۰۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۳
کد خبر: ۱۴۸۴۱
امروز که اقتدار ایران در منطقه بر عربستان سایه انداخته است،این کشور برای برون رفت از وضعیت کنونی به دنبال فتنه انگیزی در ایران از طریق ارتباط با چهره های مخالف نظام و استفاده از شبکه های اجتماعی است.
اخیرا ویکی لیکس ٦٠ هزار سند از وزارت خارجه عربستان منتشر کرده است که رفته رفته با آشکار شدن محتوای این اسناد مشخص شد که اغلب این اسناد مربوط به ایران و تلاش سعودی ها برای ایجاد اخلال  و فتنه انگیزی در این کشور است.

اسنادی که هاآرتض در گزارشی در این خصوص می نویسد : اغلب اسنادی که ویکی لیکس اقدام به انتشار آنها کرده مربوط به ایران است و در آنها به صراحت آمده که عربستان در پی براندازی حکومت در ایران است و در این راه از ابزارهایی همچون ارتباط با چهره های مخالف و شبکه های اجتماعی همچون فیسبوک و توئیتر استفاده می کند.

انتشار اسنادی  از وزارت خارجه عربستان مبنی بر ارتباط عطاءالله مهاجرانی وزیر دولت خاتمی نمونه ای از این فتنه انگیزی ها است. اسنادی که بیانگر توطئه سیاه این کشور برای جذب عناصر خود فروخته برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی و جلوگیری از نفوذ ایران در منطقه است.

هرچند در طول بیش از سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی تمامی نقشه های شوم ایادی استکبار یک به یک با بصیرت، دینداری، حضور به موقع مردم و مسئولان نقش بر آب شده اما باز خیال شوم دشمنان نظام جمهوری اسلامی هر بار رنگ و لعاب دیگری به خود می گیرد، رنگ و لعابی که پشت آنها جز نیات شوم استکباری و ایادی دست نشانده آنان یعنی کشورهای مرتجع منطقه چیز دیگری نیست.

در بخشی از اسناد محرمانه عربستان سعودی که مربوط به تلاش برای براندازی در ایران است آمده که باید از چهره های مخالف ایران که در کشورهای دیگر زندگی می کنند حمایت شود، آنها را به ریاض دعوت کرد و با حمایت از آنها این افراد را ترغیب به راه انداختن سایت های آنلاین در راستای هدف براندازی کرد.  

طبق سند ویکی لیکس سعودالفیصل از وزارت مالی عریستان خواسته است که شهریه دوره دکترای فرزند عطاءالله  مهاجرانی توسط این وزارت خانه پرداخت شود. طبق این سند خود مهاجرانی از سعود الفیصل چنین تقاضایی انجام داده است و سپس سعود الفیصل نامه ای به وزارت امور مالی عربستان داده است که سند ویکی لیکس پاسخ به نامه سعود الفیصل است. در این نامه وزارت امور مالی گزارش داده است که در مجموع مبلغ ۴۵ هزار پوند استرلینگ (حدود دویست و پنجاه میلیون تومان) طی دو مرحله به علی مهاجرانی جهت شهریه دانشگاه و هزینه زندگی او پرداخت می شود.

 

مهاجرانی

 

دعوت از شخصیت‌های تأثیرگذار در زمینه دینی، علمی، سیاسی و فرهنگی برای حضور در مناصب‌ های فرهنگی و علمی در عربستان به منظور ایجاد روابط محکم و انتقال دانش و تجارب ، یکی از محورهای این نامه است.

عطاءالله مهاجرانی، وزیر فرهنگ و ارشاد دولت خاتمی بود که بدلیل انتقادهای زیاد به اقداماتش در وزارت ارشاد در حالیکه کمتر از یک سال تا پایان وزارتش باقی مانده بود، مجبور به استعفا شد او پس از آن به عنوان رئیس مرکز گفت‏گوی تمدن‏ها فعالیت کرد؛ اما به خاطر رسوایی‏ های اخلاقی و شکایت‏های انجام گرفته از کشور گریخت.

مهاجرانی بعد از فرار از ایران، در انتخابات ۸۸ به عنوان یکی از حامیان میرحسین موسوی فعالیت خود را آغاز کرد و در دی ماه آن سال به همراه ۵ نفر دیگر «اتاق فکر جنبش سبز» را تشکیل داد. طراحی چهار پای تروا در ۲۲ بهمن ماه ۱۳۸۸، از اقدامات او بود که با حضور پرشور مردم شکست سختی خورد.

اما این سند تازه منتشر شده از ویکی لیکس تنها مدرک همکاری و ارتباط مهاجرانی با سعودی ها نیست. روزهای پایانی بهمن‌ماه سال ۹۰ بود که خبری از حضور مهاجرانی در جشن ملک عبدالله در «الجنادریه» منتشر شد. کمی بعد، فیلم حضور او در این ضیافت نیز روی سایت های اینترنتی قرار گرفت. مضمون اخبار منتشرشده درباره این حضور و ضیافت این بود که دستگاه امنیتی سعودی علاوه بر کمک ۱۸ میلیون دلاری به مهاجرانی، به وی وعده داده بود تا با گسترده کردن بخش فارسی شبکه العربیه، تعدادی از عناصر رسانه‌ای وابسته به این گروه را به کار بگیرد. در فیلم منتشر شده، عطاءالله مهاجرانی به همراه نوری زاده در این مراسم با شور و اشتیاق به سخنان ملک عبدالله در تمجید از آمریکا، انگلیس و فرانسه و علیه سوریه گوش می‌دهند و پس از پایان سخنان ملک عبدالله، به نشانه تأیید برای او دست می‌زنند. این فیلم از سوی حجت‌الاسلام مصلحی وزیر اطلاعات نیز تأیید شد.

اما آنچه که در پس این ماجراها آشکار تر می شود تغزیه فتنه گران از سوی بیگانگان است که در این میان حتی کشور عربستان نیز بیکار ننشسته و برای کم رنگ کردن نقش ایران در منطقه در صدد فتنه انگیزی در ایران از طریق عناصر دست نشانده خود است.

همچنین در اسنادی که به تازگی توسط ارتش سایبری یمن منتشر شده است نیز نشان می دهد که سفیر عربستان در ایران راهکارهایی را برای کمک به تغییر نظام در ایران، به ریاض پیشنهاد داده است.

بر مبنای این سند، سفیر عربستان در توصیفی غیر واقعی از شرایط کشور  ادعا می‌کند که  بالا بودن نرخ بیکاری و تورم، رشد فساد و پارتی‌بازی در طبقه میانی و بالای دولت ایران، سبب انتشار حس ناامیدی در میان شهروند ایرانی شده و در نتیجه تمایل زیادی به تغییر دولت و نظام دارد.

وی در ادامه پیشنهاد می دهد: از طریق استفاده از وسائل ارتباط جمعی که اشتباهات و مشکلات سیاسی و اقتصادی و اجتماعی جامعه ایران را بزرگ‌نمایی کند، می‌توان اهداف دلخواه را محقق کرد. در کنار این عوامل می‌توان از دخالت‌های خارجی ایران در عراق و سوریه و لبنان و یمن و خلیج فارس نیز استفاده کرد.

سفیر سعودی استفاده از شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان و عربی‌زبان که مخاطبش مردم عرب جنوب و غرب ایران است، را در کنار اینترنت و شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک و توئیتر را پیشنهاد می‌کند و می‌گوید که علاوه بر این ابزارها می‌توان از روزنامه و مجلات فارسی‌زبان استفاده کرد و آنان را در اینترنت قرار داد تا ساده‌تر در دسترس مردم ایران باشد.

در یادداشت مذکور روش های مختلفی برای نمایش نارضایتی اجتماعی مردم ایران از طریق اینترنت، شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک و توییتر پیشنهاد داده شده است. این سند بیانگر این موضع است که عربستان در تلاش است تا از امکانات شبکه های اجتماعی آمریکایی- صهیونیستی برای دخالت و فتنه گری در ایران سوءاستفاده کند.

نمونه ای از این آتش افروزی ها را می توان به ماجرای  اسید پاشی اصفهان و یا حادثه اخیر مهاباد  اشاره کرد که بعد از رخ دادن حادثه، ده ها خبر و تصویر کذب در شبکه های اجتماعی منتشر شد که از این طریق آتش بیار معرکه شده و سعی داشتند از آب گل آلود ماهی بگیرند و این موضوع را به نیروهای امنیتی و... ربط دهند که این شانتاژها منجر به آتش زدن هتل و اغتشاشات در مهاباد شد.

مهاجرانی

همچنین میزبانی از چهره های مخالف جمهوری اسلامی در خارج از ایران، هماهنگی با آنان و تشویق این افراد به استفاده از گالری های هنری برای نمایش به اصطلاح شکنجه بر ضد مردم این کشور از دیگر نکات طرح شده در این یادداشت است.

سفیر عربستان در این نامه تاکید کرده است: در نهایت می‌توان با متحد کردن اقدامات چند کشور در منطقه برای مقابله با توسعه نفوذ ایران  و آگاهی بخشی درباره آنچه ایران در منطقه انجام می‌دهد، از مبلغان مذهبی سنی که ادعاهای ایران و شیعه را باطل کند، نیز بهره برد.

روزنامه لبنانی الاخبار نیز در گزارشی درباره  اسناد ویکی لیکس آورده است:  ایران و حزب‌الله لبنان در کانون مکاتبات دیپلماتیک سری سعودی‌ها قرار داشته است.

بر اساس این گزارش آل سعود برای تحقق اهداف و برنامه‌های خود سیاست مهار و بی‌طرف‌سازی رسانه‌ها و سیاستمداران از طریق خریدن، وسوسه، جذب و یا تهدید کردن و باجگیری را در دستور کار قرار داده بود.

نامه‌هایی که ویکی لیکس منتشر کرده نشان می‌دهد رژیم سعودی درصدد سیطره بر رسانه‌ها و ایجاد ترس و خوف در میان مخالفان و حتی همراهان خود است. بر این اساس سعودی‌ها تلاش می‌کنند تا رسانه‌ها و اصحاب رسانه و نویسندگان را تحت کنترل درآورده، آنها را مهار کرده و به زرادخانه رسانه‌ای سعودی ملحق کنند.

همچنین بر اساس سند دیگر منتشر شده از سوی ویکی لیکس آل سعود با تلاش جهت ایجاد تفرقه میان اهل سنت و شیعیان عراق درصدد بوده است اهل سنت این کشور را علیه دولت نوری مالکی تحریک کند.

در اسناد جدیدی که پایگاه افشاگر ویکی‌ لیکس از وزارت خارجه سعودی منتشر کرده، آمده است: در مورد وضع عراق حمایت کامل از جریان‌های سنی تأثیرگذار و رهبران ملی که موضعی مخالف با طرح طایفه‌ای نوری المالکی دارند می‌تواند مفید باشد.

پایگاه اینترنتی "اوراق پرس"، نیز در گزارشی آورده است که یکی از اسناد بسیار سری وزارت امور خارجه عربستان ثابت می کند سعودیها از زمان "نایف بن عبدالعزیز"، ولیعهد سابق این کشور برای تسلط بر یمن برنامه ریزی می کردند و کمیته ویژه ای را به این منظور تشکیل داده بودند.

بر اساس این سند، پادشاه عربستان دستور داده بود کمیته بلندپایه ای از نمایندگان وزارتخانه های کشور، امور خارجه، دفاع، دارایی، نفت، راه و اقتصاد و برنامه ریزی با حضور رئیس سازمان اطلاعات این کشور به منظور بررسی دسترسی به دریای عرب از طریق یمن تشکیل شود که سرلشکر "حسین بن عطیه الزهرانی" ریاست این کمیته را برعهده داشت

انتشار این اسناد که در واقع سند رسوایی عربستان است، بیانگر آنست که امروز اقتدار و عظمت ایران در منطقه بر این کشور سایه انداخته و سعودی ها برای برون رفت از وضعیت کنونی به دنبال اقتدار و قدرت خود در منطقه با زور سلاح و بمب و دلار هستند و برای رسیدن به این هدف شوم در همکاری ننگین با رژیم صهیونیستی پروژه ها و نقشه های مشترکی را در منطقه ( عراق، سوریه، یمن ، بحرین و تلاش برای فتنه انگیزی در داخل کشور) اجرا  می کند که تنها هدف این همکاری های پنهان و آشکار جلوگیری از نفوذ و صدور انقلاب ایران در منطقه است.

البته در این ۳۶ سال از عمر انقلاب بیگانگان همواره در تلاش بودند به هر نحو ممکن و با استفاده از ابزارها و منفذهای مختلف در اقتدار و استحکام جمهوری اسلامی خلل وارد کنند. این قبیل رفتارها از اوایل انقلاب با حمایت از گروهک ها، ترورها و راه انداختن جنگ تحمیلی، تحریم های اقتصادی و امروز در مساله هسته ای به خوبی مشهود است که رفتار خصمانه برخی افراد و جریان ها در فتنه ۸۸ این زمینه را بیش از پیش برای دول غربی از جمله انگلستان، آمریکا و رژیم صهیونیستی، فراهم کرد که با استفاده از عوامل دست نشانده و خودباخته به خیال خام خود بتوانند از اقتدار ایران اسلامی بکاهند اما همواره بصیرت رهبر انقلاب و ولایت پذیری مردم همیشه در صحنه این توطئه ها را در نطفه خفه کرده است و عربستان نیز باید بداند امروز بیش از هرچیز باید پاسخگوی جنایت ها و کودک کشی ها خود در یمن باشد و نباید بیش از این بر طبل رسوایی خود بکوبد.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر