"يحيي آل اسحاق" در کنفرانس ملي آينده پژوهي ايران که در دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شد، درباره وضعيت اقتصاد کشور اظهار داشت: يک فعال اقتصادي اگر آينده روشني براي خود متصور نباشد، قطعا نميتواند تصميماتي اساسي در اين مقوله بگيرد. بايد به اين مسئله واقف بود که اگر آينده روشني پيش روي اقتصاد نباشد مرگ اقتصاد در تمامي سطوحش فرا ميرسد.
وي افزود: با توجه به شرايط سخت جامعه در حال حاضر مهم نيست که شرايط چگونه است؛ اگر آينده اميدبخش باشد قطعا همه شرايط موجود براي ملت قابل تحمل خواهد بود.
اين فعال اقتصادي ادامه داد: جنس اقتصاد در مسائل اساسي و همچنين سرمايهگذاري مبتني بر آينده است و خطر اقتصاد براي آينده اين است که پر از ابهام و تاريکي است، لذا بايد سعي کنيم اين موانع ابهامآميز را رفع کنيم.
آل اسحاق بيان داشت: اقتصاد در حال حاضر سياستزده است و با توجه به حاکم شدن شاخصهاي سياسي در اين مقوله، يک سرمايهگذار به راحتي نميتواند تصميم بگيرد.
رئيس اتاق بازرگاني درباره اقتصاد مقاومتي بيان داشت: اين واژه مدتي است که در کشور جاري شده و بايد براي درک اين مفهوم تبيينهاي لازم را انجام دهيم و بدانيم که فضاي اقتصادي کنوني با چالشهاي بينالمللي از جمله تحريمها و تهديدها مواجه است.
وي ادامه داد: جنگ اقتصادي با استفاده از ابزار اقتصادي از سوي دشمنان در شرايط کنوني پيش افتاده و دشمنان ما ظرف 34 سال گذشته در حوزههاي مختلف با ما درگير شدند و به دليل عدم موفقيت در آنها اکنون حوزه اقتصاد را نشانه گرفتهاند و تمام زنجيرههاي اقتصادي ما را احصا کردهاند.
آل اسحاق در ادامه با اشاره به رابطه ميان اقتصاد مقاومتي، آيندهپژوهي و فضاي کسب و کار در کشور تصريح کرد: با توجه به رابطه منطقي ميان اين سه واژه، بايد براساس اعتقادات خود، آينده جهان را ببينيم، چرا که جنس ما آيندهنگري است و اقتصاد جز با زمينهسازي و بسترسازي ميسر نميشود؛ اين سه واژه هم بايد با همجهتي و جامعنگري با يکديگر مسير درست خود را طي کند.
وي افزود: با هماهنگي ميان حوزههاي مختلف ميتوان به اهداف خود در تمامي مسائل در کشور دست پيدا کرد، اما متاسفانه هماهنگي ميان سياست اقتصادي و سياست ديپلماسي خارجي ما وجود ندارد.
آل اسحاق با اشاره به وابستگي ايران به برخي از مقولهها در عرصه اقتصاد اظهار داشت: اگر قرار است مقاومت کنيم بايد نگاهمان به حوزه کسب و کار، تغيير يابد و متاسفانه با توجه به اعمال تحريمها عليه کشور، در شرايط سختي هستيم که بايد سياستهاي درستي در اين زمينه اتخاذ کنيم.
وي تصريح کرد: نهادهاي دولتي بايد بدانند اکنون زمان آن رسيده که بخش خصوصي را به جلو پيش ببرند تا به نوعي اثر تحريمها را خنثي سازند و اين امر بدون توجه به آينده اقتصادي شکل نخواهد گرفت.
آل اسحاق بيان داشت: آن چه مورد گلايه است اميدشکني برخي ازافراد در کشور است و آنها اين مسير خود را حرکتی انقلابي معرفي ميکنند، ولي در واقع جلوتر از رهبري حرکت ميکنند.
رئيس اتاق بازرگاني در پايان خاطرنشان کرد: هر ادبياتي که موجب ياس شود و هر سياست و فرآيندي که باعث تنگتر شدن فضاي تنفسي در کشور شود، قطعا در جهت اهداف دشمن است و دانشگاهها بايد فن جديد اقتصاد مقاومتي را بسازند تا در اين مسير بتوانيم به اهداف والاي خود برسيم.