در حالی که قرار بود پیوست فرهنگی با همکاری شورای عالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات تدوین شود با بینتیجه ماندن این موضوع، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس از تدوین بسته فرهنگی فضای مجازی خبر داد.
احمد سالک رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در نشست خبری مشترک با دو وزیر ارشاد و وزیر کار که در ساختمان اپراتور سوم تلفن همراه برگزار شد از تدوین بسته فرهنگی فضای مجازی خبر داد و گفت: جلسات متعددی را دراینباره برگزار کردیم.
وی با اشاره به جزئیات این بسته و ضرورت تدوین آن توضیح داد: در این بسته قرار است توسعه محتوا در فضای مجازی بر اساس نقشه فرهنگی کشور، مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شود.
سالک ادامه داد: 5 برابر شدن شبکههای اجتماعی بومی نسبت به وضعیت فعلی و حضور مؤثر در تعاملات بینالمللی از دیگر محورهای این بسته است.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی حضور مؤثر نهادهای فرهنگی مردمی و دولتی در فضای مجازی را برای تولید محتوای داخلی با تکیه بر فعالان خودجوش مردمی فضای مجازی را ازجمله موضوعات مهم این بسته فرهنگی برشمرد.
وی با تاکید بر اینکه همه دستگاهها باید برای غنیسازی محتوا و جدیتبخشی به فرهنگ ایرانی ـ اسلامی متحد شوند، گفت: برای مثال نباید بگوییم نمیتوانیم کاری را انجام دهیم یا برای مثال نباید احساس کنیم که نمیتوانیم یک گوگل ایرانی به وجود بیاوریم.
سالک ادامه داد: این موضوع همچنین از بحثهای اصلی شورای عالی فضای مجازی نیز بوده است و درباره لزوم صیانت از خانواده و مراکز مذهبی مانند مساجد، اتفاقنظر وجود دارد.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 75 درصد زندانیها از آسیبهای فرهنگی هستند، گفت: مواردی که در شبکههای اجتماعی میبینیم، ما را نگران کرده است و راه مقابله با آسیبهای فضای مجازی، فرهنگسازی در همین فضا است.
سالک در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: برنامه ششم توسعه به مجلس ارائه نشده و در قالب لایحه احکام اجرایی به مجلس آورده شده که به این دلیل نمیتوانیم برنامه ششم را بررسی کنیم.
وی همچنین از وزیر کار برای رفع مشکل بازنشستههای صنعت فولاد تقاضا کرد و آمادگی مجلس را برای ادغام دو صندوق مرتبط با بازنشستگان صنعت فولاد اعلام کرد.