دکتر «علی اکبر حدادزاده» افزود: این بیماری ویروسی قابل انتقال بین انسان و حیوان به شمار میرود که با توجه به شرح وظایف قانونی سازمان دامپزشکی کشور در حوزه بهداشت عمومی و بهمنظور مقابله با مخاطرات بالقوه این بیماری مهلک و خطرناک برای جمعیت انسانی، اقدامات پیشگیرانه در این زمینه به صورت پیگیر از طرف ادارات دامپزشکی در سراسر استان صورت میپذیرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: از اهم اقدامات پیشگیرانه در زمینه جلوگیری از شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، نظارت بر رعایت کامل ضوابط بهداشتی و قرنطینهای حمل و نقل دام بهویژه در مناطقی که سابقه بروز بیماری وجود دارد، است.
حدادزاده افزود: همچنین نظارت بر اجرای صحیح ضوابط بهداشتی کشتار دام و تجهیز کشتارگاه ها به سردخانه بالای صفر بهمنظور نگهداری لاشههای کشتار شده برای مدت 24 ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد از دیگر این اقدامات است که این فرآیند به کاهش PH گوشت و از بین رفتن عامل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو منجر میشود.
وی بازرسی بهداشتی لاشهها پس از کشتار، گزارشدهی موارد مضنون به بیماری و اطلاعرسانی به عموم مردم از طریق رسانهها در جهت بالا بردن آگاهی عمومی در زمینه رعایت موارد ایمنی را از جمله دیگر اقدامات پیشگیرانه دامپزشکی برشمرد.
مدیر کل دامپزشکی استان ابراز امیدواری کرد با تلاش پرسنل دامپزشکی و آگاهی هر چه بیشتر آحاد جامعه به ویژه گروههای در معرض خطر از قبیل بازرسان بهداشتی دامپزشکی، نقل و انتقال دهندان دام، قصابان و دامداران شاهد به حداقل رسیدن موارد بروز این بیماری کشنده و مشترک باشیم.