دو هفته پیش بود که رییس سازمان پدافند غیرعامل از ممنوعیت استفاده از تلفنهای همراه هوشمند برای مسئولانی که با اطلاعات طبقه بندی شده سروکار دارند خبر داد.
دو هفته پیش بود که رییس سازمان پدافند غیرعامل از ممنوعیت استفاده از تلفنهای همراه هوشمند برای مسئولانی که با اطلاعات طبقه بندی شده سروکار دارند خبر داد و گفت که دستورالعمل آن در حال تصویب است و به زودی ابلاغ خواهد شد.
سردار محمد جواد زادهکمند جانشین معاون هماهنگ کننده نیروی انتظامی در این باره، گفت: این موضوع به تازگی مطرح شده و هر ابلاغی که در این باره شود ناجا بدون شک آن را خواهد پذیرفت و به آن عمل خواهیم کرد.
وی درباره اینکه آیا در ناجا به عنوان سازمانی که اطلاعات طبقه بندی شده وجود دارد، چنین ممنوعیتی لحاظ شده یا خیر نیز گفت: ما از مدتها قبل چنین محدودیتی را در یکسری از مراکزمان و برای یکسری از فرماندهان و پرسنلمان اعمال کرده بودیم و این یک بحث منطقی و صحیحی است که حتما باید رعایت شود و اگر کسی هم بوده که تا کنون آن را رعایت نمیکرده باید رعایت کند.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا در عین حال تاکید کرد که در ناجا توجه ویژه ای به این موضوع وجود دارد و تمامی مسولان نیز باید نسبت آن توجه لازم را داشته باشند.
هشدار به کاربران عادی تلفنهای هوشمند
بر اساس آمارهای اعلام شده بین 25 تا 30 میلیون کاربر تلفن همراه هوشمند در کشورمان وجود دارد، عمده این افراد از سیستم عامل اندروید یا آی اُ اس استفاده میکنند و در همین راستا پلیس فتا هشدارهایی را به کاربران عادی تلفن همراه نیز ارائه داده است.
پلیس فتا به کاربران هشدار داده که باید نصب برنامههای اندروید از منابع، وبسایتها و تولید کمپانیهای معتبر انجام شود و هنگام نصب برنامهها باید دقت شود که برنامههای نامطمئن به برخی از مجوزهای سیستم نظیر مجوز اتصال به اینترنت (internet)، مجوز اتصال به لیست تماسها (read call log )، مجوز ارسال دریافت و خواندن پیامک (read sms - receive sms - send sms)، مجوز خواندن اطلاعات شخصی کاربر( read profile)، قابلیت نصب صدا (record Audio)، قابلیت دسترسی به دوربین( camera)، دسترسی به مکان( Access Find location - Gps)، تغییر تنظیمات( change configuration)، پاککردن دادههای کاربر( clear app user data )، اجرای سطح ریشه( Factory Test )، دسترسی به حساب کاربری (Get accounts)، جستجوی کلی در گوشی (Global search)، نصب برنامه ثانویه (install packages)، بستن سایر برنامهها (kill background processes)، خواندن لاگ سیستم ( read logs ) و ضبط صدا (record Audio ) ، دسترسی نداشته باشد.
همچنین کاربران باید از حساب کاربری خود در سرورهای ارائه دهنده پست الکترونیک خروج کنند، چراکه انجام ندادن این کار سبب ارسال لیست تماسها به سرور میشود و اگر از ایمیل و تقویم استفاده نمیشود، بهتر است گزینه Sync غیرفعال شود تا حداقل اطلاعات بین گوشی و سرورهای گوگل مبادله نشود. بهتر است اطلاعات شخصی و مهم در این نوع گوشیها نگهداری نشود و در صورت نگهداری به اینترنت متصل نباشد چرا که امکان ارسال اطلاعات وجود دارد.
همچنین از Access Pointهای وایرلس نا آشنا تنها در صورت اضطرار باید استفاده شود و بهتر است کاربران یک آنتی ویروس معتبر موبایل روی گوشی خود نصب و پسورد یا قفل الگویی (pattern) قوی برای گوشی خود انتخاب کنند.
موضوع مهم دیگر عدمنصب رامهای (ROM) سفارشی و تغییر یافته روی گوشی است و تنها به رامهای منتشر شده توسط شرکت سازنده باید اعتماد کرد.