علویفرد و کاظمپور از اساتید دانشگاه در این کارگاه آموزشی، آشنایی با تهدیدات نوین و سازو کارهای لازم برای مقابله و رفع این تهدیدات را تبیین کردند.
این اساتید پدافند غیرعامل را مجموعه اقدامات غیرمسلحانهای عنوان کردند که سبب بازدارندگی، کاهش آسیبپذیری و تداوم فعالیتهای ضروری میشود.
در این کارگاه آموزشی اساتید لزوم پراکندگی امکانات زیربنایی را برای مقابله با تهدیدات طبیعی تشریح و اظهار داشتند: عدم تجمیع امکانات زیربنایی در یک نقطه و استقرار امکانات زیربنایی یک شهر در نقاط متعدد راهکاری برای مقابله تهدیدات طبیعی و تهدیداتی است که از سوی دشمن ایجاد میشود.
این مدرسان پدافند غیرعامل بحث و تشریح راهبردهای پدافند غیر عامل و اهداف عمده این امر را ایمنسازی منابع و زیرساختهای ضروری کشور، حفظ منابع، کاهش آسیبپذیری، همافزایی برای جایگزینی منابع، دفاع غیر نظامی، افزایش آستانه تحمل ملی و دیگر مواردی از این دست عنوان کردند.
در این دوره آموزشی، فرمانداران و مسئولان ادارات ضمن استفاده از مباحث مطروحه با تماشای فیلمهای آموزشی از ترفندهای دولتها در پدافند غیرعامل آشنا شدند.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این کارگاه ضرورت آموزش را در روند تحول اداری بیان کرد.
زهرا اربابی اظهار داشت: آموزش با تأثیر گذاشتن بر نگرشها و رفتارهای گروهی سرمایهگذاری محسوب میشود.
وی گفت: با حضور در کارگاهها میتوانیم زمینهای فراهم کنیم که بتوانیم با آخرین تحولات خود را به پیش ببریم و نگاهها و رویکردها براساس همین چارچوب تغییر یابد.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان تغییر را لازمه یک سیستم پویا عنوان کرد و افزود: آنچه سبب تحول و پویایی یک سیستم میشود آموزش است چراکه آموزش جان تازهای را به کالبد سیستم و مجموعه اداری میبخشد.