کارشناسان امنیتی هشدار دادهاند که حملات سایبری به بزرگترین تهدید پیش روی خطوط هوایی جهان تبدیل شده است. موضوعی که در برخی از خطوط هوایی سبب زمینگیری پروازها به جهت حفظ جان مسافران میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پایداری ملی، اریک لوونشتین (Eric Lowenstein) مدیر بخش تهدیدات سایبری شرکت بیمه Aon در استرالیا میگوید:«هدف ما در حال حاضر صرفا حفظ حریم خصوصی مسافران نیست، بلکه ما به فکر حفظ جان آنها هستیم.»
طی ماههای اخیر، حملات سایبری مختلفی علیه خطوط هوایی دنیا انجام شده است که خسارات فراوانی را برای صنعت هوانوردی در جهان به همراه داشته است. این موضوع سبب شده است تا امروزه تهدیدات سایبری، بیش از هر موضوع دیگری خطوط هوانوردی جهان را تهدید کند. ماه گذشته شرکت هواپیمایی LOT لهستان موردتهاجم هکرها قرار گرفت. این حمله سبب لغو شدن ده پرواز و بروز تأخیر در دوازده پرواز دیگر شد که سرگردانی هزاران مسافر این خطوط هوایی را با خود به همراه داشت. این حمله دقیقاً بعد از اختلال پروازی بود که سبب زمینگیری بسیاری از خطوط پروازی آمریکا شد. در این اختلال پروازی، یک برنامه جعلی پرواز بر روی تابلوی اعلانات فرودگاه قرار گرفت و همین موضوع موجب لغو دهها پرواز در آمریکا شد.
تهدید چند ماه پیش یک هکر آمریکایی به در اختیار گرفتن کنترل موتور هواپیما در حین پرواز، ازجمله وقایع دیگری بود که طی ماههای اخیر، مدیران صنعت هوانوردی در دنیا را نگران کرد و آنها را وادار کرد تا به فکر چارهای برای این مشکل بیفتند.
یکی از کارشناسان امنیت سایبری دراینباره میگوید:«سرمایهگذاری فراوانی در مورد حفظ امنیت سایبری این صنعت انجام شده است اما این موضوع دقیقاً مثل ساختن قفل برای یک در است. بلافاصله پس از آن که شما یک قفل را بر روی یک در نصب میکنید، سارقین به فکر شکستن قفل و یافتن راه جدیدی برای ورود به منزل شما میافتند.»
همچنین این کارشناسان بر این موضوع تأکید دارند که امن سازی فناوریهایی نظیر اینترنت وای فای و یا ابزارهای سرگرمی در خطوط پروازی بسیار حائز اهمیت است زیرا این ابزارها در حین مفید بودن، راه را برای نفوذ هکرها باز میکنند.