نتایج یک تحقیق جدید نشان میدهد در صورتی که روند گرمای جهانی مهار نشود خشکسالی به از بین رفتن شمار زیادی اصله درخت منجر میشود.
کارشناسان با هشدار نسبت به تلف شدن درختان جهان به دلیل گرمای جهانی اظهار داشتند: این وضعیت تا حدودی به دلیل ساختار بنیادی و پایهای موجود در درختان است که میتواند سازگاری آنها را با شرایط محدود سازد.
محققان آمریکایی همچنین اعلام کردند: خشکسالی در سالهای آتی متداولتر و جدیتر میشود اما درصورتیکه بشر بتواند میزان گاز کربن را به اندازه کافی کاهش دهد تاثیر ناشی از پدیده خشکسالی به حداقل میرسد و این امید بوجود میآید که تعداد بیشتری درخت به حیات خود ادامه دهند.
مدلهای اقلیمی تاثیرات جنگلها بر انتشار گاز کربن به طور قابل توجهی نتایج مختلفی به همراه داشتهاست. برخی از آنها نشان میدهند جنگلها جذب کننده طبیعی کربن هستند که کربن دیاکسید را به دام میاندازند و بنابراین به کاهش میزان انتشار گازهای گلخانهای در اتمسفر کمک میکنند اما برخی دیگر از این مدلها حاکی از آن است جنگلها منبع حائز اهمیتی از کربن جوی هستند.
این تفاوت از این مشکل ناشی میشود که افراد به طور دقیق نمیدانند در آینده چه تعداد درخت در جهان وجود خواهد داشت. تاکنون برآوردها نشان میدهد حدود 400 میلیارد اصله درخت روی زمین وجود دارد هر چند نتیجه یک مطالعه دیگر حاکی از وجود بیش از سه تریلیون اصله درخت است.
به گزارش ایسنا به نقل از لایوساینس، همچنین این پرسش مطرح است که پوششهای گیاهی تا چه میزان میتوانند به خشکسالیهای پیشرو واکنش نشان دهند چرا که کمبود آب به شیوههای مختلفی به از بین رفتن درختان و گیاهان منجر میشود.