۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۸
کد خبر: ۱۶۸۲۸
ناسا از طراحی ابزار رایانه ای جدید برای مقابله با بلایای طبیعی خبر داد:
ناسا در حال ارتقای یک ابزار رایانه ای برای پیش بینی سیل در جهان است.
به گزارش پایداری ملی به نقل از رویترز، ناسا در حال طراحی یک ابزار رایانه ای به نام رهیاب جهانی سیل (Flood Global Monitoring ) یا GFMS است که وضعیت کل سیلابهای سطح کره زمین را نشان می دهد.

نحوه کار این سیستم که به صورت آنلاین در دسترس قرار می گیرد، اینگونه است که داده های رصد شده توسط ماهواره های ناسا در مدار زمین را آنالیز می کند، این سیستم وابستگی زیادی به ماهواره ی رصد میزان بارش دارد که اوایل امسال عملیاتی شده است.

 گفتنی است که این داده ها با نمونه هایی که روی زمین نصب شده مقایسه می شود تا بتوان اثر سایر متغیر ها مانند جنس خاک و میزان فرسایش را نیز در نتیجه گیری ها دخیل نمود.

رابرت ادلر که در همکاری با چین طراح این سیستم برای ناسا است، طی یک سخنرانی در دانشگاه مریلند آمریکا گفت: با این برنامه می توان بر روی نقشه ی جهانی به خصوص بر روی مناطق و نواحی مختلف زوم کرد و میزان سطح آب را بررسی نمود که آیا در مرحله سیل است یا اینکه کاهش یا افزایش داشته است. 
 
وی افزود : در این سیستم همچنین می توان بررسی کرد که در مناطق متفاوت بارش داریم یا خیر و اینکه آب حاصل از بارش چگونه به سمت نواحی پایین دستی حرکت خواهد کرد.
 
ادلر تاکید می کند که" در آینده این سیستم شاید تنها راه مردم برای دست یافتن به این اطلاعات حیاتی باشد."

بر اساس این گزارش در میان بلایای طبیعی سیل را می توان هم رده با زلزله قرار داد؛ با مقایسه ی خسارات جانی و مالی به جا مانده از سیل می توان آن را در رده زلزله ، هاریکان و سونامی طبقه بندی کرد.در واقع پر تلفات ترین واقعه قرن بیستم ،سیل است که در سال 1931 در چین  جان بیش از یک میلیون انسان را گرفت.

بر همین اساس پیش بینی سیل امری پیچیده و خلاقانه است که بستگی به متغیر های وابسته مانند میزان بارش ،فرسایش خاک ، سابقه جاری شدن سیل در منطقه و از همه مهمتر آب شدن برف  یخچالها در سایر مناطق و طوفانها دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر