محمد آقاجانی با اشاره به همکاری وزارت بهداشت و جمعیت هلال احمر، افزود: توسعه اورژانس هوایی یکی از مهمترین زمینههای هم افزایی وزارت بهداشت و این جمعیت است و امیدواریم بتوانیم تا پایان سال آینده در همه نقاط کشور آمبولانس هوایی داشته باشیم.
وی گفت: در زمینه اورژانس، بویژه اورژانس هوایی، تفاهمی با هلال احمر صورت گرفته که امیدواریم بزودی شاهد اجرای این تفاهم باشیم و بتوانیم از ظرفیت هلال احمر در این راستا استفاده کنیم.
آقاجانی با تاکید بر لزوم تجهیز هلال احمر به هلی کوپترهای تخصصی آمبولانس هوایی برای ارائه خدمت در حوزه اورژانس افزود: اکنون وسیلهای که اورژانس به عنوان آمبولانس هوایی استفاده میکند، هلی کوپترهای نیروهای نظامی و انتظامی است که البته خدمات ارزندهای هم ارائه میدهند.
وی ادامه داد: جمعیت هلال احمر برای اینکه بتواند این خدمات را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد، باید بصورت تخصصی به هلیکوپترهای آمبولانس هوایی مجهز شود.
آقاجانی به برخی محدودیتهای هلی کوپترهای نظامی که اکنون در اورژانس هوایی از آنها استفاده میشود اشاره کرد و گفت: این هلی کوپترها بطور تخصصی مختص آمبولانس هوایی نیستند و امکان دید در شب را ندارند، بنابراین ضرورت دارد که اورژانس هوایی را با هلی کوپترهای مخصوص آمبولانس هوایی تجهیز کنیم.
وی با اشاره به تفاهم وزارت بهداشت با هلال احمر افزود: تفاهمی را انجام دادهایم تا امسال هلال احمر در زمینه آمبولانس هوایی فعالتر عمل کند و ما نیز بتوانیم خرید خدمت مناسب تری را از جمعیت هلال احمر انجام دهیم.
آقاجانی ادامه داد: تلاش وزارت بهداشت این است که با همکاری هلال احمر در آینده نزدیک، همه مناطق کشور اعم از مناطق صعب العبور، جادهها و... به آمبولانس هوایی مجهز شوند.
وی با بیان اینکه اکنون ۱۲۰ هزار کیلومتر جاده فرعی داریم که پایگاه اورژانس ندارند، گفت: هر حادثهای که برای فردی در اینجادهها اتفاق بیافتد، اگر رهگذر یا کسی پیدا شود به او کمک میکند و در اینجادهها پایگاه اورژانس نداریم.
معاون درمان وزیر بهداشت افزود: البته داشتن پایگاه اورژانس در همه مناطق اقتصادی نیست. جغرافیای ایران به شدت مستعد آمبولانس هوایی است و امیدواریم به اتفاق هلال احمر بتوانیم امسال و سال آینده در کشور در همه نقاط کشور آمبولانس هوایی داشته باشیم.