عضو هیات امنای انجمن بیماران کلیوی با بیان اینکه سن ابتلا به بیماری های کلیوی به نوجوانی رسیده است، گفت: مردم باید بدانند بیماری کلیوی بسیار موذی و بی سر و صدا است.
داریوش آرمان روز پنجشنبه افزود: براساس آمارها 9 میلیون نفر از مردم ما به بیماری دیابت مبتلا می باشند و تقریبا 60 درصد آنان نمی دانند که دیابت دارند و از 40 درصدی که از بیماری خود اطلاع داشته و تنها 20 درصدشان به دنبال درمان می باشند که همین موضوع باعث افزایش بیماری کلیوی در کشور می شود.
وی با بیان اینکه عدم اطلاع از بیماری دیابت به عنوان یک فاجعه و بمب ساعتی در هر خانواده است، تصریح کرد: متاسفانه زمانی که 70 تا 80 درصد کلیه ها از کار می افتد، یکسری از علائم بیماری کلیه مشخص می شود به همین دلیل مردم باید بیشتر مراقب بیماری هایی همچون دیابت، پرفشاری و کم فشاری خون خود باشند.
وی ادامه داد: از آنجا که سن ابتلا به بیماری های کلیوی پایین آمده است و اغلب نوجوانان به دلیل مصرف چیپس، پفک و نمک زیادی مبتلا به فشارخون می شوند، این موضوع بستری برای بیماری های حاد کلیوی فراهم می کند.
عضو هیات امنا انجمن بیماران کلیوی پیشگیری و درمان بیماری های دیابتی و فشارخون در دوران کودکی و نوجوانی را بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: خانواده ها باید نسبت به تغذیه کودکان و نوجوانان خود بسیار حساس باشند تا در آینده مبتلا به بیماری های حاد کلیوی نشوند.
آرمان اظهارداشت: بررسی ها نشان می دهد حدود 70 درصد علت ابتلا به بیماری های حاد کلیوی در کشور، دیابت و فشارخون بالاست که مردم باید بیشتر مراقب باشند.
وی افزود: متاسفانه همچنان که تعداد بیماران دیابتی و فشارخون رو به افزایش است اما توجه مردم برای بررسی دیابت و فشارخونشان کمتر می شود و اکنون یکی از مهمترین چالش های ما عدم توجه مردم به پیشگیری از این بیماری ها است.
آرمان تصریح کرد: اگرچه از مردم درخواست هایی برای پیشگیری و کنترل بیماری خودشان را داریم اما متاسفانه همچنان شاهد رشد فزاینده تعداد بیماران دیابتی و فشارخونی در کشور هستیم و اگر با همین شرایط و روند صعودی پیش برویم در چند سال آینده با سونامی بیماران کلیوی و دیالیزی رو به رو خواهیم بود.
عضو هیات امنای انجمن بیماران کلیوی افزود: اگر بخواهیم از این سونامی جلوگیری شود باید همت از خود مردم باشد چرا که بررسی سالانه وضعیت قندخون و فشارخون موجب افزایش کیفیت زندگی مردم می شود.
آرمان بیان اینکه در صورتی که بتوانیم به دیابت به عنوان یک موضوع جدی و حاد توجه کنیم، ادامه داد: بایستی پیشگیری از این بیماری را در اولویت برنامه های خود قرار دهیم، طول عمر افراد نیز افزایش یافته و از بروز بیماری های کلیوی و حتی دیالیزی نیز جلوگیری می شود.
وی با اشاره به اینکه مردم به توصیه ها و هشدارهای مسئولان کم توجه هستند، خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل این بی توجهی برخی از افراد در جوانی گرفتار دیالیز می شوند که این قضیه بر اقتصاد خانواده ها نیز تاثیر منفی دارد.