مایکل راجرز، فرماندهی U.S.Cyber Command، برای اجرای عملیات آفندی و پدافندی این فرماندهی، بودجهی بیشتری را برای سال مالی 2017 درخواست کرد.
مایکل راجرز در سخنانی در کمیتهی فرعی نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا، بودجهای معادل 506 میلیون دلار (حدود 15 هزار میلیارد ریال)، برای فرماندهی سایبری آمریکا (U.S. Cyber Command) تقاضا کرد. این مبلغ برای سال مالی 2017 است.
وی در این نشست، دلایل خود را برای این درخواست چنین عنوان کرد:
• فرماندهی سایبری آمریکا متصدی عملیات آفندی و پدافندی است. اخیراً نیز عملیات آفندی علیه داعش را در موصل شروع کرده است. (جزییات این عملیات، مکتوم مانده است.)
• این فرماندهی قصد دارد فرماندهان جنگی را به ابزارهای مناسبتر سایبری مجهز کند.
• لزوم سرمایهگذاری بیشتر در امنیت سایبر با توجه به شرایط جهان و تهدیدات سایبری
وی افزود: دولتها با برقراری ارتباط با هکرها، تلاشهای خود را برای نفوذ به سامانههای رایانهای آمریکا، پنهان میکنند. وی این هکرها را بزرگترین تهدید برای شبکههای این کشور و اطلاعات مردم آن دانست. وی در مورد روسیه گفت: «روسیه، دارای فعالان سایبری توانایی است که میتوانند با سرعت، دقت و در پنهانکاری، عملیات را انجام دهند. روسیه همچنین مرکزی مهم برای مجرمان بزرگ سایبری دنیا است.»
وی دربارهی آغاز عملیات سایبری علیه داعش اظهار داشت: «فرماندهی سایبری آمریکا، اموری را اجرا میکند که کار را برای داعش که میخواهد حملاتی را علیه ما و متحدانمان انجام دهد، سختتر میکند. فرماندهی سایبری آمریکا قصد دارد نقش بهتری را با استفاده از قدرت سایبری، ایفا کند تا دشمن از آغاز یک جنگ، منصرف شود.» گفتنی است بودجهی فرماندهی سایبری آمریکا در سال 2016، تقریباً 500 میلیون دلار بود.
در این نشست، عموم نمایندگان موافق راجرز بودند. هرچند مو بروکس (Mo Brooks)، نماینده حوزه آلاباما، بهنوعی با این درخواست مخالفت کرد و خاطرنشان ساخت شرایط مالی آمریکا طوری است که رو به وخامت میرود.
شایانذکر است آمریکا برای رقابت با روسیه در نبرد سرد سایبری، قصد دارد بودجهی جنگ الکترونیک را نیز افزایش دهد. با توجه به حملات سایبری مانند حمله به ادارهی مدیریت کارمندان آمریکا در سال گذشته، به نظر میرسد این کشور تصمیم دارد در سال جدید از وقوع چنین حوادثی پیشگیری کرده و در صورت حمله به این کشور، از عملیات آفندی استفاده کند.