بنابراین گزارش، قانون جدید نفت و گاز هم که اخیراً توسط مجلس مصوب شده است، انعقاد قرادادهای مبتنی بر «مشارکت در تولید» را در حوزه های نفت و گاز مشترک مجاز اعلام کرده است که این مساله برخی شرکتهای غربی از جمله توتال فرانسه را بر آن داشت تا برای وورد مجدد به پروژه های نفت و گاز ایران اعلام آمادگی کنند.
بررسی درخواست توتال فرانسه و انی ایتالیا برای سرمایه گذاری در پروژه های نفت و گاز ایران از سوی مسئولان وزارت نفت در حالی که شرکتهای ایرانی هم در حال حاضر به مرحله ای از توانمندی رسیدند که بتوانند بدون نیاز به خارجی ها میادین نفت و گاز ایران را توسعه دهند، باید با ملاحظات بیشتری صورت گیرد و خلف وعده های این شرکت ها در پروژه های گذشته مد نظر قرار گیرد.
ضمن اینکه مسئولان باید در نظر داشته باشند نوع قراردادی که با شرکتهای اروپایی در حوزه نفت و گاز امضا می شود، منافع ملی را در بالاترین سطح حفظ کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ، بهمن ماه سال گذشته نیز در آستانه برگزاری نشست دورهای وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل با محوریت بررسی راهکارهای تحریم صادرات نفت ایران، شرکتهای نفتی توتال فرانسه و انی ایتالیا به شرکت ملی نفت ایران نامه نوشته و نگرانی خود را نسبت به تحریمهای احتمالی اتحادیه اروپا اعلام کرده بودند.