آمریکاییها در حالی با عملیات روانی علیه جمهوری اسلامی مدعی میشوند که ایران پشت تعدادی از حملات سایبری به بعضی مراکز خصوصی و دولتی این کشور است، که ظاهرا فراموش کردهاند با وجود اینکه آژانس انرژی اتمی بر صلحآمیز بودن تاسیسات هستهای ایران مهر تایید زد، با ویروس استاکسنت (Stuxnet) به تاسیسات هستهای ایران (نطنز) حمله کرد و تا حدی به این تاسیسات خسارت وارد کردهاند.
ماه گذشته در جشنواره فیلم برلین مستندی به نام «روزهای صفر» (Zero Days) برای اولین بار به نمایش گذاشته شد که نشان میداد پروژه اصلی آمریکاییها و رژیم صهیونیستی به نام «نیترو زئوس» (NITRO ZEUS) برای حمله به زیرساختهای ایران بوده که استاکسنت (Stuxnet) تنها بخش کوچکی از این عملیات گسترده بود.
بر اساس این فیلم مستند که منبع اطلاعات برای ساخت آن، گفتگو با مقامات نظامی و امنیت سایبری آگاه اعلام شده، در روزهای نخست دولت باراک اوباما، آمریکا برنامهای برای حمله سایبری به ایران در صورتی که تلاشهای دیپلماتیک برای محدود کردن برنامه هستهای این کشور شکست بخورد و به درگیری نظامی منجر شود، طراحی کرد.
استاکسنت که اولینبار در تاریخ 13 ژوئیه 2010 کشف شد، یک "بدافزار" یا به عبارت دقیقتر یک "کرم" رایانهای یا تروجان است که با حمله به کنترلگرهای صنعتی در کار آنها و در نتیجه کار سیستمهای متصل به آنها اختلال ایجاد می کرد. بر اساس نظر کارشناسان شرکت "سیمانتک" که اطلاعات تکمیلی و گستردهای را درباره استاکسنت منتشر کردند، هدف سازندگان این کرم رایانهای، خرابکاری در تأسیسات غنیسازی اورانیوم نطنز در ایران بوده است. خبرگزاری فاکسنیوز و سایر رسانههای آمریکایی اواخر ماه مه سال 2012 اعلام کردند که استاکسنت مستقیماً به دستور اوباما رئیسجمهور آمریکا طراحی، ساخته و راهاندازی شده است.
به رغم این اعترافات، در همان زمان نیز بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران معتقد بودند که تنها آمریکا نیست که در ساخت و به کارگیری استاکسنت دست داشته است. روزنامه اتریشی "استاندارد" ماه ژوئیه سال 2013، به نقل از ادوارد اسنودن اعلام کرد که این بدافزار با همکاری مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی ساخته شده است.
این عملیات خرابکاری در حالی اتفاق میافتد که آمریکا به موجب قرارداد الجزایر متعهد شده بود که در امور داخلی ایران دخالت نکند اما این کشور تمام تلاش خود را برای توقف پیشرفتهای ایران حتی با فشار، تحریم و یا خرابکاری انجام میدهد.
اکنون ایران نیز باید بابت حملات سایبری آمریکا به تاسیسات هستهای که صلحآمیز بودن آن تایید شده، طرح شکایت در دادگاههای بینالمللی کرده و با تحت تعقیب قرار دادن مسئولان این حمله، مطالبه غرامت از دولت آمریکا کند.
حملات سایبری آمریکا که تا کنون خسارات سنگینی را در ابعاد مختلف به منافع مادی و معنوی به جمهوری اسلامی رسانده و طرح دعوا در دادگاههای بینالمللی توسط مسئولان کشور از این اقدام آمریکا که یک حمله تروریستی سایبری (Cyberterrorism) محسوب میشود، موجب افزایش هزینه حملات مشابه توسط آمریکا میگردد.