مدیر شبکه بهداشت بیجار شایعات مبنی بر ورود بیماری ابولا به بیجار را کاملا کذب و بیاساس دانست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پایداری ملی، نبیالله مهدویان با بیان اینکه شایعات اعلام شده در خصوص ورود بیماری ابولا به بیجار کاملا کذب است، اظهار داشت: مردم به اشتباه علت مرگ یکی از شهروندان بیجاری را ابتلا به بیماری ابولا عنوان میکنند که کاملا این ادعا بیاساس است.
وی علت مرگ این شهروند بیجاری را عارضه قلبی دانست که در یکی از بیمارستانهای استان و غیر از شهر بیجار بستری بوده است و گفت: طی آزمایشهای به عمل آماده از این فرد و پس از ارسال آزمایشها به تهران، مشخص شد عارضه قلبی علت مرگ این شهروند بوده است که البته ابتلای وی به آنفلوآنزای نوع H1N1 نیز تشدیدکننده بیماری و در نهایت مرگ بوده است.
مهدویان بیان کرد: با رعایت نکات بهداشتی و اقدامات پیشگیرانه از شیوع بیماری آنفلو آنزای H1N1 جای هیچ نگرانی نیست و شهروندان در این خصوص از انتشار اخبار کذب که موجب ایجاد رعب و وحشت میان مردم میشود، کاملا خودداری کنند.
مدیر شبکه بهداشت بیجار ادامه داد: طی آزمایشهای انجام شده از خانواده و نزدیکان متوفی نشان داده شد که هیچ یک از اعضا و نزدیکان این فرد به آنفلوآنزای نوع H1N1 مبتلا نشدهاند و اقدامات پیشگیرانه در خصوص آنان انجام شده است.
وی بر ضرورت اقدامات پیشگیرانه از ورود هر نوع بیماری از جمله انواع آنفلوآنزا به شهرستان بیجار تأکید کرد و اظهار داشت: اثربخشی تمام اقدامات پیشگیرانه در زمینه پیشگیری از شیوع انواع آنفلوانزا از جمله H1N1 منوط به همراهی تمامی مردم است و بدون همکاری آنها این امر میسر نخواهد شد.
به گفته وی، ارتقا آگاهیهای بهداشتی مردم مهمترین راهکار برای جلوگیری از شیوع هر نوع بیماری از جمله آنلوآنزا است. وی با اشاره به علل بروز و ابتلا به آنفلوآنزای نوع H1N1 گفت: انسان در تماس مستقیم و غیرمستقیم با خوک مبتلا به این نوع آنفلوآنزا میشود اما گاهی بدون تماس شناخته شدهای نیز این بیماری عارض میگردد.
مهدویان خودداری از بوسیدن، دست دادن و در آغوش ڱرفتن بیماران، قرار دادن دستمال یکبار مصرف جلو دهان هنڱام سرفه و عطسه، شستن دستها با آب و صابون یا ترکیبات حاوی الکل جداسازی بیمار از سایر اعضا خانواده تا بهبود علایم و استفاده از ماسک جراحی را از جمله عامل پیشگیرانه این نوع آنفلوآنزا عنوان کرد.
مهدویان با بیان اینکه آنفلوآنزا اقسام گوناگونی داد که تماما قابل پیشگیری و درمان است، گفت: مردم باید تمامی نکات بهداشتی را به منظور جلوگیری از بروز و شیوع آنفلوآنزا رعایت کنند.
مدیر شبکه بهداشت بیجار همچنین اظهار داشت: ویروس آنفلوانزای پرندگان از طریق ترشحات بدن پرنده آلوده به ویروس منتقل میشود لذا لازم است از لمس کردن و دست زدن به جسد یک پرنده مرده خودداری شود.
وی بر استفاده از دستکش هنگام دست زدن و لمس پرندگان تأکید و بیان کرد: مهمترین توصیه پزشکان به مردم عادی به خصوص کودکان برای پیشگیری از بیماری آنفلوانزای پرندگان، دست نزدن به پرندگان مرده است و در صورت لمس هر پرندهای بلافاصله دستهای خود را آب و صابون به صورت کامل بشویند.
مهدویان تصریح کرد: ویروس آنفلوانزای پرندگان از طریق خوردن گوشت پرنده منتقل نمیشود به خصوص اگر گوشت پرنده در حرارت بالای 70 درجه پخته شده باشد.
وی با بیان اینکه رعایت نکات بهداشتی از جمله شست و شوی مرتب دست از راههای جلوگیری از انتقال این بیماری است گفت: توصیه اکید نیز در ارتباط با مصرف گوشت پرندگان این است که گوشت پرندگان به صورت کاملا پخته مصرف شود و برای کندن پوست و پر آنها حتما از دستکش استفاده شود.