۸۱ میلیون دلار داروی قاچاق و غیر استاندارد در عملیات پانجیA۸ پلیس سایبری کشف شد.
سرهنگ حسین رمضانی معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتای ناجا در این خصوص گفت: عملیات بینالمللی پانجی A۸ با محوریت اینترپل و با مشارکت ۱۱۵ کشور دنیا در سال جاری، با حضور مقتدرانه پلیس فتای ایران با موفقیت اجرا شد. این مقام مسئول هدف اجرای عملیات پانجی A۸ را مبارزه با فروش و عرضه داروهای غیر مجاز، تقلبی و تبلیغات غیر قانونی در راستای فروش داروهای بدون پروانه ساخت به صورت آنلاین برشمرد و بیان داشت: این عملیات از سال ۲۰۰۸ میلادی با حضور ۸ کشور آغاز شد و تا کنون ۸ مرحله از این عملیات انجام شده است.
وی با اشاره به حضور فعال پلیس فتا در این عملیاتها، نخستین حضور ایران در این عملیات مشترک را در پانگ A۵ ، سال۲۰۱۱ میلادی پس از افتتاح رسمی پلیس فتا عنوان کرد. رمضانی در ادامه از اجرای موفقیتآمیز مرحله هشتم این عملیات خبر داد و گفت: این عملیات که با مشارکت و حمایت پلیس بینالملل، وزارت بهداشت، وزارت امور اقتصاد و دارایی و دادستانی کل برگزار میشود، امسال نیز به حول و قوه الهی و با تلاش همکاران و دستاندرکاران با موفقیت به اتمام رسید.
وی با اشاره به دستاوردهای این عملیات، افزود: در این دوره از عملیات چندین کارگاه تولید محصولات غیربهداشتی و انبارهای داروهای غیرمجاز و تقلبی که توسط افراد مجرم در اینترنت تبلیغ شده و به فروش میرسید کشف شد. همچنین چند باند سازمان یافته در تبلیغ و فروش داروهای تقلبی و غیرمجاز به صورت آنلاین کشف و منهدم شد. رمضانی در ادامه افزود: براساس بررسیهای پلیس در همه کلاهبرداریهای انجام گرفته سردسته باند برای رسیدن به اهداف خود، از طریق تبلیغات در سایتها وحتی شبکههای ماهوارهای به بهانه فروش داروهای گیاهی، لاغری، لوازم بهداشتی، آرایشی و ورزشی مشتریان زیادی جذب کرده بودند.
وی خاطرنشان کرد: کشف بیش از یک تن روغن نباتی تاریخ مصرف گذشته، هزاران برگ چاپی مشخصات داروهای مختلف وهولوگرام جهت پوشش و بستهبندی داروهای تهیه شده، بیش از ۵۳ هزار قلم دارو شامل قرص،کپسول، پودر، پماد و روغنهای غیرمجاز، داروهای گیاهی و مکملهای ورزشی به ارزش ریالی حدود ۵ میلیاد ریال از مجموعه دستاوردهای این عملیات محسوب میشود.
این مقام مسئول در پلیس فتا ادامه داد: در بازجوییهای انجام شده، متهمان به تولید، بسته بندی و فروش داروهای مکشوفه غیرمجاز بدون مجوز وزارت بهداشت و معاونت غذا و دارو اقرار کردند. معاون امور بینالملل پلیس فتای ناجا در مورد ابعاد بینالمللی این عملیات نیز گفت: در مجموع ۱۱۵ کشور در یک عملیات جهانی شرکت کردهاند که منجر به دستگیری ۱۵۶ مورد در سطح جهان و کشف داروهای غیرمجاز به ارزش ۸۱ میلیون دلار شد.