رئیس جمهوری آمریکا بار دیگر با تکرار ادعاهای خود درباره برنامه هستهای ایران، بسیج جامعه جهانی برای ایجاد محدودیت در این برنامه را از دستاوردهای دولت خود دانست.
«باراک اوباما»، رئیسجمهوری آمریکا در مصاحبهای بار دیگر با تکرار ادعاها درباره برنامه هستهای ایران از نقش دولتش در جلوگیری از آنچه به ادعای وی جلوگیری از دستیابی ایران به سلاحهای هستهای است، تمجید کرد.
اوباما در این مصاحبه با برنامه «شصت دقیقه» شبکه خبری «سیبیاس نیوز» که تنها بخشهایی از آن منتشر شده گفت: «تعریف من از رهبریت، بسیج کردن تمام جامعه جهانی برای ضمانت دست نیافتن ایران به سلاحهای هستهای است.»
رئیسجمهوری آمریکا این اظهارات را پس از آن مطرح کرد که مجری برنامه رویکرد دولت وی در قبال مسائل سوریه را به چالش کشید و حملات هوایی اخیر مسکو در آن کشور را چالشی برای قدرت آمریکا در جهان دانست.
اوباما گفت: «سوریه، تنها متحد روسیه در منطقه است و امروز ولادیمیر پوتین به جای اینکه بتواند روی حمایت سوریه حساب کند و پایگاهی که از مدتها پیش در آنجا داشته را حفظ کند، نیروهای خودش و ارتشش را وقف این کرده که به زحمت بتواند تنها متحدش را با وصله و پیله متصل و سرپا نگه دارد.»
نیویورکدیلینیوز نوشته «باراک اوباما» در واکنش به «استیو کرافت»، مجری برنامه که گفته بود پوتین رهبری او را به چالش کشیده در لاک دفاعی فرو رفته و تلاش کرده بحث را به موضوعات دیگر بکشاند.
اوباما گفت: «اگر فکر میکنید که زمینگیر کردن اقتصاد و اعزام نیرو از سر اجبار برای سرپا نگه داشتن تنها متحدتان اسمش رهبری است، پس با تعریف جدیدی از رهبری مواجه هستیم.»
رئیسجمهوری آمریکا در ادامه با ارائه تعاریف مختلف از رهبری به تمجید از دستاوردهای دولتش پرداخت.
او گفت: «تعریف من از رهبری، پیشرو بودن در مسئله تغییر آب و هواست، یعنی توافقی بینالمللی که به دست خواهیم آورد.»
اوباما سپس، بسیج جامعه جهانی برای جلوگیری از دستیابی ایران به «سلاحهای هستهای» را تعریف دیگری از مفهوم رهبریت خواند و افزود: «و در خاورمیانه، ما ائتلافی متشکل از 60 کشور داریم که ناگهان در صف حامیان راهبرد روسیه قرار نمیگیرند، بلکه برعکس، این استدلال را مطرح میکنند که این راهبرد کارساز نخواهد بود.»
رئیسجمهوری آمریکا بار دیگر در اظهاراتی مشابه با چند روز گذشته ادعا کرد حملات هوایی مسکو نه علامت قدرت این کشور، بلکه علامت ضعف آن است. اوباما گفت: «این واقعیت که آنها مجبور میشوند این کار را بکنند، نشانه قدرت آنها نیست، بلکه نشانه این است که راهبرد آنها کارساز نبوده است.»
اوباما، علیرغم این، به برخی از نقاط ضعف راهبردش در سوریه اعتراف کرده است. او با بیان اینکه «سوریه مشکل دشواری برای جامعه جهانی بوده» افزود: «شکی وجود ندارد که تلاش آمریکا برای آموزش و تسلیح گروههای ضد( بشار) اسد، موثر نبود.»
اشاره رئیسجمهور آمریکا به شکست برنامه تجهیز و تسلیح مخالفان بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه است. پنتاگون این برنامه را پس از آنکه افشا شد مخالفان سوری تعلیمدیده آمریکا توسط گروههای مرتبط با القاعده دستگیر شده و یا به آنها پیوستهاند، متوقف شد.