اخیرا "عمر البشیر" سخنان تند و گستاخانه ای مطرح کرد.
سودان یکی از همپیمانان رژیم سعودی در حمله به یمن و تهاجم به ملت مظلوم این کشور بود که البته دلارهای سعودی یکی از عوامل انگیزش "خارطوم" بوده است.
رئیس جمهور سودان اخیرا به شکل ویژه ای با سیاست های "ریاض" همسو شده و گرایش به سمت پادشاهی عربستان داشته که البته برخی تحلیل ها می گویند که رژیم سعودی دلارهای بسیاری را در این راه صرف کرده است.
اخیرا "عمر البشیر" رئیس جمهور سودان اظهارات تند و گستاخانه ای را علیه "ایران-حزب الله-سوریه" مطرح کرده و سخنان عجیب و قابل تاملی را مطرح کرده که تمجید از عربستان ، لزوم اشغال سوریه توسط اسرائیل از رئوس آن بود.
***بازخوانی اظهارات "عمر البشیر"
"عمر البشیر" رئیس جمهور سودان بار دیگر مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران اهداف توسعه طلبانهای در «خارطوم» داشته است و به همین دلیل این کشور روابط خود را با تهران قطع کرده است. البشیر در گفتوگو با روزنامه سعودی " عکاظ" اعلام کرد که سودان روابط قدیمی و برجستهای با عربستان دارد و امنیت این کشور بر امنیت سودان ارجحیت دارد. البشیر با تأکید بر اینکه امنیت «ریاض» خط قرمز سودان است، گفت: "برای [عملیات] توفان قاطع [در یمن] تردید نکردیم؛ زیرا وضعیت بد یمن را دنبال میکردیم. وضعیت یمن خطری برای همه منطقه بود؛ زیرا اگر حوثیها میتوانستند در یمن موفق شوند یمن آخرین ایستگاه آنها نمیبود"
رئیس جمهور سودان درباره تهران نیز ادعا کرد: "روشن است که ایران پروژههای توسعهطلبانهای دارد. ما از این مسئله خبر نداشتیم و از تحرکات، طرحها و تلاش آنها برای شیعه کردن مردم کشور اطلاعی نداشتیم. زمانی که به این مسئله پی بردیم مستقیما برخورد کردیم. ما مشکلات قبیلهای و مذهبی دیگر داریم. کشور ما نمیتواند مشکلات اضافی را از سوی ایران و سایر کشورها متحمل شود. لذا موضع ما در قبال آن روشن است". وی در ادامه ادعاهای خود گفت: "عربستان از حضور و توسعهطلبی آنها (ایران) راضی نبود؛ زیرا حضور آنها در سودان خطری برای ما و منطقه است. ما بعدها درستی این کلام را متوجه شدیم. در واقع بدرفتاریها و نیت آنها این مسئله را نشان داد. از این روی آنها را از کشورمان خارج کردیم".
البشیر که پس از نزدیکی به عربستان مواضعش درباره تهران را کاملا تغییر داده درباره راه حل بحران سوریه نیز گفت: "از روز نخست بر این باور بودیم که راه حل سوریه مسالمتآمیز است؛ زیرا وضعیت سوریه با هر کشور دیگری تفاوت دارد. یک اقلیت مذهبی حاکم است و این اقلیت تا آخرین قطره خون از خود دفاع میکند... بشار [اسد] با ایران، حزب الله و روسها همکاری میکند".
وی در ادمه ادعای خود تصریح کرد: «از سه سال پیش راه حل سیاسی را مطرح کردیم. در آن زمان با بشار تماس گرفتم و راه حل مسالمت آمیز را پذیرفت، ولی همچنان تعداد کشتهها و مهاجران افزایش مییابد... من شخصا بر این باورم که بشار در حال حاضر فقط با زور کنارهگیری میکند... کارها در این کشور بسیار دشوار است... زمانی که درباره این راه حل سخن گفتیم مداخله ایران و حزب الله برای ما مشخص نبود. روسیه نیز در آن زمان مداخله نکرده بود".
البشیر با بیان این مطلب افزود "در سال 2013 در دوحه با معارضان سوری دیدار کردم و به آنها گفتم گزینهای جز راه حل مسالمتآمیز و نظامی ندارند... اگر اسرائیل آن روز سوریه را اشغال میکرد مانند امروز نابود نشده بود و به اندازهای که الان [افراد] کشته شدند کشته و آواره نمیشدند...بشار اسد هیچ وقت نمیرود... او تا زمانی که کشته شود خواهد جنگید و حزب الله، ایران و روسیه نیز با او هستند... مداخلات حزب الله مشخص است...حزب الله در [ریخته شدن] خون مردم سوریه دست دارد" . وی درباره وضعیت یمن نیز ادعا کرد: «وضعیت نظامی یمن در حال حاضر به خاطر توفان قاطع بسیار بهتر است. بسیاری از مناطق از دست حوثیها آزاد شده است... اکنون زمان مناسبی است و راه حل مسالمتآمیز امکان دارد".
بحث اولی که عمرالبشیر مطرح کرد اینکه امنیت سودان همان امنیت عربستان است؛ این جمله در حالی مطرح می شود که عربستان سعودی و اسرائیل نقش مهمی در بی ثبات کردن این کشور داشتند و اختلافات قومی در سودان به دلیل سرمایه گذاری های افراط گرایانه رژیم سعودی به وجود آمد.
سودان در حالی در جنگ یمن وارد شد که جنبش انصارالله از حمایت مردمی برخوردار بوده و هست و اکنون هم بیش از 11 استان یمن را در اختیار دارد. توسعه حضور انصار الله در حالی مطرح شده که این جنبش در راستای دفاع از کشور یمن تشکیل شده و در سال 2009 تا 2010 آن را به خوبی نشان داد.
**شکست ائتلاف سعودی در جنگ یمن
ائتلاف سعودی که "خارطوم" نیز یکی از اعضای آن است تاکنون در جنگ یمن به توفیق مهمی دست نیافته و ارتش و انصار الله مشغول دفاع از کشور هستند و البته در مقابله به مثل هم توانایی های خود را نشان دادند.
"علی عبدالله صالح"، رییس جمهوری سابق یمن، گفت: ملت یمن در برابر متجاوزان سعودی مقاومت می کنند و آل سعود را همانگونه که در گذشته شکست دادند، این بار هم ناکام خواهند گذاشت.
صالح افزود: رژیم سعودی، ترسو است و می داند که در یمن پیروز نخواهد شد، به همین دلیل نیروهایی را از اردن، مصر و سودان و مزدورانی را گردهم آورده است و با خرید مزدورانی از داخل یمن تلاش می کند تا میان یمنی ها جنگ داخلی به راه بیندازد و این کشور را تقسیم کند، اما اینگونه نخواهد شد.
یکی از نکات قابل تامل سخنان "عمر البشیر" این است که اگر اسرائیل به سوریه حمله می کرد موضوع خیلی زودتر خاتمه یافته بود. سوال اینجاست آیا زمانی که اسرائیل حد فاصل سال های 1948 تا 1973 به کشورهای عربی حمله کرد و تجهیزات نظامی آن ها را تبدیل به تلی از خاکستر نمود ، مشکلات کشورهای عربی حل شد؟
** آیا دستاورد حمله ارتش رژیم صهیونیستی به کشورهای عربی جز "ذلت و تحقیر شدن" سران اتحادیه عرب بود؟
آیا دستاورد حمله اسرائیل به کشورهای عربی جز این بود که صدها کیلومتر مربع از کشورهای اتحادیه به سرزمین های اشغالی ملحق شد و آیا دستاورد حمله ارتش رژیم صهیونیستی به کشورهای عربی جز ذلت و تحقیر شدن سران اتحادیه عرب بود؟
"عمر البشیر " در حالی از اسرائیل پشتیبانی می کند که گویی به یاد ندارد اکنون مناطقی همچون "رود اردن"، "صحرای سینا" و "کانال سوئز" و "بلندی های جولان" و "مزارع شبعا" و . .. یا در اشغال اسرائیل بوده و یا در گذشته اشغال شده بود و کمی مراجعه به تاریخ لازم است.
جمهوری اسلامی ایران بیش از 5 سال است که با کمک های مستشاری خود منطقه را از تروریسم آغشته به داعش "کریدور سعودی" نجات داده و رشوه سنگین پادشاهی عربستان به "عمر البشیر"، رئیس جمهور سودان را از واقعیت غافل کرده است.