وی با بیان این که این واکسن یک نوع واکسن فصلی است، خاطرنشان کرد: در هر سال از سوی سازمان بهداشت جهانی نوعی ویروس معرفی میشود که ما با دریافت نوع خاصی از ویروس از یک شرکت آن را در تخممرغ تولید میکنیم.
قانعی با تاکید بر این که برای تولید واکسن نوترکیب نیازی به تخم مرغ نیست، ادامه داد: تولید واکسنهای نوترکیب نیاز به فناوری جدیدی دارد که در این زمینه تحقیقات را آغاز کردیم و مزیت این نوع واکسنها آن است که افراد تنها یک بار علیه همه ویروسها واکسینه میشوند.
رییس انستیتوپاستور با تاکید بر این که تولید واکسنهای نوترکیب در این موسسه تحقیقاتی در فاز تحقیقات است، یادآور شد: نتایجی که تا کنون از این تحقیقات به دست آوردهایم، نشان میدهد که کشور قابلیت تولید این نوع واکسنها را دارد.
وی همچنین با تاکید بر این که واکسن تب مالت به شیوه نوترکیب تولید میشود، اظهار کرد: این واکسنها، واکسنهای نسل جدیدی هستند که ما تحقیقاتمان را در این عرصه آغاز کردیم و از دانش دنیا عقب نیستیم.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: دستیابی به نتایج مطلوب نیازمند حوصله است؛ چرا که ممکن است شکست بخوریم یا در این زمینه به موفقیت دست یابیم.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص تولید واکسن هاری توضیح داد: زیرساخت تولید واکسن هاری نوع انسانی آماده شده و تولید آن وارد تست بالینی شده است.
به گفته وی، در صورتی که تستهای بالینی واکسن هاری به نتیجه مطلوب برسد، وارد بازار خواهد شد.
قانعی با اشاره به تولید واکسن هاری دامی خاطرنشان کرد: توان و پتانسیل تولید واکسن هاری دامی در کشور وجود دارد که با تولید این واکسن میتوانیم مشکلات موجود در این زمینه را حل کنیم.
وی در عین حال با اشاره به نسل جدید واکسن هاری دامی گفت: در حال حاضر تولید واکسن هاری خوراکی دامی در دستور کار محققان دنیا است؛ چرا که وحوش، قابل گرفتن و واکسینه شدن نیستند؛ از این رو تولید واکسن هاری دامی خوراکی در دستور کار قرار دارد.
به گفته قانعی، این نوع واکسنها از طریق خوراک وارد بدن وحوش میشوند و آنها را در برابر بیماری هاری ایمن میکنند.
رییس انیستیتوپاستور یادآور شد: مطالعات در این زمینه هنوز شروع نشده است.