۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۲
کد خبر: ۱۴۳۴۹
در کنفرانس ضد جنگ در لندن تاکید شد:
شرکت کنندگان در کنفرانس «مقابله با جهان جنگ زده»، ضمن محکوم کردن سیاست های مداخله جویانه غرب، گروه تروریستی داعش را محصول سیاست های سلطه گرانه، تجاوزکارانه و رهیافت های ناکارآمد آمریکا و متحدانش در منطقه دانستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پایداری ملی به نقل از ایرنا، این کنفرانس را روز شنبه «کارزار ائتلاف ضد جنگ» به ریاست «جرمی کوربین» نماینده پارلمانی حزب کارگر با هدف ابراز انزجار از سیاست های امپریالیسم غرب در دامن زدن به بحران های منطقه ای و اعلام حمایت از مردم ستمدیده در کشورهای بحران زده در لندن برگزار کرد.

در این کنفرانس که تا شامگاه شنبه طول کشید، همچنین تصریح شد که جمهوری اسلامی ایران کشوری مهم در خاورمیانه است و می تواند نقش مهمی در حل بحران های منطقه ایفا کند.



**دخالت های آمریکا در خاورمیانه ثمری جز ویرانی و خسارت نداشته است

'جرمی کوربین' در این کنفرانس گفت: پس از بازگشایی پارلمان انگلیس، بحثی درخصوص روابط بین المللی انگلیس مطرح شد که در آن نمایندگان حزب محافظه کار با اشاره به آنچه خطرات رو به افزایش علیه امنیت ملی خواندند، خواستار افزایش بودجه نظامی کشور و افزایش سهم ناتو شدند.

وی با بیان اینکه ناتو به عنوان بازوی نظامی آمریکا در بحران سازی های پانزده سال گذشته نقش به سزایی را ایفا کرده است، افزود: حملات و دخالت های آمریکا نیز در کشورهای مختلف در این دوران، جز ایجاد فاجعه و خسارت های انسانی و مادی ثمری نداشته و وضعیت آنها نسبت به قبل به مراتب بدتر شده است. 

کوربین به سیاست های دوگانه انگلیس و آمریکا در منطقه اشاره کرد و گفت: من در دهه 80 (میلادی) از همکارانم در پارلمان سووال کردم که چرا ما به عراق سلاح می فروشیم در حالی آنها از این سلاح ها را برای سرکوب مردمشان استفاده می کنند. 

وی ادامه داد: همکاران من در پارلمان، آن زمان گفتند که منافع انگلیس در فروش این سلاح ها است.

کوربین افزود: نئومحافظه کاران و نیز تونی بلر نخست وزیر پیشین انگلیس مدعی هستند که اگر در سال 2003 میلادی به عراق حمله نمی کردیم، دنیا دچار بحران می شد و این حمله به نفع جامعه جهانی صورت گرفته است.

این نماینده مجلس به اعلام انزجار از سیاست های مداخله جویانه انگلیس در خاورمیانه، گفت: چطوراست که در حوزه انتخابی من همچنان شمار پناهجویان افغانی رو به افزایش است در حالی که آنها در سرزمینی که تحت سلطه ماست تا در آن قانون را به اجرا درآوریم، احساس امنیت نمی کنند. 

وی همچنین با تشریح رهیافت درازمدت سیاست های خارجی غرب به ویژه آمریکا گفت: واشنگتن با تشویق کشورهای اروپایی به سرمایه گذاری در ناتو، می خواهد که توان نظامی اش را تا خاوردور گسترش داده و به مقاصد سلطه گرایانه اش نائل آید. 

کوربین با اشاره به بحران اخیر در یمن و حمله نظامی صورت گرفته به رهبری عربستان سعودی علیه آن، افزود: کشورهای عرب عضو شورای همکاری خلیج فارس (جی سی سی) اگرچه عضو ناتو نیستند اما ظاهرا به عنوان بازوی نیابتی این سازمان ایفای نقش می کنند. 

وی تصریح کرد: اوضاع دنیا آنقدر آشفته شده است که حتی یک انسان احمق هم نمی تواند آن را در خواب متصور شود. 

رییس کارزار ائتلاف توقف جنگ گفت: در حالی که قرن 21 مملو از فرصت ها برای دسترسی به اطلاعات، مقابله با فقر و گرسنگی، چاره اندیشی برای حفاظت از کره زمین است اما سیاستمداران غربی تنها گرفتار افزایش قوای نظامی و سیستم های تدافعی هستند که بتوانند دامنه بحران ها را گسترش دهند. 

کوربین خاطر نشان ساخت: ما باید تاریخ یکصد سال گذشته را دریابیم و آنچه در پازده سال گذشته رخ داده را به درستی درک کنیم و بر اساس آن آینده ای بر محور احترام به فرهنگ ها، ادیان و ملیت ها را بنا کنیم. 


** نقش مهم ایران در حل بحران سوریه و عراق 

خانم 'مدی بنجامین' فعال مدنی آمریکایی تبار از دیگر سخنرانان این نشست، با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری در پیش رو آمریکا گفت: در حالی که مردم آمریکا همچون سایر مردمان جهان از جنگ خسته شده اند، اما متاسفانه رسانه های گروهی در این کشور تنها به ویژگی های جنگ طلبانه نامزدهای انتخاباتی پرداخته و اینکه آنها چگونه می توانند آمریکا را در مقابل تهدید های بین المللی محافظت کنند.

وی همچنین با اشاره به رو به پایان بودن ضرب الاجل تعیین شده برای مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه پنج به علاوه یک ، افزود: این مساله در حل حاضر مبدل به یک موضوع داغ برای رسانه های گروهی و نمایندگان کنگره آمریکا شده است به طوریکه یک نماینده جمهوری خواه به خودش اجازه می دهد که به مقامات ارشد ایران نامه نوشته و تهدید کند که هر گونه توافق با این کشور در دوره ریاست جمهوری بعدی ملغی خواهد شد.

خانم بنجامین تصریح کرد: اما ایران کشور مهمی در خاورمیانه است که می تواند در حل بحران های سوریه و عراق در چارچوب ائتلاف جهانی همکاری موثری کند و ما باید از طریق کارزارهای مدنی کشورهایمان را متقاعد سازیم تا با ایران توافق کنند. 

در بخش دیگری از این کنفرانس، تحلیل گران سیاسی به بررسی وضعیت منطقه خاورمیانه پرداختند و خاطر نشان ساختند که دخالت های سلطه گرایانه امپریالیسم در منطقه، ضایعات انسانی فراوانی را به همراه داشته از جمله اینکه پدیده گروه تروریستی داعش اگرچه دستاورد مستقیم غرب نیست اما محصول سیاست های خارجی آن می باشد. 



** داعش پیامد سیاست های سلطه گرانه آمریکا و متحدینش در منطقه خاورمیانه است

'سیوماس میلنه ' مقاله نویس روزنامه گاردین نیز در این کنفرانس گفت: اگرچه گروه تروریستی داعش محصول مستقیم آمریکا نیست، اما این پدیده بیانگر دهه ها سیاست سلطه گرانه و رهیافت ناکارآمد آمریکا و متحدانش در منطقه است. 

وی گفت: بحران در سوریه، عراق و یمن ناشی از رهیافت امپریالیسم آمریکایی است که می خواهد قدرتش را در منطقه ای تضعیف شده، حفظ نماید و تلاش می کند که با تعمیق فرقه گرایی، قدرت های منطقه را تجزیه و تضعیف کند.

این تحلیل گرسیاسی همچنین به مقاله ای از نشریه اکونومیست اشاره کرد و افزود: این درست است که آمریکا و غرب در نبرد با داعش، با ایران همکاری می کنند و در عین حال علیه ایران در سوریه با دولت سوریه می جنگند؛ البته این یک تناقض است اما باید به این مساله عادت کرد، چون این تناقض 'قانون تجزیه امپریالیسم کلاسیک غرب است'.

وی با بیان اینکه 'هیچ کدام از این وقایع ربطی به انسانیت ندارد و صرفا با هدف کنترل منابع اقتصادی منطقه دنبال می شود'، افزود: حالا جنگ علیه تروریسم، جنگی دائمی و بدون پایان شده است. این جنگ بخشی از نظام سیاسی قدرتهای جهانی شده است که توسط کشورهای غربی تقویت می شود. 

میلنه تصریح کرد: این ایده که همواره آمریکا و متحدانش - که حامیان اصلی داعش هستند - می توانند مشکلات و بحران ها را حل کنند مضحک و البته مشکل آفرین است. تنها مردم منطقه قادر خواهند بود که با تروریسم و بحران های کشورشان مقابله کنند. 

این تحلیل گر سیاسی خاطر نشان ساخت: ما باید سیاست های مداخله جویی آمریکا و متحدانش از جمله انگلیس را پایان بخشیم. چون این مساله نه تنها به نفع مردم خاورمیانه است بلکه به نفع همه ما خواهد بود.

'سیوماس میلنه ' هفته گذشته در مقاله ای که در روزنامه گاردین منتشر کرد، نوشته بود که گروه داعش و وحشیگری آن توسط همان قدرت هایی که آن را در وهله اول به عراق و سوریه وارد کردند و با جنگ افروزی های خود آن را پرورش دادند، شکست نخواهد خورد.

وی دراین مقاله با اشاره به نقش آمریکا و متحدینش در شکل گیری گروه داعش در سوریه و عراق نوشت: واشنگتن از وجود این گروه در برابر دیگر نیروهای منطقه، به عنوان بخشی از یک تلاش وسیع تر به منظور حفظ کنترل غرب در خاورمیانه، بهره برداری کرده است.



** بازگشت به ارزش های انسانی و مقابله با اسلام هراسی 

در بخش دیگری از این کنفرانس شرکت کنندگان بر تاثیرات داخلی جنگ های خارجی در کشورهای اروپایی اشاره کردند و خواستار بازگشت به ارزش های انسانی به جای وضع قوانین سخت گیرانه علیه مسلمانان در غرب شدند.

خانم 'ویکتوریا بریتین'، خبرنگار و نویسنده انگلیسی با ارائه چند نمونه از وضعیت اسلام هراسی در انگلیس توضیح داد: دوست من دختری 14 ساله دارد که می گوید روزی معلمش از او پرسید که گوانتانامو چیست؛ او در پاسخ می گوید، جایی که مردان مسلمان و بیگناه و بدون محاکمه نگهداری می شوند. 

وی به نقل از دوستش ادامه داد: معلم از او می پرسد که 'شارلی ابدو' چیست و او می گوید آنجا خبرنگارانی هستند که تصاویر موهنی از پیامبر اسلام (ص ) می کشند.

بریتین گفت: چند روز بعد دوستم خبر داد که پلیس از وی خواسته است تا برای ارائه توضیحات پیرامون آموزه های دخترش به مدرسه برود تا به اصطلاح از شکل گیری افکار افراط گرایانه در وی جلوگیری شود.

این روزنامه نگار انگلیسی همچنین به بیان نمونه های دیگری از پیامدهای اسلام هراسی در اروپا پرداخت و آن را محصول سیاست های جنگ طلبانه غرب خواند که تاثیرات آن در کشورهای میزبان نمایان می شود.



** دولت انگلیس تنها بدنبال افزایش قوانین نظارتی و جاسوسی علیه مسلمانان است

'الکس کنی ' فعال انگلیسی در امور آموزش نیز در این کنفرانس با بیان اینکه بهترین مکان برای پرورش نسل آینده مدارس هستند، گفت: اما امروز شاهد هستیم که معلمان مدارس در مواجهه با موضوعات اسلامی دچار سردرگمی هستند و نمی دانند چه رفتاری متناسب با الگوی مناسب و مورد نظر دولت است.

وی گفت: به رغم اینکه دولت انگلیس اصرار دارد که ارزش های انگلیسی سرلوحه و الگوی نسل آینده باشد اما چارچوب آن را مشخص نمی کند و صرفا به افزایش قوانین نظارتی و جاسوسی علیه مسلمانان مبادرت می ورزد.

کنفرانس مواجه با دنیای جنگ زده که دربرگیرنده مسایلی همچون توقف جنگ، بازتاب داخلی جنگ های خارجی و امپریالیسم غرب و داعش بود، با حضور شماری از فعالان انگلیسی و کارشناسان حوزه سیاست خارجی از سوی کارزار ائتلاف ضد جنگ در لندن برگزار شد.

در حاشیه این کنفرانس همچنین محل هایی برای فروش محصولات فرهنگی و تصاویر مرتبط با جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم بی گناه فلسطین عرضه شده بود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر