۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۹
کد خبر: ۱۴۷۲۶
دیپلمات آمریکایی:
دیپلمات باسابقه آمریکایی با بیان اینکه موضوع بازرسی از مراکز هسته ای ایران یک بازی سیاسی است، گفت: این موضوع مهم و نگران کننده نیست و در پروتکل الحاقی بطور روشن به آن پرداخته شده است، اما در این مقطع جمهوری خواهان آمریکایی صرفا به منظور جنجال آفرینی سیاسی، ایجاد نگرانی و اختلال در مسیر گفت وگو ها آن را بر سر زبان ها انداخته اند.
توماس پیکرینگ دیپلمات با سابقه آمریکایی و نماینده سابق این کشور در سازمان ملل متحد در گفت وگو با ایرنا ضمن ابراز خوش بینی نسبت به آینده مذاکرات هسته ای گفت:

نباید گذاشت جنجال ها ی اخیر جمهوری خواهان آمریکایی درخصوص گفت وگوهای هسته ای که صرفا تلاشی برای حفظ و تحکیم اعتبار سیاسی خود در انتخابات ریاست جمهوری این کشور است مایه اضطراب و نگرانی شود، زیرا طرف های مذاکره کننده صمیمانه در آرزوی به نتیجه رسیدن هستند.

وی تصریح کرد، این احتمال وجود دارد که گفت وگو ها تا زمان تعیین شده به نتیجه قطعی منجر نشود و به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.

به گفته وی، در چنین صورتی طبعا باید انتظار شدت گرفتن موضع گیری ها و بهانه جویی های مخالفان در داخل هر دو کشور را داشت.

پیکرینگ افزود: به نظر می رسد هنوز نکات مورد بحثی در باره برخی بخش های توافقنامه وجود داشته باشد که تلاش می کنند تا پایان زمان مقرر بر سر آن ها به توافق برسند. این ها نکاتی هستند که در چهارچوب توافقنامه اولیه و توافق شفاهی لوزان به روشنی به آن ها پرداخته نشده و برای نگارش آن ها بحث های بیشتری ضرورت پیدا کرده است.

این دیپلمات با سابقه آمریکایی به مسئله بازرسی ها اشاره کرد و گفت، آنچه مسلم است پروتکل الحاقی دسترسی به برخی اماکن را در صورت ضرورت مجاز دانسته و حالا به نظر می رسد که طرفین در حال بحث و گفت وگو در مورد جزییات این مسئله هستند.

سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل گفت: موضوع بازرسی ها زمانی پیش می آید که آژانس بین المللی انرژی هسته ای بر اساس مدارک و شواهد خاصی به این نتیجه رسیده باشد که انجام آن ها ضروری است و درچنین صورتی اگر ایران با چنین درخواستی مخالفت کند طبعا باید تصمیم گیری و داوری به یک مرجع حقوقی مشخصی که در متن توافقنامه به تشکیل آن پرداخته شده ارجاع شود.

وی افزود، به نظر من این نکته به هیچ وجه نباید مایه نگرانی ایران شود به دلیل آن که هیچ یک از طرفین خواستار این نیستند که در هر زمانی و بدون یک فرجه زمانی مشخص ویا خارج از چهارچوب بازرسی های تحت کنترل و یا بازرسی های مدیریت شده، ایران ملزم به قبول این درخواست باشد.

این دیپلمات باسابقه گفت، آنچه باید به طور روشن در این گفت وگو ها مورد بحث قرار گیرد این است که آژانس هسته ای ملزم شود که با ارائه اسناد متقن ثابت کند که مواردی برای نگرانی وجود دارد و لذا چنین بازرسی هایی ضرورت پیدا می کند و چنین تصمیمی نمی تواند صرفا بر اساس ادعا ها و یا بیان اتهامات دیگران صورت بگیرد.

پیکرینگ افزود، این اسناد زمانی اعتبارخواهند داشت که یا از طریق رصد های ماهواره ای مستند بصورت تصاویر روشن، یا گفت وگو های مستقیم با ایران و یا کشورهای دیگر جمع آوری و ارائه شده باشند.

وی بار دیگر تاکید کرد که موضوع بازرسی ها مسئله مهم و نگران کننده نیست و در پروتکل الحاقی بطور روشن به آن پرداخته شده است اما در این مقطع جمهوری خواهان آمریکایی صرفا به منظورجنجال آفرینی سیاسی، ایجاد نگرانی و اختلال در مسیر گفت وگو ها آن را بر سر زبان ها انداخته اند و ظاهرا به واکنش هایی در درون ایران هم منجر شده است.

پیکرینگ با اشاره به این که آمریکا در شرایط کنونی در مقطع حساسی از جدال ها و تحولات سیاسی قرار گرفته گفت: به یاد داشته باشید که جمهوری خواهان آمریکایی از ابتدای این مذاکرات هرگز موضع موافقی نسبت به آن نداشتند و حالا با نزدیک شدن قصل انتخابات این کشور باید انتظار شدت گرفتن اینگونه جنجال ها از جانب آن ها را داشت.

وی افزود، همه تلاش جمهوری خواهانی مثل سناتور کورک و یا سناتور منندز درحال حاضر این است که با اینگونه جنجال ها و ابراز نگرانی از آینده سیاسی خود محافظت کنند و لذا نباید اجازه داد این گونه موضع گیری ها مایه اضطراب و نگرانی بشود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر