۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۸
کد خبر: ۲۱۹۵۳
سعودی‌ها در ماه‌های اخیر نشان داده‌اند که با دلارهای نفتی خود نه تنها بر سازمان ملل بلکه بر تصمیمات کشور به ظاهر ابر قدرتی همچون آمریکا هم می‌توانند تاثیر بگذارند؛ اواخر فروردین ماه "نیویورک تایمز" گزارش داد، وزیر خارجه عربستان سعودی، کاخ سفید را تهدید کرده که اگر اسناد مشارکت سعودی‌ها در حملات 11 سپتامبر افشاء شود، عربستانی‌ها به ۷۵۰ هزار میلیون دلار از دارایی‌های این کشور در خاک آمریکا چوب حراج می‌زنند.
بان کی مون دبیر کل کره‌ای سازمان ملل که از سال 2007 میلادی در این سمت قرار دارد، بارها با تصمیمات، رویکردها و مواضع خود، تعجب ناظران بین المللی را برانگیخته است؛ وی در جدیدترین شاهکار، نام عربستان سعودی را پس از 48 ساعت از لیست ناقضان حقوق کودک خارج کرد و پس از فشارهای زیاد اعلام کرد، این تصمیم اگر چه سخت بود اما ناشی از تهدید عربستان مبنی بر قطع کمک‌های حیاتی به سازمان ملل بود؛ "بان" در واقع با این اظهارات خود، مسلوب الاختیار بودن خود و سازمان عریض و طویل تحت مدیریتش را نشان داد و ثابت کرد، کودک کشان و غاصبان و جنایتکارانی نظیر سعودی‌ها و صهیونیست‌ها می‌توانند، با پرداخت دلار به اقدامات و فجایع خود ادامه دهند.

جمعه 14 خرداد ماه بود که سازمان ملل طی گزارشی پیرامون اعمال خشونت جنگی علیه کودکان، نام ائتلاف عربستان سعودی در حمله به یمن را در جمع ناقضان حقوق کودک قرار داد، و اعلام کرد در تهاجم سعودی‌ها به یمن، 510 کودک کشته و 667 کودک دیگر زخمی شده‌اند؛ به فاصله 48 ساعت پس از ارائه این گزارش، در میان بهت و حیرت همگان، نام عربستان سعودی از لیست سیاه سازمان ملل خارج شد. 

در حالیکه تمامی ناظران بین‌المللی و فعالان حقوق کودک در صدد بودند علت این اقدام حیرت‌آور سازمان ملل را جویا شوند، بان کی مون پاسخی ارائه کرد که بر حیرت آن‌ها افزود؛ وی روز پنجشنبه گذشته در جمع خبرنگاران، از گزارش خود درباره مسئولیت ائتلاف سعودی در کشتن بیش از ۵۱۰ کودک یمنی و زخمی کردن ۶۶۷ کودک دیگر دفاع کرد اما گفت بخاطر تبعات قطع احتمالی کمک‌های مالی کشورهای عرب تصمیم به حذف نام ائتلاف سعودی گرفته است! 

اگر چه اظهارات بان کی مون از سوی "عبدالله المعلمی" نماینده سعودی در سازمان ملل تکذیب شده است، اما رفتارهای گزینشی و نمایشی سازمان ملل در چند سال اخیر به قدری برجسته و آشکار بوده که اگر بخواهیم یک اظهار نظر صحیح را از اظهارات دبیرکل آن استخراج کنیم، باید به همان اظهارات روز پنجشنبه‌اش استناد کنیم.

کارکردهای دیپلماسی دلار سعودی‌ها

البته سعودی‌ها در ماه های اخیر نشان داده‌اند که با دلارهای نفتی خود نه تنها بر سازمان ملل بلکه بر تصمیمات کشور  به ظاهر ابر قدرتی همچون آمریکا هم می‌توانند تاثیر بگذارند؛ اواخر فروردین ماه "نیویورک تایمز" گزارش داد، وزیر خارجه عربستان سعودی، کاخ سفید را تهدید کرده است که اگر اسناد مشارکت سعودی‌ها در حملات 11 سپتامبر افشاء شود، عربستانی‌ها به ۷۵۰ هزار میلیون دلار از دارایی های این کشور در خاک آمریکا چوب حراج می‌زنند.

بحث درباره نقش سعودی‌ها در حملات 11 سپتامبر زمانی در آمریکا شروع شد که روزنامه "واشنگتن پست" در فوریه 2015 به نقل از "زکریا موسی" (یکی از تروریست‌های وابسته به القاعده)، در گزارشی از دست داشتن عربستان سعودی در تأمین مالی سازمان تروریستی القاعده  خبر داد.

در همان زمان روزنامه آمریکایی "نیویورک پست" ، اسنادی را در رابطه با نقش و دخالت خاندان آل سعود در هدایت عملیات 11 سپتامبر منتشر کرد؛ اسنادی که ثابت می کرد پلیس فدرال آمریکا «اف بی آی» بر ارتباط عربستان سعودی با حملات یازده سپتامبر سرپوش گذاشته است.

اوایل اردیبهشت ماه سال جاری ، اوباما رئیس جمهور آمریکا عازم ریاض شد تا با سعودی‌ها درباره اوضاع آشفته منطقه و منافع مشترک شان (که به خطر افتاده است) رایزنی کند؛ در همان زمان ، بار دیگر بحث نقش سعودی ها در حملات 11 سپتامبر در محافل سیاسی و رسانه‌ای آمریکا مطرح شد و چند سناتور آمریکایی قصد داشتند بررسی سندی 28 صفحه‌ای که بخشی از گزارش کمیسیون تحقیق آمریکا درباره 11 سپتامبر است را به جریان بیندازند؛ سندی که هنوز از حالت محرمانه خارج نشده و به نقش دولت های خارجی در 11 سپتامبر اشاره دارد.

مقامات سعودی که می‌دانستند با توجه به اسناد افشاء شده در سال گذشته و همچنین اظهارات "زکریا موسی"، قطعا با بررسی اسناد 28 صفحه‌ای، نقش و مشارکت شان در حملات 11 سپتامبر عیان می‌شود و متعاقب آن با محکومیت مواجه می‌شوند، با حربه دارایی های کلان خود در آمریکا، به کاخ سفید فشار وارد کردند تا از افشاء این اسناد جلوگیری کند.

جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید که این روزها شاه بیت سخنانش تهدید ایران با بهانه‌هایی واهی همچون حقوق بشر، حمایت از تروریسم و توانمندی‌های موشکی تهران است، در یکی از نشست‌های خبری خود وقتی با سوال خبرنگاری پیرامون امکان افشاء نقش سعودی‌ها در حملات تروریستی 11 سپتامبر مواجه شد، چنین گفت: " نگرانی ما در باره این طرح به تاثیرآن  بر روابط  با یک کشور خاص ارتباط ندارد،‌ بلکه این نگرانی به یک اصل مهم حقوق بین الملل یعنی مصونیت کشورها ارتباط دارد".     

اما سناتور جان کورنین که طرح اسناد 28 صفحه ای را پیگیری می کرد، در مصاحبه‌ای در واکنش به این موضوع و جنجال آفرینی و هراس افکنی سعودی‌ها گفت: "من درک نمی کنم چرا آنها موضع دفاعی به خود گرفته اند. این طرحی برای هدف قرار دادن دولت سعودی نیست. مگر اینکه چیزی در این 28 صفحه طبقه بندی شده ای که آنان از آن می ترسند وجود داشته باشد و ما از آن بی اطلاع باشیم".

در هر صورت سعودی‌ها با دلارهای خود توانستند از افشاء اسناد موسوم به 28 صفحه‌ای جلوگیری کنند، همانطور که توانستند با دلارهای خود به کودک کشی‌شان دریمن مشروعیت ببخشند!
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر