۱۳ اسفند ۱۳۹۱ - ۲۳:۰۵
کد خبر: ۲۰۳۰
عباسی خبر داد:
رییس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه در پدافند غیر عامل حتی میزان مواد شیمیایی نیز باید کاهش یابد، افزود: ما اصلا ماده هسته‌یی در اصفهان نداریم و موادی که به سایت هسته‌یی اصفهان وارد می‌شود فقز به اندازه نیاز یک هفته‌ای سایت است.
فریدون عباسی امروز (یکشنبه) در همایش کاربرد فن‌آوری هسته‌یی در سلامت، کشاورزی و صنعت که در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، به استفاده از فن‌آوری‌های هسته‌یی در تولید محصولات کشاورزی اشاره کرد و افزود: به منظور خارج کردن فعالیت‌های هسته‌یی از آزمایشگاه‌ها و به کارگیری این فن‌آوری کشاورزی و دیگر صنایع کشور تولید محصولات کشاورزی با فناوری هسته‌یی در استان مرکزی به صورت پایلوت دنبال شده است.

وی تنوع محصولات کشاورزی در استان مرکزی را اصلی‌ترین دلیل انتخاب این استان به عنوان استان پایلوت تولید محصولات کشاورزی هسته‌یی عنوان کرد و گفت: 500 میلیون تومان از محل اعتبارات استانی استان مرکزی برای اجرای این پروژه تخصیص یافته است.

رییس سازمان انرژی هسته‌یی افزایش تولید محصولات کشاورزی و مبارزه ریشه‌ای با آفات کشاورزی را از جمله مزیت‌های تولید محصولات کشاورزی با فناوری هسته‌یی دانست و ادامه داد: تاکنون در شهرستان خمین با استفاده از این فن‌آوری موفق به افزایش 30 درصدی تولید لوبیا و از بین بردن آفات گیاهی این نوع محصولات کشاورزی شده‌ایم.

عباسی، استان اصفهان را نیز مرکزیت فناوری هسته‌یی کشور در زمینه سوخت و تولید مواد معرفی کرد و ادامه داد: مسوولان این استان نیز باید کابرد پرتوهای هسته‌یی را دنبال کنند و به نحو احسن از این پرتوها در قسمت‌های مختلف دارویی و صنعتی استفاده کنند.

وی تولید انرژی، توسعه کاربرد پرتوها در زندگی مردم و تولید سوخت هسته‌یی را اصلی‌ترین اهداف سازمان انرژی هسته‌یی کشور عنوان کرد و گفت: با استفاده از دانش هسته‌یی می‌توان رشد دانش و ارتقای فن‌آوری را در دیگر بخش‌های علمی کشور مشاهده کرد.

رییس سازمان انرژی هسته‌یی راه‌اندازی راکتور بوشهر را شاخص‌ترین دستاورد انرژی هسته‌یی ایران دانست و ادامه داد: البته در آزمایشات مقدماتی این راکتور دارای مشکل نبوده و با آزمایشات متداول توانستیم بسیاری از اشکالات این دستگاه را برطرف سازیم.

عباسی با بیان اینکه برقی که در مرداد ماه سال جاری تحویل شبکه توزیع برق بوشهر شد، برق تولید شده با انرژی هسته‌یی بود، افزود: برقی که با انرژی هسته‌یی تولید می‌شود بسیار کم هزینه بوده و آلودگی زیست محیطی نیز نخواهد داشت.

وی تغییر در سبد تولید برق کشور را لازم دانست و ادامه داد: چنانچه بخواهیم هم‌چنان از انرژی آبی یا فسیلی برای تولیدبرق استفاده کنیم در آینده‌ای نزدیک با مشکل روبرو خواهیم شد.

رییس سازمان انرژی اتمی تولید سالانه 20 هزار مگاوات برق را افق آینده تولید برق هسته‌یی کشور عنوان کرد و گفت: تولید 10 هزار مگاوات برق هسته‌یی باید تا سال 1410 تحقق یابد.

عباسی راه‌اندازی اورژانس هسته‌یی در استان اصفهان را قابل تقدیر دانست و ادامه داد: خوشبختانه مسوولان استان اصفهان نسبت به این امر توجه خوبی داشتند.

وی به فعالیت بخش خصوصی در حوزه فعالیت‌های فن‌آوری‌های هسته‌یی کشور اشاره کرد و افزود: در حال حاضر راکتور بوشهر نیاز به پشتیبانی فنی دارد و خوشبختانه امروز بخش خصوصی این جرات را پیدا کرده که راکتور بوشهر را از نظر فنی پشتیبانی کند.

رییس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه حمایت بخش خصوصی از فعالیت‌های انرژی هسته‌یی موجب افزایش شاخص‌های فنی و ساخت محصولات می‌شود، گفت: سازمان انرژی هسته‌یی شرکت‌های جدیدی را تاسیس خواهد کرد که به تولید تجهیزات راکتورهای 1000 مگاوات بپردازند.

عباسی با تاکید بر اینکه در حال حاضر سایت هسته‌یی اصفهان سازمان انرژی هسته‌یی کشور را از نظر تولید سوخت به خودکفایی رسانده است، افزود: راکتور 1000 مگاواتی بوشهر یک سوخت پیچیده نیاز داشت که خوشبختانه در اصفهان این سوخت را در قالب کوچک تولید کردند و در راکتور اراک آزمایش شد که نتایج موفق آمیزی داشت.

وی به پتانسیل بالای دانشگاه‌ها و وجود صنایع متنوع و بزرگ در استان اصفهان اشاره کرد و افزود: ‌به دلیل وجود این صنایع و منابع علمی و هم‌چنین مجموع امکاناتی که در سایت هسته‌یی اصفهان وجود دارد ساخت تمام مواد هسته‌یی که در صنعت هسته‌یی مورد نیاز است در اصفهان انجام می‌شود.

رییس سازمان انرژی اتمی ضمن تکذیب خبری مبنی بر آلوده بودن سایت هسته‌یی اصفهان، اظهار کرد: سایت هسته‌یی اصفهان هیچ آلودگی ندارد و چنانچه این محل مورد حمله هوایی نیز قرار گیرد با توجه به میزان مواد نگهداری شده در این سایت هیچ خطر زیست محیطی نخواهد داشت.

عباسی با تاکید بر اینکه اینگونه اخبار جوسازی‌های رسانه‌های بیگانه می‌باشد، اضافه کرد: محققان دانشگاهی می‌توانند با انجام یک تحقیق ساده این موضوع را بررسی کنند.

وی با بیان اینکه در پدافند غیر عامل حتی میزان مواد شیمیایی نیز باید کاهش یابد، افزود: ما اصلا ماده هسته‌یی در اصفهان نداریم و موادی که به سایت هسته‌یی اصفهان وارد می‌شود فقز به اندازه نیاز یک هفته‌ای سایت است.

رییس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه خطر پالایشگاه و پتروشیمی اصفهان بسیار بیشتر از سایت هسته‌یی است، تصریح کرد: چنانچه یکی از کپسول‌های هسته‌یی نیز نشت کند دز آلایندگی ایجاد شده کمتر از دز آلودگی محیطی اصفهان است.

عباسی به دستیابی به فن‌آوری داخلی غنی سازی اشاره کرد و گفت: البته این خبر قبل از انتشار در ایران در رسانه‌های بیگانه مطرح شد و نشت اطلاعات از آژانس به مساله معمولی تبدیل شده است.

وی به تولید سه هزار عدد از نسل جدید سانتریفیوژ اشاره کرد و افزود: در حال حاضر خط نهایی تولید سانتریفیوژها به اتمام رسیده است و در آینده‌ای نزدیک نسل‌های جدید تولید شده وارد خط شده و به مرور زمان نسل‌های قدیمی با کارایی پایین از خط خارج می‌شوند.

رییس سازمان انرژی هسته‌یی با بیان اینکه سانتریفیوژ موجب افزایش سطح فن‌آوری در مهندسی برق، مکانیک و تولید مواد شده است، ادامه داد: رشد علم در صنایع برق و مکانیک و تولید مواد می‌تواند تاثیر قابل توجهی در به خودکفایی رسیدن صنایع کشور با توجه به تحریم‌های موجود باشد.

عباسی به کشف معادن جدید اورانیوم اشاره کرد و گفت: البته علاوه بر معادن کشف شده مکان‌های دیگری نیز در حال بررسی است که در صورت تایید بودن معدن این اماکن به تملک انرژی هسته‌یی در خواهد آمد.

وی توسعه ارتباط با دانشگاه‌ها را در دستور کار انرژی هسته‌یی اعلام کرد و افزود: انرژی هسته‌یی برای اثبات فن‌آوری‌های خود نیاز به پشتیبانی دانشگاه‌ها دارد که در این راستا رایزنی‌های خوبی انجام شده است.

رییس سازمان انرژی اتمی به آمادگی این سازمان برای ساخت راکتورهای قدرت اشاره کرد و ادامه داد: تا کنون پیشنهاداتی از کشورهای چین، روسیه و برخی از کشورهای غربی برای همکاری به دست ما رسیده است.

عباسی اضافه کرد: در صورت تامین اعتبار و همکاری‌های لازم مسوولان تا سه سال آینده خط تولید تجهیزات راکتور راه‌اندازی خواهد شد.

وی معرفی بیشتر کاربرد پرتوها در زندگی مردم را ضروری دانست و افزود: برای تامین نیازهای مردم و مقابله با تحریم‌ها باید از پرتوها در زندگی مردم بیشتر استفاده شود.

رییس سازمان انرژی اتمی تولید دارو را از دیگر اقدامات انرژی هسته‌یی کشور اعلام کرد و گفت: با مصوبه دولت در حال تحت پوشش قرار دادن این داروها هستیم.

عباسی به ایجاد مرکز تابش سیار و ثابت پرتوها در کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به نیاز سنجی‌های انجام شده این مراکز در استان‌های مختلف راه‌اندازی خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر