مدیر مؤسسه توسعه پایدار پاکستان گفت: منطقی نیست که پاکستان برای جلب رضایت عربستان در جنگ یمن شرکت کند یا به ائتلاف نظامی تشکیل شده توسط این کشور بپیوندد و از همه مهمتر موجب رنجش کشور همسایه و دوست دیرینه، ایران شود.
"عابد سلهری" مدیر موسسه توسعه پایدار پاکستان اظهار داشت: در پاکستان تعیین سیاستهای کلان امور خارجی و دفاعی فقط در دست دولت نیست بلکه ارتش نیز نقش موثری در این زمینه دارد.
وی افزود: پاکستان باید روابط خوبی با عربستان داشته باشد اما نه به قیمت از دست دادن روابط دوستانه با ایران.
سلهری تأکید کرد: منطقی نیست که پاکستان برای جلب رضایت عربستان در جنگ یمن شرکت کند یا به ائتلاف نظامی تشکیل شده توسط این کشور بپیوندد و از همه مهمتر موجب رنجش کشور همسایه و دوست دیرینه، ایران شود.
وی خاطر نشان کرد: به طور قطع داعش خطرناکترین گروه تروریستی در عصر حاضر است که امنیت همه کشورها را تهدید میکند و همه با تشکیل ائتلاف نظامی به دنبال نابودی این گروه هستند اما همیشه باید این موضوع را به خاطر داشته باشیم که نباید به بهانه مبارزه با تروریسم به دنبال تضعیف کشورهای مخالف و دچار یکجانبهگرایی برای کسب منافع خودمان باشیم.
مدیر موسسه توسعه پایدار پاکستان گفت: ایران با قاطعیت در صف اول مبارزه با داعش قرار دارد و ما نباید برای حمایت از برخی بلوکها و دستهها سیاست کلان خود را قربانی، و کشورهایی مانند ایران را از خود ناراضی کنیم.
وی خاطرنشانکرد: به طور کلی پاکستان نباید به اندازهای از یک کشور حمایت کند که تابع آن کشور تصور شود و نباید به اندازهای از یک کشور دوری کند که دشمن آن کشور محسوب شود.
سلهری اظهار داشت: برخی کشورهای با یکدیگر اختلاف دارند و پاکستان نباید در این کشمکش شرکت داشته باشد زیرا چنین اقداماتی در نهایت به ضرر خود این کشور تمام خواهد شد.
وی افزود: بهتر است پاکستان با میانجیگری بین کشورهایی که با هم اختلاف دارند نقش مثبت خود را در جامعه بینالمللی ایفا کند.
عابد سلهری با بیان این مطلب که پاکستان میتواند نقش پل ارتباطی را بین ایران و کشورهایی مانند عربستان و آمریکا بازی کند افزود: به طور مثال اسلامآباد با اعتمادسازی بین واشنگتن و تهران کاری کند که تحریمهای ایران به معنای واقعی برداشته شود و این اقدام در نهایت به نفع خود پاکستان نیز خواهد بود و رونق تجارت در این کشور را به دنبال خواهد داشت.
چندی پیش سرتاج عزیز مشاور امور خارجی نخستوزیر پاکستان گفت: از اهداف سیاسی عربستان برای مبارزه با تروریسم حمایت میکنیم اما لزومی ندارد در ائتلاف نظامی این کشور شرکت داشته باشیم.
صحبت های مشاور امور خارجی نخست وزیر پاکستان در حالی مطرح میشود که چند روز پیش وی با حضور در مجلس سنای پاکستان کوشید نظر موافق و حمایت سناتورها جهت پیوستن این کشور به ائتلاف مبارزه با تروریسم به رهبری عربستان را جلب کند که با پاسخ منفی آنها مواجه شد
چندی پیش نیز «قاضیخلیلالله» سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان گفت: با تشکیل ائتلاف نظامی برای مبارزه با تروریسم مخالف نیستیم اما ریاض باید نقش اسلامآباد را مشخص کند.
«عمران خان» رهبر حزب تحریک انصاف با اشاره به اینکه نادیده گرفتن نظر پارلمان نظام دموکراسی در پاکستان را به خطر میاندازد، تأکید کرد: نمایندگان احزاب سیاسی باید ائتلاف با عربستان را تأیید کنند.
عربستان با مشارکت 34 کشور اسلامی ائتلاف نظامی تشکیل داده است اما ایران از اعضای این ائتلاف نیست.
به گفته مقامات عربستانی عملیاتهای این ائتلاف تنها به داعش محدود نبوده و دیگر «گروههای تروریستی» هم هدف حمله قرار خواهند گرفت..
عربستان، ترکیه، قطر، امارات، اردن، پاکستان، بحرین، کویت، لبنان، لیبی، مصر، یمن و چندین کشور آفریقایی و آسیایی از اعضای ائتلاف تازه تشکیل شده سعودی هستند.
سال گذشته هم زمانی که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا تشکیل «ائتلاف مبارزه با داعش» را اعلام کرد، گفت: بیش از 60 کشور در این ائتلاف حضور خواهند داشت.