۰۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۸
کد خبر: ۱۵۶۵۳
ضد و نقیض های دلاری دولتی ها شدت گرفت
بالاخره مبلغ پول‌های بلوکه شده ایران چقدر است؟ پول‌هایی که قرار است با لغو تحریم‌ها آزاد شوند و اقتصاد کشور را تکان دهند؟این سوال اساسی این روزهای افکار عمومی است که مدام اخبار ضد و نقیض درباره مقدار این پول ها می شوند.پول هایی که به قول مردم مبلغ انها به تدریج در امارهای مسئولین دولتی آب می رود و کسی پاسخگوی مردم در این خصوص نیست.
 بالاخره مبلغ پول‌های بلوکه شده ایران چقدر است؟ پول‌هایی که قرار است با لغو تحریم‌ها آزاد شوند و اقتصاد کشور را تکان دهند؟این سوال اساسی این روزهای افکار عمومی است که مدام اخبار ضد و نقیض درباره مقدار این پول ها می شوند.پول هایی که به قول مردم مبلغ انها به تدریج در امارهای مسئولین دولتی آب می رود و کسی پاسخگوی مردم در این خصوص نیست.


 
در هر حال ضد و نقیض ها در این خصوص ادامه دارد و هر چند برخی مسؤولان قبل از پایان مذاکرات هسته‌ای مبلغ پول‌های بلوکه‌شده ایران را تا ۱۸۰ میلیارد دلار عنوان می‌کردند، اما بعد از توافق اولیه دولتی‌ها آمارهای جدیدی رو و مبالغی مثل ۸۹ میلیارد دلار، ۵۰ میلیارد دلار و ۲۹ میلیارد دلار را به‌عنوان پول‌های بلوکه‌شده ایران اعلام کردند.در هر حال نکته اینجاست که بین این اعداد اعلام شده فاصله زیاد است و این مساله شبهات را بیشتر و بیشتر می کند.
 
به این ترتیب می توان گفت، یکی از مهم‌ترین حواشی‌ای که بعد از اعلام جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای وین در کشور به وجود آمده مربوط به میزان دارایی‌های بلوکه‌شده ایران در خارج از کشور است.  
 
در این میان خارجی ها رقم دارایی‌های بلوکه‌شده قابل استفاده ایران را ۱۵۰ میلیارد دلار اعلام می‌کنند و در داخل نیز برخی نمایندگان مجلس مطلع ارقامی را اعلام می‌کنند که بیشتر از آنکه نزدیک به ارقام اعلامی دولتمردان داخلی باشد به خارجی‌ها نزدیک‌تر است.
 
بالاخره مبلغ دلارهای ایران چقدر است؟
 
همین چند وقت پیش بود که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در گفت‌وگو با روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز گفت: ۱۵۰ میلیارد دلاری که ایران خواهد گرفت، پول بادآورده نیست، بلکه پول های خودِ ایران است که از طریق فروش نفت به دست آورده بوده و صرفاً به علت تحریم‌های بین المللی (در بانک‌های خارجی) مسدود شده است؛ تنها دلیلی که تا به حال نتوانسته است آن را به دست آورد به خاطر من و دولتم بوده است که گفته‌ایم ما باید آن جریان را متوقف کنیم (سپرده های ایران را مسدود کنیم) تا زمانی که این برنامه هسته ای متوقف شود.
 
بعد از ان اما علی طیب نیا، وزیر اقتصاد در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران گفت: در خصوص اعداد دارایی های ارزی که قرار است به اقتصاد ایران بازگردد، مبالغاتی شده است که واقعیت ندارد و اعدادی که برخی رسانه‌ها بیان می‌کنند، صحیح نیست. عدد ۱۲۰ میلیارد دلاری از دارایی های بلوکه شده ایران که توسط برخی رسانه ها بیان می‌شود، صحیح نیست. حدود ۳۵ میلیارد دلار از این دارایی ها در شرکت نیکو سرمایه‌گذاری شده که مربوط به طرح های شرکت نفت است و حدود ۲۲ میلیارد دلار در چین به عنوان وثیقه های فاینانس موجود است که اگر تمامی این مبالغ را ارزیابی کنید به آن عددی خواهید رسید که رئیس کل بانک مرکزی بیان کرده است.
 
کار به جایی رسیده است که یکی از نمایندگان منتقد در اینستاگرام خود، رقم پول های بلوکه شده را به نقل از استاندار تهران ۱۸۰ میلیارد دلار اعلام می‌کند و بعد به سخنان رئیس بانک مرکزی اشاره می‌کند که این عدد را ۲۹ میلیارد دلار اعلام کرده تا نتیجه بگیرد که ۱۵۱ میلیارد دلار نیست شده که محل سؤال است!
 
ضد و نقیض گویی های سیف و نوبخت
 
از سوی دیگر، ولی الله سیف، رئیس‌کل بانک مرکزی  به تازگی در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد فقط ۶ تا ۷ میلیارد دلار از پول‌های بلوکه‌شده ایران قابلیت تبدیل شدن به ریال را دارد، چراکه دولت، قبل از توافق اکثر درآمدهای نفتی وصول نشده را وصول‌شده تلقی کرده و خرج کرده است! و به این ترتیب با توجه به این سخنان، مردم نباید منتظر اتفاق خاصی با ورود این پول ها باشند.
 
نکته جالب توجه اما اینجاست که هفته گذشته نوبخت، سخنگوی دولت روحانی  دقیقا برعکس این سخن را گفته و اعلام کرده بود: ۲۳ میلیارد دلار از پول‌های بلوکه‌شده به ریال تبدیل خواهد شد.تا به نظر برسد دولتی ها در خصوص پول های بلوکه شده با هم هماهنگ نیستند! و بالاخره هنوز معلوم نشده است که مبلغ دلارهای آزاد شده ایران چقدر است؟!
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر