در این گزارش آمده است:«باراک اوباما» امیدوار است که توافق هستهای با ایران به تغییر سیاستهای تهران و نهایتا تغییر ماهوی جمهوری اسلامی منجر شود.
هشدار رهبر ایران به تلاش آمریکا برای نفوذ از طریق توافق هستهای
نویسنده این اندیشکده در ادامه به بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای مجمع جهانی اهل بیت علیهمالسلام و اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی اشاره کرد: «آمریکاییها میخواهند از توافقی که هنوز نه در ایران و نه در آمریکا تکلیفش و رد یا قبول شدنش معلوم نیست، وسیلهای برای نفوذ در ایران بسازند اما ما این راه را قاطعانه بستهایم و با همه توان بالای خود، اجازه نفوذ اقتصادی، سیاسی، فرهنگی یا حضور سیاسی در ایران را به آمریکاییها نمیدهیم».
«امریکن اینترپرایز» همچنین به اظهارات سرلشکر «محمدعلی جعفری» فرمانده کل سپاه پاسداران در همایش اساتید و نخبگان حوزههای مشهد اشاره کرده است: «از سالهای 77، 78 تهدید دیگری غیر از تهدیدهای امنیتی و دفاعی برای ما ملموس شد که میتوانست انقلاب اسلامی را با مشکل مواجه کند. جلوی پیشرفت انقلاب را بگیرد و آن را به انحراف ببرد و آن تهدید نرم بود... خطر اصلی ما ایجاد انحراف در مسیر انقلاب اسلامی، در داخل است».
این اندیشکده در ادامه به اظهارات سردار «غلامرضا جلالی» رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در همایش سامانههای حفاظت جمعی مدرن اشاره کرده است: از منظر پدافند غیرعامل، تهدیدات به چند دسته تقسیم میشود:
- «تهدیدات نظامی یا سخت»: مشخصا تهدیداتی هستند که با استفاده از فناوری و قدرت و ابزار نظامی شکل میگیرند.
- «تهدیدات مردم محور»: تهدیداتی که رویکرد اصلی آنها بر حوزه ایجاد تغییر و فشار و پتانسیل منفی در مردم شکل میگیرد. مثل جنگ نرم، عملیات غیرنظامی و عملیات اقتصادی.
- «تهدیدات سایبری»: اساسیترین فناوریای که امروزه در دنیا در حال رشد و توسعه است، فناوری سایبری است که در کنار بهرهبرداری از فرصتها، لایههای مختلفی از تهدید را ایجاد کرده است، مسئله فناوری سایبری ترکیبی ایجاد کرده است که در همه حوزهها، مفاهیم جدیدی از جنگ و صلح و تهدید و فرصت را در کنار خود ایجاد کرده است.
در ادامه گزارش آمده است: براساس توافق هستهای، ایران در هشت سال آینده با محدودیتهایی در حوزه موشکهای بالستیک روبروست ولیکن سرلشکر «سیدحسن فیروزآبادی» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفته است: آزمایشهای موشکی جمهوری اسلامی ایران برابر مصوبات فرماندهی کل قوا در زمان خود انجام خواهد شد.
همچنین امیر «حبیبالله سیاری» فرمانده نیروی دریایی ارتش، مردادماه در حاشیه ششمین جشنواره حدیث ارتش در جمع خبرنگاران گفت: در سال جاری و سال آینده ناوهای موشکانداز جدیدی به این نیرو الحاق خواهد شد.
سیاری افزود: یک رزمایش بزرگ دریایی نیز تا پایان سال برگزار خواهیم کرد.
در پایان گزارش اندیشکده «امریکن اینترپرایز» آمده است: رئیسجمهور اوباما امیدوار است که وارد کردن ایران به جامعه جهانی، دولت ایران را به تعدیل رفتار و تبدیل شدن به «قدرتی مسئول» -بخوانید قدرتی که منافع استکباری آمریکا را تهدید نکند- در منطقه وادار کرده و نهایتا ماهیت خود رژیم را هم دستخوش تغییر کند اما آیتالله خامنهای و سران امنیتی و نظامی ایران کاملا از این هدف آگاه هستند.
کاخ سفید: اگر خواهان بمباران ایران هستید، از توافق هستهای حمایت کنید!
به گزارش تسنیم،پولیتیکو در گزارشی اعلام کرد: مقامات دولت اوباما و دیگر حامیان توافق هستهای با ایران در تلاش برای کسب رأی تأیید کنگره در ماه آتی، خطاب به قانونگذاران آمریکایی گفتند که اگر خواهان بمباران ایران هستید، از توافق هستهای حمایت کنید.
در ادامه گزارش آمده است: طی نشستی در کنگره آمریکا و با حضور تحلیلگران مؤثر، مقامات دولتی این مطلب را بیان کردند که بازرسیها از تأسیسات هستهای ایران براساس این توافق، جزئیات مهمی را آشکار خواهد کرد که اگر ایالات متحده تصمیم بگیرد به ایران حمله کند، میتوانند برای هدفگیری بهتر به کار برده شوند. در همین حال، «آستین لانگ» استاد دانشکده امور بینالملل و عمومی دانشگاه کلمبیا گفت: اگر میخواهید ایران را بمباران کنید، باید از این توافق بسیار هیجانزده شوید. هرچه که درباره برنامه هستهای ایران و زیرساختهایی که مبنای این برنامه هستند بیشتر بدانید، بهتر میتوانید آن را هدف بگیرید.لانگ افزود: پس در نتیجه شما تنها توان غنیسازی اورانیوم آنها را فلج نمیکنید بلکه توان ایران برای جایگزینی برنامه غنیسازیاش را هم از بین میبرید.
پیش از این، «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری گفت: با توافق، گزینه نظامی بهبود خواهد یافت؛ براساس اطلاعاتی که طی سالهای توافق و از طریق رژیم بازرسیها به دست میآید،تصمیمات ایالات متحده و اسرائیل برای هدف قرار دادن (تأسیسات هستهای ایران) به شکل عمدهای بهرهمند خواهند شد.
پایگاه آمریکایی: هدف جمهوری خواهان از مخالفت انتخاباتی است
به گزارش تسنیم، پایگاه آمریکایی «د ویک» در گزارشی نوشت: حرف نامزدهای جمهوریخواه درباره پاره کردن برجام را باور نکنید.
در ادامه گزارش آمده است: این اظهارات برای نشان دادن قاطعیت آنها به عنوان نامزد است و کاری نیست که رئیسجمهور آن را انجام دهد. د ویک افزود: جمهوریخواهان طی شش سال اخیر مشتهای خود را در اعتراض به کارهایی که باراک اوباما انجام داده، گره کردهاند. این همان کاری است که شما وقتی خارج از قدرت هستید، انجام میدهید. عبور از حق وتوی رئیس جمهور به دو سوم آرای اعضای مجالس کنگره نیاز دارد و مخالفان توافق نمیتوانند به این حد برسند.
فروپاشی تحریمها و افزایش غنیسازی ایران، نتیجه رد توافق
لسآنجلس تایمز نیز در گزارشی اعلام کرد: اگر کنگره توافق را رد کند، اعتبار آمریکا سریعتر از بازار بورس چین سقوط میکند.
در ادامه گزارش آمده است: در صورتیکه کنگره آمریکا توافق هستهای ایران را رد کند، همپیمانان این کشور، آمریکا را تنها خواهند گذاشت.
تمامی این شرایط موجب میشود که ایران برنامه هستهای خود را مجدداً از سربگیرد. نظام تحریمها از بین میرود و ایران میتواند دهها هزار سانتریفیوژی داشته باشد و چندین تن اورانیوم غنیسازی کند.
فرماندهان نظامی آمریکا برآورد کردهاند که بمباران ایران تنها برنامه هستهای این کشور را تنها یک تا سه سال به تعویق میاندازد.
کنگره باید احمق باشد که این فرصت تاریخی را رد کند.
در همین حال، فارین پالیسی نیز در گزارشی اعلام کرد: واشنگتن فکر میکند که همیشه میتواند روی رای کشورهای اروپایی حساب کند ولی این یک اشتباه است.
کشورهای اروپایی انگیزههای اقتصادی قوی و دلایل خوبی دارند که در صورت تهدید ایران برای یک بازگشت هسته ای، از ایالات متحده تبعیت نکنند. در حالی که واشنگتن میتواند تحریمها را یکجانبه دوباره وضع کند ولی این امر توسط کشورهای اروپایی نامحتمل است.
دهان کمپانیهای اروپایی آب افتاده است
روزنامه صهیونیستی «ژروسالم پست»نیز در گزارشی نوشت: دهان کمپانیهای اروپایی برای دسترسی به قراردادهای عظیم تجاری با ایران آب افتاده است و در صورت نقض تحریمها، آنها توسط دولت های خود حمایت خواهند شد.