آقای ظریف که با «کریستین امانپور»، خبرنگار «سیانان» گفتوگو میکرد گفت: «ما قصد درگیری با عربستان نداریم.»
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران گفت: «متأسفانه واقعیت این است که بیثباتی در منطقه ما از هراسی در عربستان سعودی نشأت میگیرد که فکر میکند بعد از سقوط صدام و بعد از بهار عربی، در منطقه عدم موازنه وجود دارد.»
وی افزود: «ما معتقدیم ایران و عربستان سعودی میتوانند دو بازیگر مهم باشند که میتوانند در منطقه با هم سازش کنند و یکدیگر را تکمیل کنند.»
وزیر خارجه ایران با بیان اینکه «عربستان قدرت بزرگی در منطقه است» خاطرنشان کرد تهران، مایل به کنار زدن عربستان از منطقه نیست.
آقای ظریف در ادامه با اشاره به اتحاد عربستان سعودی با کشورهای غربی و به ویژه آمریکا گفت که ریاض تصور میکند با توکل به این اتحاد میتواند ایران را از معادلات منطقه خارج کند.
او گفت: «متأسفانه، سعودیها این توهم را دارند که با حمایت متحدان غربیشان میتوانند ایران را از معادلات منطقه حذف کنند.»
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در ادامه به سوءاستفاده عربستان از همین اتحاد برای صدور افراطگرایی اشاره کرد.
وزیر خارجه ایران گفت اتحاد عربستان با کشورهای غربی و و همچنین تنشهای این کشورها با ایران، «گرد و غباری» ایجاد کرد که به عربستان سعودی برای «صدور این ایدئولوژی افراطی وهابی» کمک کرد.
آقای ظریف، بار دیگر ایدهای که در روزنامه نیویورکتایمز مطرح کرده بود را تکرار کرد و گفت از میان 19 نفری که در روز 11 سپتامبر 2001 اقدام به هواپیماربایی کردند، 15 نفر تبعه عربستان بودهاند.
در 11 سپتامبر سال 2001، دو هواپیمای مسافربری بوئینگ به ساختمان برجهای دو قلو در مرکز تجارت جهانی برخورد کرد. یک شی پرنده که ادعا میشود هواپیمای بوئینگ بوده به ساختمان پنتاگون برخورد کرد و یک هواپیما هم در منطقه شانکسویل سقوط کرد.
روایتهای رسمی دولت آمریکا از ابعاد مختلف حوادث این روز، از جمله فروپاشی برجهای ساخته شده از سازههای مستحکم فولادی با سرعت سقوط آزاد، با انتقادات شدیدی در میان دانشمندان علوم دقیق از فیزیک هستهای گرفته تا مهندسی سازه رو به رو شده است.
آقای ظریف در بخش دیگری از مصاحبه روز چهارشنبه با شبکه خبری سیانان گفت: «ما همیشه در جامعه ملل قرار داشتهایم. اکنون متحدان آنها (عربستان) فهمیدهاند که ایران شریکی جدی است.»
توافق ایران و آمریکا برای مبادله زندانیان دو کشور موضوع دیگری بوده که «کریستین امانپور» در گفتوگو با وزیر خارجه ایران مورد بررسی قرار داده است.
وزیر خارجه ایران گفت از اینکه زندانیان آمریکایی به خانوادههایشان پیوستهاند خوشجال است: «برای همه خانوادههای آنها خوشحالم. برای خانواده جیسون، خانواده امیر حکمتی، آقای عابدینی و دیگر که اکنون عزیزانشان را در کنارشان میبینند، خوشحال هستم.»
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران، علیرغم این اشاره کرد که دلیل زندانی بودن آنها در ایران، ارتکاب اعمال غیرقانونی بوده است.
شبکه خبری «سیانان» مینویسد مبادله زندانیان و تواق هستهای هیچ یک نشان نمیدهند که ایران و آمریکا ناگهان با هم متحد شدهاند. « آمریکا همزمان با رفع تحریمها علیه برنامه هستهای ایران، تحریمهای تازهای علیه نهادها و افراد مرتبط با برنامه موشکی این کشور که واشنگتن آنها را تهدیدی مهم برای امنیت منطقه و جهان میداند، وضع کرد.»