یک نشریه آمریکایی در گزارشی به برنامه جدید نیروی دریایی آمریکا برای مقابله با نیروی دریایی ایران با کمک سلاحهای لیزری و موشکهای کم هزینه اشاره کرد.
نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در گزارشی به قلم «زاخاری کک» سردبیر این نشریه نوشت: به نظر میرسد نیروی دریایی آمریکا با برنامهای کم هزینه و جدید قصد مواجهه با ناوگان قایقهای تندروی ایران را دارد.
بهنوشته این نشریه، ایران به عنوان بخشی از دکترین دریایی نامتقارنش مجموعه شناورهای تندروی تهاجمی (FIAC) و قایقهای تندروی مجهز به موشکهای هدایت شونده ضد کشتی را دارد. راهبرد ایران غلبه بر عملیات کشتیهای جنگی آمریکا در خلیج فارس با استفاده از شیوه حمله انبوه است.
بنابر این گزارش، تمامی شواهد نشان از این دارند که این راهبرد برای ایران بسیار کارآمد بوده به طوری که قبلا نیز در یک اندیشکده آمریکایی بدان اشاره شده بود.
در گزارش اندیشکده فوق آمده بود: «در یک رزمایش مشترک در سال 2002 تحت عنوان «چالش هزاره 2002» که به منظور سنجش آمادگی با کشور دشمن در خاورمیانه (ایران) برگزار شد نتایج فاجعه آمیزی برای آمریکا داشت به طوریکه در جریان نبرد نامتقارن و نامنظم دریایی دهها کشتی آمریکایی نابود شده و هزاران نفر کشته یا مجروح شدند. در جنگ نامتقارن بعدی در 14 سال بعد ایران همچنان میتواند اثرات مخربی را بر نیروهای آمریکا و متحدانش در خاورمیانه بگذارد.»
بر این اساس، آمریکا تلاش زیادی کرد تا راهبرد موثری را برای مقابله با تدبیر هجوم انبوه ایران بیابد اما بکارگیری موشکهای «تام هاک» یا هارپوون» با توجه به قیمت چند میلیون دلاریشان پر هزینه میباشد. در این میان نیروی دریایی آمریکا به عنوان یک راه حل احتمالی بکارگیری اسلحههای لیزری یا جنبشی را با بوق و کرنا اعلام کرد و در موردی قابل توجه ناو «یو اساس پونس» مستقر در آبهای خاورمیانه مجهز به این سلاح بود.
نشنال اینترست با اشاره به ویژگی سلاحهای لیزری نوشت: برخلاف اکثر موشکها، سلاحهای لیزری بسیار ارزان و تنها چند سنت هزینه دارند. علاوه بر این،از آنجایی که تنها تعداد محدودی موشک را میتوان در یک کشتی حمل کرد اما سلاحهای لیزری از این بعد برعکس بوده و در مقیاس نامحدودی میتوان از آنها استفاده کرد و این برای مقابله با تهدید حمله دسته جمعی قایقهای تندروی ایرانی بسیار مهم است.
نشنال اینترست نوشت: سلاحهای لیزری تنها راه غلبه بر قایقهای ایرانی نیستند. دیگر راه حل سرمایه گذاری بر سامانه موشکی «لانگ باو هل فر» سطح به سطح است و نیروی دریایی آمریکا اخیرا اعلام کرد که اولین آزمایش بر روی سامانه موشکی هل فایر را ماه گذشته از طریق یک شناور سطحی آغاز کرد.
در بیانیه نیروی دریایی آمریکا به صراحت اعلام شد که آزمایش موشک هل فایر که 5 مایل برد دارد و خود هدایت شونده بوده و به مجرد مشاهده تهدید بسوی هدف شلیک خواهد شد، برای مقابله با قایقهای تندروی ایران طراحی شده است.
دریا سالار «جان آیلز» در این زمینه به وبگاه رسمی نیروی دریایی آمریکا گفت: «ما 10000 هزار موشک لانگ باو در اختیار داریم که هرگز از لحاظ هزینه شان نیز هیچ مشکلی وجود ندارد. این موشک قابلیت پرتاب عمودی را نیز دارد و میتوان همزمان تعداد زیادی از آنها را شلیک کرد.»
در انتهای این مطلب آمده است: انتشار این خبر از سوی نیروی دریایی آمریکا تاکید بر این مسئله دارد که بکارگیری موشک هل فایر «شلیک و دیگر هیچ» که بر اساس آن بعد از شلیک موشک در هدف یابی، دیگر نیازی به راهنمایی شخص یا دستگاهی دیگر نداشته و لازم نیست تا پرتابکننده آنها خود را در یک خط مستقیم با هدف نگه دارد، بلکه تمام مراحل هدفیابی پس از شلیک توسط خود موشک انجام میشود، تکامل بعدی در توسعه ماموریت شناورهای سطحی است.