۰۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۲
کد خبر: ۱۹۹۷۹
انتظار ویژه برای آنهایی که با نوآوری سروکار دارند
شاید برای بسیاری از جوانان علاقه‌مند به حوزه‌ی تکنولوژی، حضور و فعالیت رسمی شرکت‌هایی مثل اپل، گوگل یا مایکروسافت در ایران از جذابیت بیشتری برخوردار باشد. چند هفته‌ی پیش وب‌سایت وال‌استریت ژورنال از برنامه‌ریزی‌ شرکت‌های اپل، جنرال الکتریک و HP برای حضور در ایران خبر داد. شعبه‌ی سوییسی شرکت HP برای فروش مستقیم محصولات خود در بازار ایران رایزنی‌هایی انجام داده است. گویا شرکت اپل هم به فکر راه‌انداختن فروشگاه‌های اختصاصی خود در ایران است.
سال 2016 می‌تواند سال تحول برای ایران باشد. تصمیم امریکا مبنی بر برداشتن برخی از تحریم‌ها که از ماه ژانویه آغاز می شود می‌تواند مزایای اقتصادی بسیاری در سال‌های آتی برای ایران به همراه داشته باشد و میلیاردها دلار سود صنعت نفت که سال‌های گذشته به دلیل تحریم‌ها توقیف شده بودند، به این کشور باز خواهد گشت. ایران برای سرمایه‌گذاران خارجی، بازاری 80 میلیون نفری محسوب می‌شود که 70 درصد جمعیت آن زیر 35 سال سن دارد.

لاستمپا نوشت: زنان ایرانی نیز می‌توانند نقشی مهم در پیشرفت فناوری ایران بازی کنند. برخلاف تفکرات غالب در غرب که مربوط به کشورهای اسلامی است، زنان نقش بسیار مهمی در زندگی اقتصادی و فرهنگی ایران ایفا می‌کنند. 70 درصد دانشجویان رشته‌های علوم و مهندسی را زنان تشکیل می‌دهند و امروزه بسیاری از کارآفرینان زن در رأس شرکت‌های بزرگ و مهم قرار دارند.

به نوشته لاستمپا، برای آنهایی که با نوآوری سر و کار دارند، آنچه در زمینه تکنولوژی در ایران بوقوع خواهد پیوست، یک ناشناخته جذاب است. انزوای اقتصادی این کشور که از اوایل دهه هشتاد میلادی به خواست امریکا به وقوع پیوست، پس از سال 1995 با ممنوعیت کسب و کار برای شرکت‌های امریکا با ایران تقویت شد و پیامدهایی به همراه داشت. البته با نبود شرکت‌های بزرگ چند ملیتی اینترنتی امریکایی، ایرانی‌ها دست به راه حل‌های خانگی زده و همان خدمات اینترنتی را در این سال‌ها ارائه کردند.

لاستمپا نوشت: برای مثال سایت «آپارات» به عنوان «یوتیوب» ایرانی فعال است و روزانه پنج میلیون کاربر از آن بازدید می‌کند و ماهانه 150 میلیون صفحه آن دیده می‌شود. سایت «دیجی کالا» بزرگترین سایت خرید الکترونیکی نه تنها در ایران بلکه در تمام خاورمیانه محسوب می‌شود و روزانه به چهار هزار سفارش پاسخ می‌دهد. این سایت در سال 2007 میلادی تنها هفت نفر کارمند داشت اما امروز 760 کارمند دارد.

این روزنامه ایتالیایی افزود: سایت «Hamijoo» برابر با سایت‌های «Indiegogo» یا «Kickstarter» است و سایت «Takhfifan» نیز همانند «Groupon » و سایت «Cafe Bazaar همانند «Google Play» کار می‌کنند.

اکنون سؤالی که به ذهن خیلی‌ها می‌آید این است که پس از لغو تحریم‌ها و آغاز جریان سرمایه‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد؟ و با ورود قول های فناوری به ایران چه بلایی سر شرکت های نوپا می آید؟


با برداشته شدن تحریم‌های ایران، بزرگان دنیای تکنولوژی مثل اپل و مایکروسافت و غول‌های نفتی مانند رویال داچ شِل و شرکت‌های عظیم صنعتی چون جنرال الکتریک و بویینگ برای حضور در بازار ایران خود را آماده می‌کنند. برچیده شدن تحریم‌ها به ایران کمک می‌کند تا صادرات نفت خود را افزایش داده و سرمایه‌گذاری‌های خارجی بیشتری را جذب کند.

شاید برای بسیاری از جوانان علاقه‌مند به حوزه‌ی تکنولوژی، حضور و فعالیت رسمی شرکت‌هایی مثل اپل، گوگل یا مایکروسافت در ایران از جذابیت بیشتری برخوردار باشد. چند هفته‌ی پیش وب‌سایت وال‌استریت ژورنال از برنامه‌ریزی‌ شرکت‌های اپل، جنرال الکتریک و HP برای حضور در ایران خبر داد. شعبه‌ی سوییسی شرکت HP برای فروش مستقیم محصولات خود در بازار ایران رایزنی‌هایی انجام داده است. گویا شرکت اپل هم به فکر راه‌انداختن فروشگاه‌های اختصاصی خود در ایران است.

با ورود این قول های صنعت فناوری و احتمال حمایت نشدن از شرکت های کوچک و نوپای ایرانی که در زمان تحریم تلاش کردند خلا نبود خیلی از فناوری های را در ایران پر کنند باید شاهد نابود شدن بسیاری از این شرکت ها باشیم بطور مثال سایت آپارات در نبود یتویپ توانسته به خوبی بدرخشد و جایگاه خوبی بین مخاطبین کسب کند و بلعکس آن شرکت هایی که با صرف هزینه های زیاد خواستند در این سالها در زمینه ایمیل رقابت کنند و شکست خوردند.

لغو تحریم های فناوری تهدیدی دیگر برای تولید کنندگان محصولات ارتباطی نیز هست چرا که محصولات تولید داخل از لحاظ کیفیت متاسفانه نتوانسته اند رضایت مشتریان را جلب کنند و از سوی دیگر این محصولات در بازار های جهانی توان مقابله با برند های معتبر را ندارند لذا در حال حاضر نمیتوانند بازاری خارج از مرز ها را برای خود تصور کنند.

در نهایت بعنوان جمع بندی میتوان این نتیجه را اعلام کرد که برچیده شدن سازوکار تحریم ، میتواند فرصت ها و تهدید های زیادی را برای فعالین داخلی عرصه تکنولوژی بوجود آورد اما با توجه به ماهیت تکنولوژی که امری است فرای زمان و مکان و همچنین سرعت برق آسای پیشرفت علم ، قاطعانه میتوان گفت که باز شدن دریچه های جهان در دراز مدت تاثیرات مثبت بسیاری در اقتصاد و دانش فناوری در ایران خواهد گذاشت چرا که فرصت های شغلی جدید به تبع آن در داخل برای افراد جویای شغل و بازارهای جدید در خارج برای توسعه دهندگان بوجود خواهد آورد و در کنار آن ، انحصار طلبی ها کاهش یافته و در نتیجه در فضای رقابتی بوجود آمده ، شرکت ها و افراد مجبور به کسب دانش و افزایش مهارت خود خواهند بود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر