به گزارش پایداری ملی، آیتالله محمد یزدی در دیدار مدیرکل، معاونان و مدیران سازمان تبلیغات اسلامی استان قم با قدردانی از تلاشهای این سازمان در راستای توسعه فرهنگ دینی اظهار کرد: خدماتی که سازمان تبلیغات اسلامی ارائه میکند خدمات فوقالعاده ارزشمندی است، به خصوص در این شرایط زمانی که انجام تبلیغات دینی از حساسیت ویژهای برخوردار است.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به جایگاه شهر مقدس قم در ترویج مسائل دینی تصریح کرد: حوزه مرکزی شیعه در قم واقع شده و استادان و محققان فراوانی در مسائل مختلف فرهنگی و دینی صاحبنظر هستند، علاوه بر این اطمینان ویژهای از برنامهها و فعالیتهای دینی در این شهر وجود دارد.
آیتالله یزدی به کاربرد تبلیغ چهره به چهره اشاره کرد و گفت: روش سنتی و چهره به چهره تبلیغ از صدر اسلام وجود داشته و علما و روحانیون در طول قرنها از این شیوه برای تبلیغ دین استفاده میکردند.
وی با اشاره به آسیبهایی که متوجه این نوع تبلیغ شده است اظهار کرد: متأسفانه مرزهایی بین مقامات علمی و تبلیغی کشیده شد که این فرهنگ از نجف سرچشمه گرفته بود که عدهای اعتقاد داشتند که مقامات علمی نباید تبلیغ چهره به چهره داشته باشند اما در دهههای اخیر برخی از علمای بزرگ این فرهنگ را شکستند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: امام خمینی (ره) نیز از تعدادی از علمای قم خواستند که عصرهای جمعه با حضور در شهرهای مختلف، تبلیغ چهره به چهره داشته باشند و تعدادی از شاگردان ایشان برای این کار اعلام آمادگی کرده بودند، تا اینکه سبک تبلیغ از وضع قبلی خارج شد و اکنون به وضعی تبدیل شد که مردم نیاز دارند.
آیتالله یزدی با بیان اینکه توقع مردم این است که مبلغان دینی از مطالعات و اطلاعات لازم برخوردار باشند، تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی مسئله تبلیغ دین از جمله شیوه تبلیغی چهره به چهره توسعه یافته است و انتظارات مردم هم بیشتر شده است تا جایی که مستمع گوینده را وامیدارد که با اطلاعات کامل سخنرانی کند.
وی رشد آگاهیهای مردم را از برکات انقلاب اسلامی برشمرد و از مسئولان و نهادهای اعزام کننده مبلغان دینی خواست که قبل از اعزام مبلغ، سطح علمی و نیازمندیهای مستمعین را بررسی کنند.
آیتالله یزدی با ابراز خرسندی از برگزاری دورههای آموزشی برای مبلغان دینی اظهار کرد: خوشبختانه نهادهایی که در اعزام مبلغان دینی فعالیت دارند به رعایت نکات و ظرافتهای سفرهای تبلیغی اهتمام ویژهای دارند.
رئیس جامعه مدرسین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تغییر شیوههای زندگی و توسعه علوم و ارتباطات بهرهگیری از ابزارهای جدید ارتباطی در تبلیغ دین را امری ضروری دانست و تاکید کرد: مسئولان تبلیغات اسلامی باید برای توسعه برنامههای فرهنگی و دینی در فضای مجازی توجه ویژهای داشته باشند.
وی گفت: مقام معظم رهبری در مورد مقابله با نقش آفرینی دشمنان در فضای سایبری توصیههای راهگشا فرمودهاند و شورای عالی فضای مجازی را تشکیل دادهاند بنابراین هر چند کارهای خوبی در فضای مجازی انجام شده است اما این برنامهها باید توسعه یابد.
آیتالله یزدی در ادامه به اهمیت توسعه طرح استقرار روحانی در روستاها از منظر مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سفری که به قم داشتند به نقش موثر روحانی مستقر در هدایت مردم اشاره داشتند. اهمیت استقرار روحانی در روستا به حدی است که محیط و فضای روستا به سمت اصلاحات دینی و از بین رفتن مفاسد گرایش مییابد ولی در جاهایی که روحانی مستقر حضور ندارد آسیبهای بیشتری مشاهده میشود.
وی ارتباط مستمر روحانیون مستقر با درس و بحثهای حوزه و رشد علمی آنها را ضروری دانست و تاکید کرد: طلاب و روحانیون نباید رشد علمی خود را متوقف کنند، به دلیل اینکه هر چه از زمان میگذرد سطح فکری مردم ارتقا مییابد و روحانیونی که به فکر ارتقای علمی خود نباشند نمیتوانند پاسخگوی شبهات و نیازهای مردم باشند.
این استاد حوزه از ارتقای سطح روضهخوانی، مداحی و شاعری در ایام محرم و صفر امسال ابراز خرسندی کرد و یادآور شد: خوشبختانه مداحان و روضهخوانها امسال کمتر به مباحث احساسی و عاطفی جریان عاشورا پرداختند و به مسائل عمیق قیام امام حسین(ع) توجه خوبی داشتند و این در سایه تذکرات مقام معظم رهبری به هیئتهای مذهبی و مداحان و شاعران آیینی و تلاش دستگاههای مسئول محقق شده است.
آیتالله یزدی افزود: اینکه سازمان تبلیغات اسلامی برای ترویج مباحث قرآن و احکام در هیئتهای مذهبی برنامههایی اجرا کرده کار خوبی است، چرا که تقویت مبانی اعتقادی هیئتهای مذهبی و شاعران و مداحان لازم است.