۱۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۶
کد خبر: ۲۰۲۰۰
یک اندیشکده آمریکایی در گزارشی نوشت: داشتن انتظار اقتصادی زیاد از برجام، «غیرواقع‌گرایانه» است
اندیشکده ویلسون در گزارشی اعلام کرد: اکثریت ایرانیان به اشتباه فکر می‌کنند که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هیچ‌گاه نمی‌تواند از سایت‌های نظامی بازدید کند.

در ادامه گزارش آمده است:  مردم ایران در خصوص منافع اقتصادی چشمگیر اجرایی شدن برجام، نظر مثبتی ندارند و داشتن چنین انتظاراتی «غیرواقع‌گرایانه» است.

این اندیشکده آمریکایی تاکید کرد: نظر مردم ایران در خصوص آمریکا تغییری نکرده و برخی از آنها باور دارند که آمریکا به تعهدات برجامی خود پایبند نمی‌ماند.

در پایان گزارش آمده است: آمریکا نسبت به ایران پتانسیل بیشتری برای بر هم زدن توافق هسته‌ای دارد.

 شرمن: برجام، بهترین جایگزین برای اقدام نظامی بود
به گزارش فارس، «وندی شرمن» معاون سابق «جان کری» و عضو ارشد سابق تیم آمریکایی در مذاکرات هسته‌ای در مصاحبه با پایگاه آمریکایی«کرونیکل» گفت: این تحریم‌ها نبود که برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کرد بلکه انتخاب حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 این کار را کرد.

شرمن افزود: روحانی یک میانه‌رو به شمار می‌آید که آماده مذاکره با آمریکا بود. 

وی در ادامه گفت: مذاکرات هسته‌ای بین آمریکا و ایران درباره ایجاد اعتماد بین دو کشور نبود بلکه برای نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران بود.

معاون سابق «جان کری» تصریح کرد: برجام، بهترین جایگزین برای اقدام نظامی بود.

برجام، ابزاری قدرتمند در اختیار سازمان جاسوسی آمریکا 
فارن‌پالیسی در گزارشی نوشت: برجام ابزار قدرتمندی در اختیار سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) قرار داده تا نظارتش بر ایران را ارتقاء دهد.

توافق با ایران - به نوشته فارن‌پالیسی - چیزی موسوم به «کانال خرید» ایجاد می‌کند: فرایندی که ایران به منظور دست‌یابی کالاهای مورد استفاده برای فعالیت‌های هسته‌ای یا «کالاهای دارای فناوری‌های دو‌گانه» باید آن را دنبال کند.

مطابق «برجام»، کشورهایی که فهرست بلند بالایی از کالاها به ایران می‌فروشند باید آنها را گزارش کنند. قدرت‌های مذاکره‌کننده - آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین و روسیه - حق وتو کردن صادرات این کالاها را دارند.

کانال خرید که یکی از جنبه‌های کلیدی توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 است که به نوشته فارن‌پالیسی، به آن بی‌توجهی شده است.

«جیمز اکتون» از اعضای ارشد «بنیاد کارنگی برای صلح» درباره این کانال گفت: این ثروت بادآورده‌ای برای سازمان‌های اطلاعاتی است.

اکتون افزود: اگر آنها واردات چیزی اعلام‌نشده را کشف کنند این به خودی خود و به تنهایی می‌تواند تخلف باشد. در چنین حالتی، آن سازمان اطلاعاتی می‌تواند به صورت محرمانه آژانس را مطلع کند و آژانس هم می‌تواند درخواست بازرسی بدهد.

اما اینکه تحت این کانال خرید چه چیزی به قدرتهای جهانی ارائه خواهد شد، در هاله‌ای از ابهام است. این کانال، فروشندگان کالاهای تحت کنترل را ملزم می‌کند موارد صادر شده را به سازمان ملل گزارش کنند و دیپلمات‌های آمریکایی در ماه‌های گذشته سخت در تلاش بوده‌اند تا کشورها را از این تعهداتشان مطلع کنند.

در همین حال، «ترو واریورانتا» معاون مدیرکل اداره پادمانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگو با نشریه فارن‌پالیسی گفت: نسبت به عراق، از فناوری‌های پیشرفته تری برای بازرسی از ایران برخورداریم.

واریورانتا افزود: ایران مانعی در برابر بازرسی‌ها ایجاد نکرده است.

وی در ادامه گفت: ایران اجازه استفاده آژانس از دوربین‌های پایش نسل بعدی را داده است.
معاون مدیر کل اداره پادمانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصریح کرد: پروتکل الحاقی که ایران به موجب سند «برجام» به اجرای آن متعهد شده است به آژانس اختیار انجام بازرسی‌هایی به مراتب شدیدتر و سرزده‌تر از عراق را می‌دهد.

گفتنی است، منظور از بازرسی‌های عراق، سرکشی‌هایی است که بین سال‌های 1991 تا 1999 تحت برنامه‌ای موسوم به «آنسکام» از برنامه سلاح‌های کشتار جمعی عراق به عمل آمد.
مدت کوتاهی بعد از آغاز آنسکام، فاش شد این برنامه، ابزار دست جاسوسی‌های غرب از عراق قرار گرفته است.

«اسکات ریتر»، از بازرسان ارشد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در عراق، سال 1999 فاش کرد دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس با نفوذ به برنامه «آنسکام» از اطلاعات آن برای بمباران تأسیسات نظامی عراق استفاده کرده‌اند.

 مانع‌تراشی آمریکا در رفع تحریم‌ها ادامه دارد
در ادامه عهدشکنی واشنگتن در اجرای برجام، نمایندگان جمهوری‌خواه آمریکا طرح جدیدی ارائه کرده‌اند که اختیار دولت این کشور برای مانع‌تراشی در وضع تحریم‌های ایالتی علیه ایران را محدود می‌کند.

بر اساس قانون اساسی آمریکا، 30 ایالت این کشور می‌توانند تحریم‌هایی جداگانه علیه افراد، موسسات و کشورهای خارجی وضع کنند و رئیس‌جمهور آمریکا نمی‌تواند با صدور «فرمان اجرایی» این تحریم‌ها را متوقف کند.

پیش از این، «عباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه گفت: دولت مرکزی آمریکا نمی‌تواند از طرف آنها لغو کند ولی تعهد داده که این ایالت‌ها را تشویق کند که تحریم‌ها را بردارند.

در بند 25 برجام درباره لغو تحریم‌های ایالتی آمده است: چنانچه قانونی در سطح ایالتی و یا محلی در ایالات متحده مانع از اجرای لغو تحریم‌های مشخص شده در برجام شود، ایالات متحده با در نظر گرفتن تمامی اختیارات موجود، گام‌های مقتضی را به منظور تحقق اجرای آن (لغو تحریم ها) اتخاذ خواهد کرد.

گفتنی است، از زمان اجرایی شدن «برجام» چندین ایالت آمریکا خواستار حفظ تحریم‌ها علیه ایران علی‌رغم امضای سند برجام شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری‌ها، «اد رویس» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای به «جان کری» وزیر خارجه ایالات متحده در مورد جزییات پرداخت یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار به دولت ایران، از وی توضیح خواسته است. 

رویس مدعی شد: هرگونه لغو تحریم‌ها یا پرداخت پول به جمهوری اسلامی ایران، تنها به تقویت برنامه موشک بالستیک و حمایت تهران از تروریسم منجر می‌شود.

 استمرار وضعیت مبهم رفع تحریم‌ها
خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت: با وجود رفع تحریم‌های هسته‌ای، وضعیت روابط میان بانک‌های اروپایی و ایران همچنان مبهم است و آنها محتاط و در انتظار روشن شدن اوضاع هستند.
در ادامه گزارش آمده است: شرایط نامطمئن و نامعلوم است.

خبرگزاری فرانسه تاکید کرد: ممکن است این بخشی از سیاست آمریکا باشد که بگوید: مراقب باشید، شرایط پیچیده است! در نتیجه مردم نمی‌فهمند چه خبر است و فکر می‌کنند تحریم‌ها هنوز به قوت خود باقی‌ است.

در همین حال، «جاستین ترودو»  نخست‌وزیر کانادا گفت: در لغو تحریم‌ها علیه ایران عجله نخواهیم کرد.
کیهان
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر