رییس جهاد دانشگاهی لرستان از ساخت دستگاه پیش نشانگر زمینلرزه بر پایه سنجندههای الکترومغناطیس به منظور محافظت بهینه از سیستم حمل و نقل ریلی کشور خبر داد.
رییس جهاد دانشگاهی لرستان از ساخت دستگاه پیش نشانگر زمینلرزه بر پایه سنجندههای الکترومغناطیس به منظور محافظت بهینه از سیستم حمل و نقل ریلی کشور خبر داد.
دکتر سیدعلی نادر دهقانی الوار گفت: به مناسبت هفته پژوهش با حضور استاندار لرستان، روسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و جمعی از مدیران استان، دستگاه پیش نشانگر زمینلرزه بر پایه سنجندههای الکترومغناطیس که توسط معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی لرستان طراحی و ساخته شده است، رونمایی می شود.
وی با اشاره به ضرورت وجود چنین نوآوریهایی در استان، بیان کرد: سال گذشته پس از فراخوان اداره کل راه و شهرسازی درخصوص ارائه سامانه پیشنشانگر زلزله بر پایه سنجندههای الکترومغناطیس برای محافظت بهینه از سیستم حمل و نقل ریلی کشور، معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی لرستان آمادگی خود را برای اجرای این طرح اعلام کرد.
دهقانی ادامه داد: این سامانه که در حوزه فنی مهندسی معاونت پژوهش جهاد دانشگاهی طراحی شده ضمن نمایش مسیر راهآهن و 15 گسلی که در طول مسیر آن قرار دارند این قابلیت را دارد که در صورت دریافت سیگنالهایی مبنی بر خطر وقوع زلزله و میزان شدت خطر بلافاصله هشداری متناسب با سطح خطر دریافتی ایجاد کرده و گسلی را که علایم خطر از آن دریافت شده بر روی نقشه نمایش داده و میزان خطر را نیز بر روی گسل مذکور نمایش دهد.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی لرستان تصریح کرد: این دستگاه پس از نصب در اتاق کنترل راه آهن با نشان دادن موقعیت قطار نسبت به منطقه خطر میتواند به اخذ تصمیم متناسب با خطر ایجاد شده کمک کرده و باعث شود که مدیریت شرایط به بهترین نحو صورت گیرد.
دهقانی اظهار کرد: در این سامانه قابلیت مانیتورینگ موقعیت قطار و همچنین کنترل سرعت آن از راه دور نیز پیش بینی شده است که در صورت تامین اعتبار میتوان در فازهای بعدی طرح، آنها را به صورت عملیاتی پیادهسازی کرد.
وی با تاکید بر اینکه هدف اصلی از طراحی این سامانه پیشبینی زلزله نیست، تصریح کرد: نرمافزار طراحی شده برای استفاده در این سامانه، دارای انعطافپذیری بسیار زیادی بوده و این امکان را ایجاد میکند که در صورت نیاز برای کاربردها و مکانهای مختلف قابلیت اجرایی داشته باشد.
رییس جهاد دانشگاهی لرستان با بیان اینکه در استان افراد صاحب ایده و تحصیل کرده فراوانی وجود دارند، حمایت از طرح های نو و کاربردی را عاملی تاثیر گذار در تشویق این افراد دانست و اظهار امیدواری کرد تصمیم گیرندگان کلان استان و کشور در این زمینه توجه بیشتری داشته باشند.
وی موفقیت در اجرای این طرح را که برای اولین بار و با توجه به ایدههای همکاران اجرایی طرح صورت گرفته مدیون تلاش یک ساله همکاران به خصوص دکتر صارمی و دکتر کردی دانست.
دهقانی از مدیرکل و معاونان و مدیر پژوهش اداره کل راه و شهرسازی استان به دلیل اعتماد به توان تخصصی و همکاری لازم در اجرای پروژه تقدیر کرد.