به گفته کارشناسان شرکت امنیتی سمانتک حمله هکرها به شرکتهای بزرگ در سال ۲۰۱۴ افزایش ۴۰ درصدی داشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پایداری ملی، شرکت سمانتک میگوید که حملات هکرها و مجرمان سایبری به شرکتهای بزرگ در سال گذشته میلادی به میزان ۴۰ درصد رشد داشته و بهطور متوسط چهار ششم شرکتهای بزرگ هدف حمله هکرها و مهاجمان اینترنتی قرار گرفتهاند.
طبق گزارش سمانتک، شرکتهای رفع آسیبپذیریها و حفرههای امنیتی نرمافزارها در سال ۲۰۱۴ برای تولیدکنندگان این محصولات بهطور متوسط ۵۹ روز زمان برده است. این رقم در سال ۲۰۱۳ فقط ۴ روز بوده است.
مهمترین ترفند هکرها برای پیش بردن مقاصد مجرمانه خود سوءاستفاده از فرایند بهروزرسانی نرمافزارها بوده است. وقتی کارکنان کسب و کارها بر گزینه «دانلود» در قسمت بهروزرسانی کلیک میکنند، هکرها از طریق تروجانها به شبکه و سیستمهای شرکت نفوذ کرده و دسترسی نامحدودی به بخشهای مختلف آن پیدا میکنند.
ترفند بهروزرسانی نرمافزار که از آن بهعنوان «برکه آبگیر» یاد میشود، یکی از محبوبترین روشهای مورد استفاده هکرها در سال گذشته بوده است. به گفته یکی از مدیران ارشد شرکت سمانتک، هکرها همانند حیوانات درندهای که در اطراف برکههای آبگیر برای شکار قربانیان خود کمین میکنند، وارد وبسایتهایی میشوند که معمولاً محل مراجعه کارکنان شرکتهاست و آنجا را به کدهای بدافزار خاصی آلوده میکنند و از این طریق قربانیان خود را به دام میاندازند.
برخی از هکرهای پیشرفته نیز از زیرساختهای مورد استفاده شرکتها برای مقاصد خود استفاده میکنند. مثلاً با نصب یک نرمافزار مجاز و قانونی بر روی رایانههای آلوده به نرمافزار از کشف بدافزار توسط ابزارهای امنیتی جلوگیری میکنند.
سمانتک همچنین از افزایش توجه هکرها به دستگاهها و ابزارهای همراه خبر داده است. بر اساس اعلام این شرکت، حدود ۱۷ درصد از اپهای استورهای اندروید در سال ۲۰۱۴ درواقع بدافزار بودهاند.