«برک برفی»، پژوهشگر بنیاد آمریکای نوین در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان درباره آتش بس سوریه و نقش ایران و عربستان گفت: تا کنون موارد نقض آتش بس سوریه به حدی جدی نبوده است که سبب شود دو طرف اصلی امضا کننده توافق آتش بس، آن را شکست خورده تلقی کنند. ما شاهد حملات هوایی در استانهای شمالی به ویژه لاذقیه، ادلب و حلب بوده ایم که ظاهرا از طرف روسیه بوده است اما شورشیان نخواسته اند به این حملات پاسخ دهند. در هر حال دو طرف میخواهند این آتش بس دوام بیاورد و آنگاه ببینند تا کجا می توانند در مذاکرات پیش بروند.
مجری گفت از کجا می دانید حملات هوایی از طرف روسیه بوده است؟ این پژوهشگر گفت برخی از گروههای ناظر از جمله ناظر حقوق بشر سوریه که نمایندگانشان در داخل سوریه حضور دارند، می گویند به باور آنها حملات هوایی را روسیه انجام داده است. همانطور که می دانید از زمانی که روسیه وارد این جنگ شد، تقریبا بیشتر حملات هوایی را در داخل سوریه، خودش انجام داده است.
«برک برفی» درباره امیدواری به گفتگوهای صلح سوریه گفت: من درباره پیشرفت در مذاکرات صلح سوریه چندان خوشبین نیستم زیرا حکومت سوریه در چند ماه گذشته به شدت تقویت شده است و به نظر نمی رسد اصلا علاقه ای به دادن امتیازاتی داشته باشد که شورشیان برای پذیرش آتش بس کامل و پایان دادن به جنگ مسلحانه، می خواهند، به ویژه این خواسته کلیدی شورشیان که اسد باید از قدرت کنار برود. با توجه به حمایتی که روسیه از نظام بشار اسد دارد، بعید به نظر می رسد خواسته های شورشیان تامین شود و گفتگوهای صلح به نتیجه برسد.
مجری گفت به نظر شما هم اکنون نقش عربستان سعودی در جنگ سوریه چیست و اگر آتش بس شکست بخورد، عربستان سعودی چه کار خواهد کرد؟ برک برفی گفت علت حضور عربستان سعودی در سوریه این است که سعودیها سوریه را بخش دیگری از جنگ نیابتی خود علیه ایران می بینند که در چارچوب تفرقه و رویارویی میان سنی و شیعه تعریف می شود. از سال دوهزار و سه که آمریکا به عراق حمله و آن کشور را اشغال کرد، جنگ میان شیعه و سنی سراسر خاورمیانه را فرا گرفت. در سوریه عربستان سعودی از گروههای سنی علیه رژیم بشار اسد حمایت می کند. با وجود این سعودیها در مذاکرات و رسیدن به آتش بس در سوریه نقش بسیار مهم و مثبتی داشته اند زیرا متحدان منطقه ای خود را برای آمدن پای میز مذاکره تشویق کرده اند.