مدیر گروه صنایع غذایی دانشگاه تبریز گفت: دوسوم از چربی شیر اشباع بوده ولی اسیدهای چرب غیراشباع روغن پالم بیشتر است. جواد حصاری در گفت و گو با خبرنگار آناج افزود: روغن پالم فاقد ترانس به عنوان ایزومر اسیدچرب است که برای بدن زیان آور بوده و در اثر هیدروژنه کردن روغن های مایع ایجاد می شود. وی ضمن بازگو نمودن هیدروژناسیون چربی شیر در بدن نشخوارکنندگان تشریح کرد: چربی شیر دارای اسید چرب ترانس بوده چون در شکمبه نشخوارکنندگان هیدروژناسیون مانند کارخانه های روغنکشی انجام می پذیرد. مدیر گروه صنایع غذایی دانشگاه تبریز یادآور شد: در مقایسه با سایر روغن های مایع اسید چرب موجود در پالم بیشتر است. حصاری از شباهت روغن پالم با چربی شیر گفت و تاکید کرد: روغن پالم از نظر اسیدچرب اشباع مشابه چربی شیر بوده ولی ترانس ندارد.
افزوده شده روغن پالم به فرآورد های لبنی عاملی برای افزایش اسیدهای چرب غیراشباع
دانشيار گروه علوم و صنايع غذايي، دانشكده كشاورزي دانشگاه تبریز به خبرنگار آناج گفت: محصول شیر و ماست قبل عرضه فقط باید از فرآورده های لبنی تهیه شده باشد و مجاز به استفاده از چربی غیرمجاز نیستیم. صُدیف آزادمرد افزوده شده روغن پالم به فرآورد های لبنی را عاملی برای افزایش اسیدهای چرب غیراشباع دانست و افزود: وقتی به فرآورده های لبنی روغن پالم اضافه می شود، ترانس کاهش یافته و اسیدهای چرب غیر اشباع افزایش می یابد. وی از عدم وجود چربی شیر مورد نیاز در کشور گفت و تشریح کرد: میزان تولید چربی شیر در کشور به اندازه ای نیست که کارخانه های مختلف اقدام به تولید شیر پرچرب، ماست پرچرب، پنیر پرچرب و خامه نموده اند. عضو هیات علمی دانشگاه تبریز یادآور شد: استفاده از روغن زیتون نیز در فرآورده های لبنی امکانپذیر نیست. آزادمرد تاکید کرد: در صورت استفاده از روغن پالم باید بر روی محصول تولیدی درج شود.
کاروتنوئیدهای موجود در روغن پالم برای سلامتی مفید است
بر اساس این گزارش، استفاده از روغن پالم از نظر تغذیه ای جای نگرانی ندارد، امّا بحث اصلی تفلّب اقتصادی است از این نظر که چربی ارزانتری با نام پالم جایگزین چربی گرانقیمت شیر می شود.