مدیر کل پدافند غیر عامل استان قم با اشاره به اینکه با پیگیریهایی که انجام شد کمیته پدافند غیرعامل حرم حضرت فاطمه معصومه(س) شکل گرفت، خاطرنشان کرد: تشکیل این کمیته نتیجه کار یک ساله است و حکم اعضای آن توسط آیت الله سعیدی تولیت این حرم مطهر صادر شد.
مهندس مهدی متقیان در جلسه کارگروه امداد و نجات و آموزش همگانی استان قم که امروز به همت جمعیت هلال احمر استان قم و با حضور اعضای این کارگروه برگزار شد، با اشاره به جایگاه و اهمیت قم در پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن، اظهار کرد: با عنایت به جایگاه و اثرگذاری این شهر و استان، برنامهریزیهای دشمنان نیز برای آن روز به روز افزایش پیدا میکند.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته اغلب مسئولین بین مدیریت بحران و پدافند غیرعامل تمایزی قائل نبودند، بیان کرد: نکتهای که وجود دارد این است که تمام بحرانهایی که توسط انسان به صورت عمدی به وقوع میپیوندد را در حوزه پدافند غیرعامل رصد و بررسی شده و برای مقابله با آن سناریو نوشته و رزمایش برگزار میکنیم.
مدیر کل پدافند غیر عامل استان قم ادامه داد: امروز تهدید اساسی برای نظام جمهوری اسلامی ایران تهدیدهای انسان محوری است که توسط دشمن برنامهریزی میشود و استان قم نیز استان شاخصی است که باید برای مقابله با این تهدیدها همواره اماده باشد.
متقیان با بیان اینکه تهدیدها در استان قم زیاد است، ابراز کرد: تهدیدهای زیستی، سایبری و هستهای از جمله تهدیداتی است که قم با آن مواجه است و خطوط انتقال گاز، فرآوردههای نفتی، فیبر نوری، برق و انواع راههای دسترسی از این استان عبور میکند که در عین حالی که پتانسیلی برای استان قم فراهم کرده یک تهدید بالقوه و جدی نیز ایجاد کرده است.
وی با تاکید بر اینکه اگر اقدامات و تمهیدات مناسب در این زمینه اندیشیده نشود، استان قم آسیبپذیری بالایی دارد، بیان کرد: اگر آمادگی و دستورالعملهای مواجه با این اقدامات وجود نداشته باشد، نیروهای علملیاتی در مواجه به بحرانها دچار سردرگمی خواهند شد که قطعاً هزینهها را بالا خواهد برد.
مدیر کل پدافند غیر عامل با اشاره به اینکه اولین کارکرد این پدافند حفاظت از جان مردم است، گفت: در این زمینه دستگاههای نظامی و انتظامی نوعی وظایف بر عهده دارند، بخشهای فرهنگی، اطلاعاتی و امداد و نجات نوع دیگری فعالیت باید انجام دهند.
متقیان با تاکید بر اینکه در این حوزه باید به روز و با دانش حرکت کنیم، اظهار کرد: حفاظت از تجهیزات و تاسیسات، حفاظت سایبری، حفاظت شهر در جنگها، تداوم اطلاع رسانی و تداوم مدیریت شهر از دیگر کارکردهای پدافند است که باید به تمام این بخشها در حوزه پدافند غیر عامل با جدیت بازبینی شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر هشت رویکرد را در بحث پدافند غیرعامل در دستور کار داریم، ادامه داد: ما در حوزههای مختلف بحث آموزش مردم را پیگیر هستیم و با جلساتی که با آیت الله حسینی بوشهری داشتیم بحث شکل گیری پدافند غیرعامل در حوزههای علمیه را هم مطرح کردیم و این گام مهمی است در کل کشور، چرا که هر روحانی برای ما برابر با چند صد یا چند هزار مخاطب است.
مدیرکل پدافند غیر عامل افزود: جنگ اقتصادی از دیگر رویکردهای پدافند غیرعامل است که که اگر ما در حوزه اقتصاد مقاومتی دستورالعملها را رعایت میکردیم در این حوزه وضعیت بهتری داشتیم.
متقیان با اشاره به اینکه رزمایشهای پدافند غیرعامل در مدارس و اماکن دیگر در حال اجرا است، اظهار کرد: ما باید در این شهر که حرم اهلبیت(ع) است با تمام توان کار، برنامهریزی و اقدام کنیم و اگر منزلتی داریم بدانیم به برکت این بارگاه ملکوتی است که امیدواریم با همت جمعی مشکلات در حوزه پدافند غیر عامل کم شود.
وی در پایان با اشاره به اینکه با پیگیریهایی که انجام شد کمیته پدافند غیرعامل حرم حضرت فاطمه معصومه(س) شکل گرفت، خاطرنشان کرد: تشکیل این کمیته نتیجه کار یک ساله است و حکم اعضای آن توسط آیت الله سعیدی تولیت این حرم مطهر صادر شد و دستورالعمل رزمایشهای استانی نیز از مرکز ابلاغ شده تا دستگاهها به صورت سلیقهای رزمایش برگزار نکنند.
یادرآور میگردد: جلسه کارگروه امداد نجات و آموزش همگانی هر ماه به ریاست دکتر گل فشان مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان قم برگزار می شود.