در روزهای گذشته دستکم دو کارگر غسال بهشت زهرا به دلیل ابتلا به بیماری آنفولانزا H1N1 در یکی از بیمارستانهای تهران بستری شدهاند.
«رحیم عباسی» مسئول اتحادیه کارگران شهرداری تهران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: براساس اطلاعات موجود این اتفاق با فاصله چند روز در بخش غسالخانه زنانه و مردانه سازمان بهشتزهرای تهران اتفاق افتاده است.
وی افزود: کارگران مورد نظر که بصورت مجزا و جدا از هم در غسالخانههای زنانه و مردانه سازمان بهشت زهرای تهران مشغول کار هستند پس از احساس ناخوشی جسمی بصورت شخصی به مراکز درمانی مراجعه میکنند و در آنجا پس از اطلاع از نتیجه آزمایش پزشکی از مبتلا شدن خود به بیماری آنفولانزای H1N1 آگاه میشوند و از قرار معلوم هم اکنون در یکی از بیمارستانهای تهران تحت نظارت پزشکان مراحل درمانی خود را سپری میکنند.
این مقام صنفی ادامه داد: از قرار معلوم هفته گذشته هنگامی که کارگران غسال سازمان بهشتزهرا(س) یکی از جسدها را برای شستشوی از داخل کاور پوشاننده آن خارج کرده بودند؛ متوجه میشوند که در متن کاغذی که همراه جسد به موضوع ابتلای فرد متوفی به به بیماری آنفولانزای H1N1 اشاره شده است.
عباسی با یادآوری اینکه بنابر اصول ایمنی و بهداشت کار، کارگران شاغل در غسال خانههای سازمان بهشت زهرا باید به دلیل فعالیت مستمر در محیط آلوده به تجهیزات ایمنی مانند، دستکش، چکمه، روپوش و ماسک و کلاه مجهز باشند، افزود: ظاهرا در مقررات بخش غسالخانه آمده است که در مواجه با مواردی که امکان ابتلای افراد به بیماریهای واگیردار بسیار بالاست باید به جای غسل و کفن جنازه را بصورت وکیوم شده؛ منتقل و پس از تیمم با شرایط خاص آنرا دفن کرد.
وی افزود: جدا از این مسئله مطابق قوانین کار و تامین اجتماعی که کارگران غسالخانه سازمان بهشتزهرا در چارچوب مقررات آن مشغول کارند، برای تضمین سلامتی کارگران شاغل در محیطهای مانند غسالخانه باید همه کارگران بصورت دورهای تحت معاینات پزشکی قرار بگیرند.
این مقام صنفی بابیان اینکه تشکل متبوعش از طریق نهاد صنفی کارگری کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران پیگری وضعیت پیش آمده برای کارگران مذکور خواهد بود، افزود: اینطور که مطلع شدهایم نه تنها در غسالخانه سازمان بهشت زهرا برای جداسازی اجساد مبتلا به بیماری آنفولانزای H1N1 از اجساد معمولی اقدامی صورت نگرفته است و تنها پس از اطلاع کارگران غسال از ماجرا به آنها پوشش یکبار مصرفی از جنس گان (حالت دستمال کاغذی) داده شده است.
مسئول اتحادیه کارگران شهرداری تهران افزود: این وضعیت در حالی است که طبق توصیههای پزشکانی که پس از فراگیر شدن بیماری آنفولانزای H1N1 برای آموزش کارگران غسال در محل کار آنها حاضر شدهاند، در محیطهای گرم و مرطوبی مانند غسالخانهها برای انتقال به افراد سالم تا بیش از شش ساعت فعال است.
وی بابیان اینکه مسئله پیش آمده برای کارگران غسال سازمان بهشت زهرا با رعایت نشدن اصول ایمنی در سایر کارگاهها مانند محیطهای ساختمانی تفاوت جدی دارد، افزود: موضوع ابتلا به بیماری H1N1 با عدم استفاده از کلاه و کفش ایمنی تفاوت دارد و میتواند مستقیم و غیر مستقیم شمار نامعلومی از افراد مختلف جامعه را تحت شعاع قرار بدهد.
در همین رابطه یکی از مسئولان سازمان بهشتزهرا در تماسی که خبرنگار ایلنا برای تایید صحت این خبر گرفته بود، با تاکید براینکه سمت سازمانی کارگران غسال خانه «کارگران تطهیر کننده» است گفت: از آنجا که در محیط غسالخانهها فرایند انجام کار دقیق و سیستمی است این ماجرا صحت ندارد و بدین وسیله طرح چنین ماجرایی را تکذیب کرد.