۲۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۹
کد خبر: ۱۹۰۲۹
یک اندیشکده‌ آمریکایی در تحلیلی پیرامون گام جدید نمایشی ریاض در تشکیل ائتلاف ضد تروریستی، آن‌را اقدامی برای زدودن انتقادها به رویکرد این کشور در برخورد با تروریسم دانست.
اندیشکده‌ آمریکایی «بروکینگز» در تحلیلی پیرامون گام جدید نمایشی ریاض در تشکیل ائتلاف ضد تروریستی آن‌را برای زدودن انتقادها به رویکرد این کشور در منطقه نام نهاد و نوشت: در این ائتلاف جدید ایران و عراق دیده نمی‌شوند. ایران از دید ریاض حامی گروه‌های حوثی، حزب‌الله و «بشار اسد» رییس جمهور سوریه است. سعودی‌ها، ایران را متهم به ادامه ناآرامی‌های بحرین و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌نمایند. دولت عراق نیز از دید ریاض مهره پیاده شطرنج تهران است. برای عربستان سعودی نبرد علیه ایران نسبت به نبرد علیه القاعده و داعش اهمیت بیشتری دارد.

بروکینگز در ادامه با اشاره به غیبت برخی دیگر کشورهای مهم منطقه در ائتلاف عربستان نوشت: برخی کشورها غیبتی قابل توجه در ائتلاف سعودی دارند. عمان در پی واسطه‌گری و آشتی بین کشورهای سنی و شیعه است در این ائتلاف حضور ندارد. الجزایر به عنوان بزرگترین کشور مسلمان آفریقا که سال‌ها در حال نبرد علیه القاعده بوده و پیشرفته‌ترین ارتش را در بین کشورهای آفریقایی دارد با غیبت خود اعتبار این ائتلاف را تضعیف می‌کند؛ همچنین افغانستان که این کشور نیز در صف مبارزه علیه افراطیون اسلام‌گرا در آسیای مرکزی است.

اندیشکده بروکینگز در خاتمه نوشت: «محمد بن سلمان» به عنوان رهبر ائتلاف جدید عربستان شاید در پی افزایش اعتبار خود به عنوان رهبری نظامی باشد زیرا برخی در این کشور معتقدند نبرد در یمن پیروزی چشمگیری را برای ریاض در بر نداشته است. باید افزود که جهان عرب از دهه چهل میلادی درباره تشکیل ائتلاف نظامی صحبت می‌کرده ولی تاکنون به توافق مهمی در این زمینه نرسیده است و شاید این ائتلاف گامی برای رسیدن در این مسیر باشد. البته عربستان سعودی بی شک با اعلام خبر تشکیل این ائتلاف سعی دارد به انتقادهای خاموش درباره عدم واکنش مناسب خود و متحدینش علیه داعش در سوریه و عراق پایان دهد، انتقادی که باراک اوباما رییس جمهور آمریکا نیز به طور ضمنی در سخنرانی اخیر خود بیان داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر