برای مثال یکی از دلسوزان حوزه تعلیم و تربیت کشور در یکی از شهرهای شمالی کشور مبادرت به تولید ۱۰ هزار ساعت فیلم آموزشی کرده و بهطور رایگان مبادرت به توزیع آنها میکند ولی عدم دسترسی جامعه هشتاد میلیونی ایرانی و چه بسا جامعه ۶۰۰ میلیونی فارسی زبان در ادامه راه، باعث شده تا میزان بهرهوری این تولیدات به حداقل برسد.
وی خاطر نشان کرد: این در حالی است که اگر برای توزیع و انتشار این محتوای با ارزش از این ظرفیتهای موجود بهرهبرداری شود، بسیاری از علاقهمندان حوزه تعلیم و تربیت با بهرهگیری از این مجموعه هم به غنای کار خود میافزایند و هم به نقد و تکمیل این محتوای تولیدی میپردازند.