۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۶
کد خبر: ۲۱۳۴۰
نماینده دفتر توسعه سازمان ملل در جمهوری اسلامی ایران گفت: بزرگترین چالش پیش رو در ایران خطر بازگشت مالاریا در کانون‌های پاک در پی تبادل جمعیتی است.
 بالاسوبرامانیام مورالی ظهر امروز در همایش روز جهانی مالاریا و هفتمین نشست کشوری برنامه حذف مالاریا در همدان اظهار کرد: در شعار امسال روز جهانی بهداشت بر «پایان دادن به بیماری مالاریا برای همیشه» تاکید شده است. 
 
وی با بیان اینکه با تجدید تمرکز و تعهد می‌توانیم این بیماری کهن را برای ابد به تاریخ بسپاریم، خاطرنشان کرد: آرمان سوم از مجموعه 17 آرمان توسعه پایدار که سال گذشته از سوی جامعه جهانی تصویب شد، بر بهداشت و سلامت برای همگان تاکید دارد. 
 
نماینده دفتر توسعه سازمان ملل در جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در ایران مشارکت اعتمادآمیز و کارآمد میان مرکز کنترل بیماری‌های واگیردار وجود دارد، گفت: مبارزه 60 ساله نظام سلامت ایران با بیماری مالاریا پیروزی‌های بزرگی را در برداشته است. 
 
مورالی با بیان اینکه تاکنون به کاهش 94 درصدی در ابتلا به بیماری مالاریا دست یافته‌ایم، خاطرنشان کرد: بر اساس اظهارات دفتر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت، برنامه ملی حذف بین‎المللی مالاریا در ایران، در منطقه خاورمیانه موقعیت خوبی را کسب کرده است. 
 
وی با بیان اینکه حذف بیماری مالاریا را در 16 دانشگاه علوم پزشکی در برنامه داریم، گفت: یکی از وجوه مهم مشارکت، به‌کارگیری رویکرد چندبخشی بوده که خدمات وابسته به سلامت در آن منظور شده است. 
 
نماینده دفتر توسعه سازمان ملل در جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: بر اساس ارزیابی‌ها بزرگترین چالش پیش رو در ایران خطر بازگشت مالاریا در کانون‌های پاک در پی تبادل جمعیتی از طریق مرزهای ایران با کشورهای همسایه است. 
 
مورالی با اشاره به انتقال بیماری مالاریا از طریق تبادل جمعیتی افزود: همانگونه که مرکز مدیریت بیماری در سال 2015 گزارش داد، 14 درصد کانون‌های هدف و 26 درصد جمعیت هدف تحت تاثیر تبادل جمعیت هستند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر