۲۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۱
کد خبر: ۱۳۱۶۷
همزمان با مخالفت واشنگتن و تل آویو با اقدام مسکو، وزیر امور خارجه روسیه تصریح کرد : «نه قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت و نه هیچ یک از تحریم‌های سازمان ملل محدودیتی در فروش تجهیرات دفاع هوایی به ایران ایجاد نمی‌کند.
دستور رئیس جمهور روسیه برای لغو ممنوعیت تحویل موشک‌های اس-٣٠٠ به ایران واکنش آمریکا و رژیم صهیونیستی را در پی داشته است.

جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید با انتقاد از تصمیم روسیه درباره تحویل موشکهای اس 300 به ایران، گفت: آمریکا پیش از این مخالفت خود را با فروش این  سامانه به ایران اعلام کرده بود و مسکو باید نگرانی واشنگتن و متحدانش را در منطقه جدی بگیرد. وی افزود : جان کری وزیر امور خارجه در گفتگوی اخیرخود با همتای روسی اش نگرانی آمریکا را در این باره اعلام کرده است.

ماری هارف سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم با تاکید بر اختلاف آمریکا و روسیه درباره تحویل موشک های  اس 300، تصمیم مسکو را « غیر سازنده » توصیف کرد و گفت: معتقدیم زمان فعلی، زمان مناسبی برای این کار نیست.

وزیر راهبردی رژیم صهیونیستی نیز با انتقاد از تصمیم روسیه، گفت: لغو ممنوعیت تحویل اس 300  از نتایج مذاکرات هسته ای ایران با غرب است که تل اویو بارها درباره آن هشدار داده است.  

وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی نیز گفت: «این نتیجه مستقیم مشروعیتی است که ایران از توافق هسته‌ای به دست می‌آورد.

همزمان وزیر  امور خارجه روسیه در دفاع از اقدام کرملین تاکید کرد: مسکو بیش از این مایل نیست با ممنوعیت تحویل موشک‌های اس 300  به ایران متحمل هزینه‌های مالی و اعتباری شود.


سرگئی لاوروف گفت :  پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای موجب لغو ممنوعیت تحویل موشک‌های پدافندی اس 300 به ایران شده است.

وزیر خارجه روسیه در ادامه افزود: تحویل سامانه های دفاع هوایی پیشرفته اس 300 به ایران همسو با بیانیه سوئیس است و مسکو به این نتیجه رسیده که دیگر نیازی به منع تحویل این سامانه به ایران نیست. مسکو داوطلبانه و جدا از تحریم‌های سازمان ملل، تحویل موشک‌های اس 300 به ایران را لغو  کرد تا به توافق بر سر موضوع هسته‌‎ای ایران کمک کرده باشد. تحویل این سامانه به ایران «هیچ خطری برای کشورهای منطقه ندارد.»

یوگینی سیدروف ، تحلیلگر سیاسی روس نیز در این باره اظهار داشت: پیش بینی می شد  دیر یا زود این تصمیم اتخاذ شود. به نظر می رسد علاوه بر ملاحظات سیاسی، ملاحظات اقتصادی هم باعث شده روسیه زودتر به فکر لغو تحریم فروش موشک های اس300 به ایران بیفتد.  
دیمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهور روسیه
دیمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهور روسیه نیز اعلام کرد: در دستور ولادیمیر پوتین هیچ گونه وقفه زمانی برای تحویل موشک های  اس-300 به ایران پیش بینی نشده است.

علی شمخانی دبیر شورای امنیت ملی که به منظور شرکت در نشست دبیران شورای امنیت کشورهای عضو و ناظر سازمان همکاری شانگهای، به مسکو رفته است، «‌شکل‌گیری شرایط جدید در چارچوب سیاست‌های ثبات‌آفرین جمهوری اسلامی در سطح منطقه و بین الملل» را در تصمیم روسیه موثر دانست.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، دیروز و همزمان با سفر شمخانی ممنوعیت تحویل سامانه های موشکی اس ـ 300 را به ایران لغو کرد. روسیه در سال 2007 میلادی قراردادی را در زمینه فروش سامانه دفاع ضدموشکی اس-300 به ارزش 800 میلیون دلار با ایران امضا کرد، اما دمیتری مدودف رئیس جمهور وقت در سال  2010 میلادی و درپی صدور  قطعنامه ضد ایرانی شورای امنیت از تحویل این سامانه به کشورمان جلوگیری کرد.

سامانه موشکی اس۳۰۰ که یکی از پیشرفته‌ترین سامانه‌های دفاع ضدهوایی در جهان است، برای دفاع از تاسیسات مهم در برابر حملات هوایی طراحی شده و می‌تواند تا ۱۰۰ هدف را هم‌زمان در آسمان ردیابی کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر