منیژه خلیلی در حاشیه همایش سلیاک در زاهدان اظهار داشت: بیماری سلیاک نوعی حساسیت سیستم گوارش افراد به پروتئین موجود درگندم است که فقط با رژیم غذایی فاقد گلوتن بهبود پیدا میکند.
معاون آموزشی دانشگاه پزشکی زاهدان گفت: در ایران حدود 15 سال قبل مطالعاتی انجام و مشخص شد چندین هزار نفر مستعد ابتلا به این بیماری هستند که استان سیستان و بلوچستان نسبت به دیگر استانها بیشتر در معرض خطر است که با تدبیر مسئولین امر به خوبی کنترل شده است.
وی با اشاره به اینکه هیچ تسهیلات و امکاناتی برای بیماران مد نظر قرار نگرفته است، افزود: باید صدای بیماران باشیم تا بتوانیم مطالبات و درخواستهای آنان از قبیل بیمه درمان جهت آزمایشات، تهیه داروهای بدون گلوتن و ساخت درمانگاه ویژه سلیاک جهت انجام آندوسکپی و کولونوسکپی را فراهم کنیم.
خلیلی گفت: بیماری سلیاک در این استان یک تهدید جدی است که بایست این تهدید را تبدیل به فرصتی جهت انجام تحقیقات کرد.
وی با اشاره به علائم این بیماری تصریح کرد: عمده علائم این بیماری حالت بی حوصلگی در کودکان، کم خونی، اسهال ، یبوست، نفخ، درد های شکمی و عضلانی است و در صورتی که این بیماری به موقع تشخیص داده نشود عوارضی همچون ریزش مو، ریزش دندان، پوکی استخوان، کوتاهی قد، حساسیت های پوستی ودر مقطعی نازایی را در بر خواهد داشت.