برگزاری موفقیت آمیز رزمایش "اقتدار ولایت" که موجب خوشحالی هم پیمانان جمهوری اسلامی و کشورهای مظلوم جهان شد و البته ناراحتی و خشم مستکبران را نیز فراهم آورد، به نوعی بهترین سنگ محک برای آمریکایی ها در جهت خوش عهدی و اجرای برجام بود.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخشی از بیانات خود در دیدار با جمعی از مداحان در یازدهم فروردین امسال اظهار داشتند: "اگر چنانچه نظام جمهوری اسلامی دنبال علم برود، دنبال فنّاوری برود، دنبال مذاکرهی سیاسی برود، دنبال کارهای گوناگون تجاری و اقتصادی برود؛ که همهی اینها لازم است؛ امّا قدرت دفاعی نداشته باشد، توانایی دفاع کردن نداشته باشد، هر بیسَروپایی و [هر] دولت فزرتی کذائیای او را تهدید می کند که اگر فلان کار را نکردید، ما موشک می زنیم."
قدرت دفاعی یک کشور در کنار پارامترهایی همچون وسعت سرزمین، جمعیت و همچنین نیروی انسانی ماهر، از مهمترین عوامل قدرت یک کشور در جهان امروزی محسوب می شود که در میان این چهار عامل، قدرت دفاعی تنها موردی است که به صورت مدام و پیوسته باید مورد ارزیابی و بررسی های فنی قرار گرفته و به صورت مستمر پیشرفت داشته باشد.
رزمایش های دفاعی ضمن ارتقاء قدرت نظامی، توانمندی و قابلیت های عملیاتی نیروهای مسلح یک کشور را نیز نشان می دهد. جمهوری اسلامی در سال های اخیر سعی داشته با ایجاد همگرایی و هم افزایی میان نیروهای مسلح و بخش های مختلف این نهادها، بنیان قدرت ملی را تقویت کند که آخرین نمونه آن تا این لحظه، برگزاری موفقیت آمیز "رزمایش اقتدار ولایت" بوده است.
رزمایش اقتدار آفرین "اقتدار ولایت" که اسفند ماه سال گذشته توسط نیروی هوافضای سپاه برگزار شد و در آن انواع موشک های بالستیک (موشک های عماد، قیام، قدر و شهاب) از اعماق زمین و با موفقیت به اهداف مورد نظر شلیک شدند، از همان ابتدا با واکنش های منفی مقامات وزارت خارجه آمریکا رویرو شد.
پس از اذعان مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه آزمایش های موشکی ایران هیچ خللی را در روند اجرای برجام ایجاد نخواهد کرد، آنها اقدامات ضدایرانی خود را متوقف نکردند و در صدد بر آمدند تا به اشکال و انحای مختلف در مجامع بین المللی، ایران را به دلیل برگزاری رزمایش "اقتدار ولایت" به عنوان ناقض قطعنامه شورای امنیت معرفی کنند که البته در این هدف خود نیز موفق نشدند.
شاید این گمانه زنی در میان بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران وجود داشت که پس از حصول برجام و اجرای آن، غربی ها و در راس آنها آمریکایی ها برای مقابله با ایران و در جهت هدف به انزوا کشاندن کشورمان، دست به بهانه جویی های جدیدی بزنند و امروز نیز شاهدیم که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در اظهار نظرهای خود آزمایش های موشکی ایران را عاملی برای "مشوش کردن شرکت های خارجی برای همکاری با ایران" عنوان می کند و به نوعی دلیل عدم اجرای کامل تعهدات کشورش در برجام را به آزمایش های موشکی ایران ربط می دهد.
برگزاری موفقیت آمیز رزمایش "اقتدار ولایت" که موجب خوشحالی هم پیمانان جمهوری اسلامی و کشورهای مظلوم جهان شد و البته ناراحتی و خشم مستکبران را نیز فراهم آورد، به نوعی بهترین سنگ محک برای آمریکایی ها در جهت خوش عهدی و اجرای برجام بود؛ چراکه آنها بر خلاف صحبتهای پیشین خود که بارها گفته بودند مباحث موشکی ایران ناقض برجام نیست، این بار به شکلی علنی تر از گذشته اجرای ناقص برجام از سوی خویش را به رزمایش اخیر سپاه گره می زنند؛ رزمایشی که در عرف نظامی گری در تمام نقاط جهان، امری عادی و طبیعی محسوب می شود.
حال باید منتظر ماند و نظاره کرد که عدم اجرای تعهدات آمریکایی ها در موضوع برجام به بهانه آزمایش های موشکی ایران، به عنوان ارثیه دولت اوباما به دولت بعدی این کشور منتقل خواهد شد یا خیر.