۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۱
کد خبر: ۱۸۴۷۳
سازمان منع سلاح‌های شیمیایی، دومین جایزه سالانه خود را به طور مشترک به یک پزشک ایرانی و یک پزشک بریتانیایی اعطا کرد.
 بر اساس بیانیه این سازمان، دکتر مهدی بلالی مود، متخصص سم شناس و رییس مرکز تحقیقات سم شناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دکتر آلستر هی از بریتانیا جایزه سال ۲۰۱۵ را به دلیل فعالیت‌های خود در مقابله با خواص سمی جنگ‌های شیمیایی به طور مشترک از آن خود کردند.

جایزه سازمان منع سلاح‌های شیمیایی از دو سال پیش، پس از دریافت جایزه صلح نوبل ۲۰۱۳ توسط این سازمان با تصویب کشورهای عضو از محل درآمد دریافت جایزه صلح نوبل راه اندازی شد.

قرار است مراسم اعطای جایزه به دکتر بلالی مود و دکتر الستر هی در کنفرانس سالانه کشورهای عضو سازمان منع سلاح‌های هسته‌ای در اوایل آذر ماه برگزار شود.

دکتر بلالی مود، عضو دائمی آکادمی علوم جهان در حال پیشرفت (TWAS)، عضو فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران و هیات های ممتحنه و ارزشیابی رشته های تخصصی سم شناسی و مسمومیت ها در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

دکتر مهدی بلالی مود، متولد ۱۳۲۱ شمسی در مود بیرجند است. تحصیلات ابتدایی را در مود و زاهدان و متوسطه را در دبیرستان شوکتی بیرجند (خرداد ماه ۱۳۴۰) به پایان رسانید.

تحصیلات دانشگاهی را ابتدا در رشته شیمی و سپس در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران آغاز کرد و در خرداد ۱۳۴۳ به اخذ لیسانس شیمی و در خرداد ۱۳۴۹ به دریافت دکتری پزشکی نائل آمد. پس ازطی دوره نظام وظیفه درتهران و بیرجند از اسفند ۱۳۵۱ به سمت مربی پزشکی قانونی و مسمومین دانشکده پزشکی مشهد استخدام و مشغول کار شد.

دکتر بلالی در اسفند ۱۳۵۴ به سمت استادیاری و سرپرستی بخش مسمومین بیمارستان امام رضا (ع) منصوب شد و طی سالهای ۱۳۵۵ تا ۱۳۵۷ مدیریت امور آموزشی دانشکده پزشکی مشهد را نیز عهده دار بود. وی در تیرماه ۱۳۵۷ جهت گذرانیدن دوره تخصصی سم شناسی بالینی در دانشکده پزشکی دانشگاه ادینبورگ عازم بریتانیا شد و در کوتاه ترین زمان ممکن (تیرماه ۱۳۶۰) به اخذ دکتری تخصصی (Ph.D) با درجه ممتاز دررشته فارماکولوژی و سم شناسی بالینی نائل آمد. پس از دریافت تخصص درمان شناسی و فوق تخصص مسمومیت ها، در مرداد ماه همان سال با عنوان استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه ادینبورک استخدام و در دپارتمان درمان شناسی و مرکز درمان مسمومین بیمارستان سلطنتی ادینبورگ مشغول کار گردید.

دکتر بلالی در دی ماه ۱۳۶۰ با عشق خدمت به وطن و در شرایط جنگی به مشهد بازگشت و با سمت استادیار و سرپرست بخش مسمومین بیمارستان امام رضا (ع)، وابسته به دانشکده پزشکی دانشگاه مشهد مشغول کار شد. وی از شروع بمباران های شیمیائی دشمن تا کنون خدمات درمانی ممتدی به مجروحین و جانبازان عزیز شیمیائی جنگی ارائه کرده است.

وی در اردیبهشت ۱۳۶۴ به سمت دانشیاری و در مهر ماه ۱۳۷۰ به مقام استادی گروه آموزشی بیماریهای داخلی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارتقاء یافت. پروفسور مهدی بلالی در تاسیس دانشکده علوم پزشکی بیرجند مشارکت داشته و از سال ۱۳۶۷ به عنوان عضو هیات امنای این دانشکده در مشهد همکاری کرده است. نامبرده از سال ۱۳۸۲ سردبیری مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند را عهده دار میباشد.

دکتر بلالی از خرداد ۱۳۶۱ که به عضویت هیات تحریریه مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد منصوب شد، تا کنون همکاری خود را با این مجله حفظ کرده است. نامبرده عضو هیات موسس انجمن سم شناسی و مسمومیت های کشور و از خرداد ۱۳۷۱ تا مهرماه ۱۳۷۷ و مجدداً‌ از مرداد ۱۳۸۰ تا مهر ماه ۱۳۸۲ ریاست هیات مدیره این انجمن را عهده دار بوده است.

پروفسور بلالی از تیرماه ۱۳۷۰ به مدت سه سال به عنوان عضو کمیسیون پزشکی شورای پژوهش های علمی کشور فعالیت داشته است. وی دبیر هفتمین کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران (مهرماه ۱۳۶۴) و سومین کنگره سراسری مسمومیتها (مهرماه ۱۳۷۲) و همچنین مدیر امور بین المللی اولین کنگره بین المللی پزشکی گازهای شیمیائی جنگی (خرداد ۱۳۶۸) بوده است.

دکتر بلالی در خرداد ۱۳۶۳ به عنوان عضو جامعه سم شناسان بالینی اروپا و در مرداد ۱۳۶۵ به عضویت فدراسیون جهانی سم شناسی بالینی و مراکز کنترل سموم و در آبان ۱۳۷۳ به عضویت هیات مدیره و دبیر منطقه ای مدیترانه شرقی فدراسیون مذکور انتخاب شد. وی از مرداد ۱۳۶۵ به عنوان کارشناس افتخاری و مشاور سم شناسی بالینی سازمان بهداشت جهانی فعالیت داشته و از اسفند ۱۳۶۹ تا کنون سرپرستی چندین گروه کار پروژه سم شناسی بین المللی (INTOX) این سازمان را عهده دار می باشد. پروفسور بلالی از سال ۱۳۷۹ تا کنون عضو کمیته برنامه ریزی ایمنی شیمیائی و سم شناسی (IPCS) سازمان بهداشت جهانی میباشد. نامبرده در آبان ۱۳۶۹ به سمت نائب رئیس جامعه سم شناسی پزشکی آسیا و اقیانوسیه و در آبان ۱۳۷۳ در تایپه پایتخت تایوان به ریاست این جامعه انتخاب گردید و تا آذر ماه ۱۳۸۱ این سمت را به عهده داشت.

پروفسور بلالی ریاست اولین کنگره بین المللی سم شناسی پزشکی آسیا واقیانوسیه و همچنین پنجمین کنگره سراسری سم شناسی ومسمومیت ها که در مهر ماه ۱۳۷۶ در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد عهده دار بوده است.نامبرده در بسیاری از همایشها و کنفرانسهای ملی، بین المللی و جهانی درمان شناسی، فارماکولوژی و سم شناسی بالینی به عنوان سخنران مدعو شرکت نموده و ریاست جلسات و گروه های کاری و کارگاهی را دارا بوده است.

پروفسور بلالی در مرداد ۱۳۸۳ به عضویت شورای علمی مشورتی سازمان منع سلاح های شیمیائی (لاهه، هلند) انتخاب ودر پنجمین نشست این شورا در اسفند ۱۳۸۳ به اتفاق آرا به نائب رئیسی این شورا انتخاب شد. وی صاحب تالیفات و انتشارات متعدد در زمینه های شیمی، سم شناسی پزشکی،‌درمان شناسی و مسمومیت ها شامل ۲۱ کتاب و منوگراف (تک نگار) به زبان های فارسی و انگلیسی و۱۱۶ مقاله علمی در نشریات پزشکی و مجلات علمی داخلی و خارجی و ۲۶۵ خلاصه مقاله در کنگره های علمی و کنفرانس های پزشکی کشور و بین المللی به زبان های فارسی، انگلیسی و فرانسه می باشد. پرفسور بلالی راهنمائی و مشاوره رساله های دکتری پزشکی۶۳ مورد)، داروسازی (۳۴ مورد)، تخصصی و فوق تخصصی (۲۱ مورد) را در دانشگاه های داخلی و خارجی کشور عهده دار بوده است.

بلالی مود، جوائز و تقدیر نامه های متعددی در زمینه های مختلف آموزشی، پژوهشی، بهداشتی و درمانی مرتبط با سم شناسی و مسمومیت ها در سطح کشور و در مجامع علمی بین المللی کسب نموده است. پزشک نمونه سال ۱۳۷۹ کشور و سال ۱۳۸۱ استان خراسان، پژوهشگر نمونه سال ۱۳۶۴ دانشگاه مشهد، پژوهشگر نمونه کشور و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۱۳۸۴، و پژوهشگر پیشکسوت برتر سال ۱۳۸۹ استان خراسان رضوی. جوائز بهترین سخنرانی و پوستر از همایش های بین المللی سم شناسی در سالهای متعدد نظیر کنگره جامعه جهانی فوریتها و حوادث پزشکی در سال ۲۰۰۶ میلادی از جمله افتخارات علمی ایشان میباشد. پرفسور بلالی در سال ۱۳۹۰ مفتخر به دریافت نشان دولتی پژوهش از ریاست جمهوری اسلامی ایران، بالاترین مدال افتخار از بنیاد بین المللی علوم پزشکی پرفسور یلدا و لوح افتخار از جامعه سم شناسی پزشکی آسیا و اقیانوسیه شده است.

وی کماکان به عنوان استاد گروه داخلی و مسمومین بیمارستان امام رضا (ع) و رئیس مرکز تحقیقات سم شناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و استاد مدعو دانشگاه نیوکاسل انگلستان مشغول کار میباشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر